Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > RENAULT > Masina mea Renault

Reply
 
Thread Tools
Old 10-09-10, 22:50   #1
Robber_cs

Stage 5
 
Robber_cs's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 302
Default Renault Laguna 1.1 - 2.2D RXE

Salutare , mi-am luat si eu o laguna 1 de 3-4 zile cu urmatoarele optiuni.
4 geamuri el , pilot automat , cotiere , abs , airbaguri ,computer de bord vocal , climatronic digital. Masina vine cu 2.2 D. Am urmatoarele probleme pentru care va cer sfatul , inainte de a ma duce la mecanic :

1. Portiera stanga spate e blocata ! ( si pare blocata de mult timp ...adica se vede ca nu e deschisa de ceva timp ...datorita mizeriei ) Am scos fata de usa , incuietoarea din interior s-a desprins , sarma aia era cazuta . Am studiat-o vreo 2 ore si tot nu i-am dat de cap , nu pot ajunge la incuietoara propriu zisa din interiorul usii ..

2.Are pilot automat , dar cred ca are schimbat volanul . M-am uitat cm cu cm si n-am gasit controalele de cruise control , decat butonul de pornire de pe bord din stanga volanului.

3.Farul de pe stanga nu merge decat pozitia , am pus becurile de pe dreapta , nu merg.Probabil e de la instalatie , dar nu pare nimic in neregula.

4.Cea mai grava ... alarma din fabrica. Am vazut ca picura apa prin senzorii de la alarma , asa ca am dat jos centrala....si curgea pe la antena , am scos , am curatat , pus inapoi bine + silicon . S-a rezolvat . Problema e ca a curs pe placa de la centrala alarmei ....
Simptome : uneori merge inchiderea + alarma ...doar daca apropii cheia la 10 cm de centrala alarmei . Alteori nu mai vrea sa mearga deloc , pur si simplu nu merge ....daca porneste alarma ....nu face nimic decat semnalele si lumina din interior . Nu scoate nici un sunet ( banuiesc ca e strica /nu mai are goarna )

5: Usa sofer , nu se incuie ...pur si simplu nu vrea ...din din interior nici din exterior nici din telecomanda ...nu pot apasa ala din interior maxim ...e blocat undeva , asa ca am incercat sa dau fata jos ...am stat cred ca 2 ore ....pana cand am ajuns la suruburile de dupa boxa ( daca intr-adevar alea o tin ) , care n-am reusit sa le misc . Asa ca am lasat-o balta . Va rog sa-mi ziceti aici cum sa desfac fata de usa ....sunt sigur ca e ceva in interior blocat ...

6: Usa sofer : se deschide doar apasand cu genunchiul pe portiera , tragand in acelasi timp de clanta ....am inteles ca e de fapt doar un reglaj al usii ...va rog sa-mi spuneti care .

7:Are eleron cu al 3-lea stop , dar nu cred ca e al ei . Am desfacut fata de la haion (us portbagajului ) am dat de firul de la al 3-lea stop ....era doar dus pana acolo ....apoi am obs ca defapt stopurile nu sunt pe haion , ci pe aripi ...( pe unde sa duc firul la el , si cum sa-l conectez) sau poate n-am observat bine .


Cam astea ar fi momentan problemele care le-am descoperit ...mai are si ceva la roata stanga fata ( merge maine la mecanic ...probabil pivor /capat de bara , si telescop )


<span class='edit'>10 Sep 2010, 00:07:</span>
Tin sa mentionez ca am mai avut 2 bmw-uri 325 si 318 cu care mergeam probabil numai 4000 ture + . Le-am iubit pe amandoua , sport , mers sport etc ......

Vreau sa va zic ca in 3 zile m-am indragostit de laguna aceasta cu toata parerea proasta pe care mi-am format-o despre Renault din auzite , cu toate probleme care le are ( ce e drept nu prea grave )

La bmw e36 ...am studiat aproape orice in afara motorului propriu-zis , in interior ...in rest am invatat pe net , si daca mecanicu poate ....pot si eu , cu exceptia reparatiilor care necesita scule speciala , masuratori etc.

Ei , laguna pare un pic mai complicata , nu am cartea tehnica , si e putin mai greu sa gasesc Do it yourself , asa ca va rog ...help me biggrin.gif

Va multumesc anticipat.
__________________
Think i'm sarcastic ? Watch me pretend to care!
Robber_cs is offline   Reply With Quote
Old 30-09-10, 22:49   #2
Iulianu00
Renault Driver

Stage 5
 
Iulianu00's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 463
Member of:
[RENAULT]
Default Re: Renault Laguna 1.1 - 2.2D RXE

Felicitari pentru masina, frumoasa alegerea, cam multe probleme dar cu rabdare si timp probabil se vor rezolva.



Cat te-a costat masina, daca nu sunt indiscret?
Iulianu00 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-10, 14:52   #3
jungle_

Stage 3
 
jungle_'s Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 116
Default Re: Renault Laguna 1.1 - 2.2D RXE

Ca posesor de Laguna 1 te felicit si eu.Referitor la probleme, e normal ca o masina care arepeste 10 ani sa aiba nevoie de ceva atentie, indiferent de marca.Oricum Laguna 1 ca si design arata bine si acum , bate la fundulet multe masini mai noi atat la confosrt cat si la siguranta si aspect.
jungle_ is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -