Totul a inceput in luna martie 2008 cand am fost plecat prin germania...venind spre casa in austria am achizitionat Safraneu' Quadra cu v6 de 3000 cmc...la un pret relativ bun. Toate bune si frumoase m-am inteles cu austriacul cat de cat dar nu intelegeam ce vroia sa-mi spuna despre ambreiaj..defapt era dus cilindrul si pompa (este cam singurul model cu ambreiaj hidraulic)..Si m-am incapatanat si asa am ajus in Romania ..FARA AMBREIAJ; schimbam fara, cu spritz ca la raba...mai caraia, mai asteptam momentul oportun....

mai rau era la plecarea de pe loc ca trebuia sa bag I-a si dadeam la automat...in fine cel mai de groaza drum a fost in Ro...am ajuns si acasa

.....
A doua zi am luat pompa si cilindrul de pe R20-ul care-l foloseam zilnic si cu minore modificari i-am pus si comanda hidraulica a ambreiajului...acum totul era OK..au urmat consumabilele si mici reparatii..care erau un fasss pe langa tot balamucul adusului in tara

Pe la sfarsitul anului cand a inceput 'balamucul' cu triplarea taxei ....mi-am mai luat unul cu 2.0 ..cu gandul sa-l inscriu pe ala...si o-i vedea eu pe urma....bineinteles ca nu am reusit s-o inscriu si am mers cu ele asa (Aveu ambele acte si asigurari valabile) pana prin mai cand s-au expirat asigurarile si m-am luat sa le desfac ca sa trec mototul de 2.0 pe cea cu 4x4......ESEC TOTAL...motorul de 2.0 nu se potrivea pe cutia 4x4...zic lasa asa ca o las cu tractiune fata si o inscriu asa...ma costa mai mult ca trebuia facuta omologare la motorul de 2.0...dar nu-i nik zic eu.....intre timp a aparut un Astra G cu 1.7DTi 2002..in 2 usi (slaba masina in comparatie cu safranu')...asa am abandonat o perioada lunga de timp proiectul SAFRANE.......pana pe 7 dec 2009(intre timp am scapat si de opel--prin octombrie) cand mi-am mai luat un safrane

cu 2.2 Si identic la optiuni cu cel 4x4 (piele, full electric, abs, directie asistata hidraulic si electronic, trapa, sinteza vocala, controlul suspensiei..etc etc..multe gadgeturi )...de data asta am luat masina inmatriculata in RO.
Cand o sa vina primavara reiau proiectul SAFRANE.....Vreau 4x4 pe safranel