Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Masina mea Dacia

Reply

Thread Tools
Old 06-02-07, 19:08   #1
FreeFo`

Stage 1

FreeFo`'s Avatar

Default Gogutza...the one and only!

Gogutza este bineinteles,o Dacie.S`a nascut candva in negura timpului,k nu am mai reusit sa aflu nik de istoria ei de dinainte de carosare.Are 4 viteze,62 CP si a fost recarosata in 1990.Nu este speciala prin nimic fatza de alte masini,decat prin a sa pregnanta personalitate. De *** aceasta personalitate , insa este al naibii de pregnanta.Am cumparat`o anul trecut prin septembrie fiind bucuros k are GPL, fara sa mai iau vre`un mecanic dupa mine (lucru pe kre acum il regret pana la lacrimi).Normal,k prima si prima data am schimbat uleiul si toate cele,k deh...nu poti avea incredere c a facut ala dinainte cu ea.Si dupa aceea....:discuri frana fatza+placutze+garniturile pompei de frana+conductele aferente pt fatza+maneta frana de mana si cablul aferent +saboti frane pe spate( k deh,eram in bani).
Dupa vre`o saptamana: 2 bascule,pompa de benzina,niste ***unase,cablaraie pe la baterie
Dupa 2 saptamani (astea s`au stricat,si nu le`am mai reparat k merg si asa):
Disc de ambreiaj si o panetara

Bineinteles k ,se strica zilnic ceva pe ea,insa nu cred k e nevoie sa va mai plictisesc cu detalii,oricat de impatimitzi ati fii,dar am totusi niste intrebari pt cunoscatori,asa,k sa`mi verific si eu mecanicul,pt k il suspectez a face treaba de mantuiala.
Desi nu am facut 4000 km cu ea,pe discurile de frana mi`au aparut niste striatzii
FreeFo` is offline   Reply With Quote
Old 06-02-07, 19:32   #2
giubau_v8

Stage 5

giubau_v8's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[MACS]
Default Re: Gogutza...the one and only!

interesanta povestea ......poze?
giubau_v8 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-07, 19:44   #3
FreeFo`

Stage 1

FreeFo`'s Avatar

In curand.le am deja pe telefon.
intrebari:
Striatiile acelea sunt cumva de la piese proaste sau de la mecanic betiv?pisese erau noi.
Nu`mi sta la relanti decat cu un avans ingrozitor undeva la 2000 (nu`mi functioneaza turometrul,insa km atat m`i s`a spus k am...e de la carburator,sau de la discul de ambreiaj?
De asemenea,va rog sa`mi spuneti c piese dp la alte marci pot pune pe ea,si sa`mi ramana pe ea,k pisele de dacie sunt prea proaste,oricat de permisiv as fi.

Last edited by FreeFo`; 06-02-07 at 19:48.
Old 06-02-07, 19:58   #4
FreeFo`

Stage 1

FreeFo`'s Avatar

Si in prima faza as vrea sa va intreb de carburator si disc de ambreiaj.
Old 06-02-07, 20:07   #5
DolusD

Stage 5

DolusD's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[DACIA]
[MERCEDES]

nu te intzeleg ce vrei sa zici dar turometru nu are treaba cu carburatoru si nici cu discu de ambreiaj ! striatziile de pe placutele de frana apar de la uzura , depinde si ce placutze folosesti (de cine sunt fabricate) si nu are rost sa dai vina pe mecanic pt calitatea proasta a pieselor , potzi sa pui disc de ambreiaj nou si sa il faci praf in 3 luni din cauza ta (era un exemplu) , dak nu-ti sta la relanti inceark sa schimbi jigleoru de relanti (nush cum se scrie exact asa k sa nu vad comentarii ) curatza pompa de benzina (chiar dak e noua se poate infunda din cauza benzinei proaste) schimba platina (la mine din cauza platinei nu-mi statea la relantii decat cu avansu mare)
DolusD is offline   Reply With Quote
Old 06-02-07, 20:27   #6
Magos

Stage 5

Magos's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[VW]
[Honda]

gogutza... nice.... =))
naspa, dar stii cum e cu daciile noastre... bagi bani pe o parte, se strica pe alta...
Magos is offline   Reply With Quote
Old 08-02-07, 18:40   #7
FreeFo`

