Salut!
A venit timpul sa imi prezit si eu, carutza, carutza facuta de francezi. Desi regret ca e din Frantza si nu din Germania sau Suedia sau Japonia sau chiar SUA!!!
Pe scurt ca dotari:
- motor 1.5 dCi euro 3 de 82 CP
- AC, geamuri electrice, comenzi volan, volan reglabil, ABS si alte chestii de genul.
Pe scurt ca, intretinere:
- schimbat pompa noua
- schimbat 4 injectoare - noi -
- schimbat discuri de frana - BREMBO toate 4 seturile -
- schimbat placute de frana - REMSA toate 4 seturile -
- schimbat caseta directie - TRW originala si completa insemnand capete bara,bielete de directie -
- schimbat bielete antiruliu
- schimbat bucse brate(mici,mari,bbs-ri,cele de pe puntea spate,cele de pe cadru motor)
- schimbat flanse + rulment amortizoare fata
- distributie + pompa de apa + transmisie completa
- schimbat electromotor nou si alternator nou
- din 10 mii in 10 mii vede o revizie cu filtre MANN si ulei,sper sa nu radeti,dar folosesc BMW HIGH POWER SPECIAL SAE 10 W 40!!! Din ce cauza? Nu sunt multumit de ELF!!! Ce recomanda RENAULT! Normal,fiecare producator recomanda ceva cu care are contract,logic,nu?
- semeringuri,fulie ax cu came,garnituri,chestii de genul
- ulei in cutie
- ulei DOT 4 pentru frane
- etc (alte nimicuri,secundare dar si ele costisitoare)
Pe scurt ca,sa ii zicem "tuning" sau modificari aduse:
- schimbat toate cele 4 amortizoare - optat pentru Bilstein B6 la aceeasi "marime,inaltime" ca cele de fabrica (deci nu e mai joasa,e la fel de inalta). Am pastrat arcurile din fabrica. Nu vreau sa o cobor cu burta pe strada, Iasul e penal la drumuri.
- piele alba pe toate scaunele
- faruri cu dayline si xenon 55W 6000K (inca sta pe birou

)
- ce consider mai important e ca de 2 luni de zile sunt fericitul posesor al unui soft custom, gandit foarte bine,dezvoltat cu cap si testat, soft
by Complete Chip (
Dragos Stancescu ). Acum zic ca am undeva intre 105 CP si 110 CP. Cuplul maxim a ramas la aceeasi turatie din fabrica,dar as vrea sa-l mai urc putin pe la 2400 rpm,pentru a proteja cutia,ambreiajul.
La exterior? E STOCK,chiar mai mult decat stock! Nu am inca jante,nu am kit RS, R26R sau altele. Nu am vopsea speciala,dimpotriva,am zgaraieturi,prag agatat,etc.
Masina am achizitionat-o in 2009 de la un... om (sa ii zic asa) din CT. Acesta nu a avut grija deloc de ea,dar absolut deloc!!! Am schimbat aproape tot la ea din moft dar si din nevoie! Imi place enorm de mult,mai ales de cand am softul nou,rad cu spume atunci cand ma iau cu un 1.9 TDI de 90 CP sau 105 CP sau cu un 1.6 16V sau chiar un 2.0 DTI (100 CP) sau 1.7 DTI (75,80 CP) sau tot ce inseamna diesel pana in 105-110 CP!!! Cu benzina mai mult de 1.6 16V de 100-110 CP nu m-am luat!
Ce mai urmeaza?
- ambreiaj sport (ceramic,tratat termic) by Sachs Performance
- volanta usurata sau volanta noua de la Sachs Performance
- intercooler mai mare,mult mai mare
- o turbina mai desteapta
- o cutie de viteze cu 6 rapoarte (daca suporta,inca nu m-am documentat)
- un alt soft
- toata tabla indreptata,folie alb mat pana la geamuri si folie neagra mat pe capota,cupola stalpi si portbagaj. Geamuri negre spate si 20-30% maxim fatza.
- o pereche de jante, spitzate,multe spitze dar nu prea mari! Maxim 17 inch. Am un amic cu 18 inch si parca deja e SUV!
Am mai citit pe aici si alte forumuri,sunt 1.5 dCi de 120 - 140 CP!!! Eu sper sa ajung la 150 CP si apoi ma apuc de exterior!!! Dureaza,costa, mama nu e deputat si tata senator iar sora pitipoanca de Dorobanti. Asta e! Dar una e cand la 402 m ti-o da o masina ce pare "stock",prapadita si alta e cand e toata RS,GTI,VRS si defapt abia fuge!
Poze,fotografii? Am sa ii fac cateva,am eu ceva ceva,dar...
Pe scurt ... acesta e Meganelul meu de care sunt mandru,asa cum este el si asa cum mi-a mancat doar pe partea de mecanica acest an 9000 ron si doar 6000 ron in 2010. Si aceste preturi,fara adaos comercial si manopera,pentru ca le-am facut la mine in service. Am dat la mecanici,ceva bacsis ... ...
Pentru alte intrebari,raspunsuri,probleme,va stau la dispozitie!
Sper ca in viitorul apropiat sa il concurez la exterior pe
Iulian,din Constanta!!! Si poate el sa ma concureze la ... 402 m!
Cu toata stima si respectul
CRyS`