Stage 1

FreeFo`'s Avatar

10x pt sfaturi DolusD....o sa incerc ce mi`ai spus si sper s mearga...si Mogos...crede`ma pe cuvant ca stiu prea bine,de`aia si am degand sa o transform inr`un fel de Frankenstein mecanic.
Oricum,dak mai vine cuiva vre`o idee de cheap tunning,mecanic sau vizual,sa scrie aici.Promit sa incec dak`mi place ideea.
Old 09-02-07, 09:20   #8
Magos

Stage 5

Magos's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[VW]
[Honda]

...e MAGOS!!!
bafta!!!
Old 09-02-07, 10:33   #9
CocoT 28

Stage 5

CocoT 28's Avatar

Member of:
[Opel]
[DACIA]

Quote:
Originally Posted by DolusD View Post
nu te intzeleg ce vrei sa zici dar turometru nu are treaba cu carburatoru si nici cu discu de ambreiaj ! striatziile de pe placutele de frana apar de la uzura , depinde si ce placutze folosesti (de cine sunt fabricate) si nu are rost sa dai vina pe mecanic pt calitatea proasta a pieselor , potzi sa pui disc de ambreiaj nou si sa il faci praf in 3 luni din cauza ta (era un exemplu) , dak nu-ti sta la relanti inceark sa schimbi jigleoru de relanti (nush cum se scrie exact asa k sa nu vad comentarii ) curatza pompa de benzina (chiar dak e noua se poate infunda din cauza benzinei proaste) schimba platina (la mine din cauza platinei nu-mi statea la relantii decat cu avansu mare)
La mine oscila relantiul .... si tot din cauza platinei .... Asteptam poze cu Gogutza....
CocoT 28 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-07, 20:51   #10
FreeFo`

Stage 1

FreeFo`'s Avatar

Aaa....scuze MAGOS...batranetzea asta..ce sa`i faci?
Old 09-02-07, 21:30   #11
FreeFo`

Stage 1

FreeFo`'s Avatar

Default Gogutza...the one and only!O prima idee :)

O idee de disecat:
Ma gandeam sa`i fac filtrului de aer o intrare in forma de palnie,cat de mare posibil.A mai incercat kreva?da rezultate sau fac tractor din ea?Ma gandesc la cantitatea mai mare de aer pe care o va acapara,deci oarecum,o ardere mai buna si...MORE HORSE POWER...Lamorghini fac din ea??!?!...sau sa`i scot scot gura filtrului de aer prin aripa, sa fie expusa mai direct curentului de aer?
Pls raspunde`ti kreva sa nu o arunc in aer pana la urma )

10x anticipat
Old 09-02-07, 22:14   #12
B-83-DAC

Stage 5

B-83-DAC's Avatar

intai si intai lasa ideea cu referire la MORE HORSE POWER ca e degeaba...filtrul acela iti va da un nou sunet motorului si ATAT
B-83-DAC is offline   Reply With Quote
Old 10-02-07, 21:45   #13
manciur

Stage 3

manciur's Avatar

Quote:
Originally Posted by Magos View Post
gogutza... nice.... =))
naspa, dar stii cum e cu daciile noastre... bagi bani pe o parte, se strica pe alta...

cum va purtatzi voi cu ele, asa se poarta si ele cu voi!
manciur is offline   Reply With Quote
Old 11-02-07, 02:49   #14
Magos

Stage 5

Magos's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[VW]
[Honda]

Quote:
Originally Posted by manciur View Post
cum va purtatzi voi cu ele, asa se poarta si ele cu voi!
eu ma port frumosc cu a mea... chill
Old 19-02-07, 18:32   #15
FreeFo`

Stage 1

FreeFo`'s Avatar

Si eu ma port frumos cu a mea,dar cand face p nebuna o mai pedespesc(ma costa,dar asta inteleg eu prin "anger manegment",macar nu dau cu pumnii in peretzi&stuff), drept pt care i`am facut un tabel(desenat pe portbagaj) ,numit,mai in gluma,mai in serios "Road Kill".Pana acum am adunat 3 din 21 posibile (dupa suma asta m`am gandit k se va duce draq Gogutza).2 masini si o pisica.Ultimul Road Kill a fost o duba,care ce`i drept m`a lovit pe mine si nu invers,insa oricum eram suparat pe ea,deci s`a calificat in tabel.

& the legend goes on.
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -