06-02-07, 19:08
|
|
Stage 1
|
Gogutza...the one and only!
Gogutza este bineinteles,o Dacie.S`a nascut candva in negura timpului,k nu am mai reusit sa aflu nik de istoria ei de dinainte de carosare.Are 4 viteze,62 CP si a fost recarosata in 1990.Nu este speciala prin nimic fatza de alte masini,decat prin a sa pregnanta personalitate. De *** aceasta personalitate , insa este al naibii de pregnanta.Am cumparat`o anul trecut prin septembrie fiind bucuros k are GPL, fara sa mai iau vre`un mecanic dupa mine (lucru pe kre acum il regret pana la lacrimi).Normal,k prima si prima data am schimbat uleiul si toate cele,k deh...nu poti avea incredere c a facut ala dinainte cu ea.Si dupa aceea....:discuri frana fatza+placutze+garniturile pompei de frana+conductele aferente pt fatza+maneta frana de mana si cablul aferent +saboti frane pe spate( k deh,eram in bani).
Dupa vre`o saptamana: 2 bascule,pompa de benzina,niste ***unase,cablaraie pe la baterie
Dupa 2 saptamani (astea s`au stricat,si nu le`am mai reparat k merg si asa):
Disc de ambreiaj si o panetara
Bineinteles k ,se strica zilnic ceva pe ea,insa nu cred k e nevoie sa va mai plictisesc cu detalii,oricat de impatimitzi ati fii,dar am totusi niste intrebari pt cunoscatori,asa,k sa`mi verific si eu mecanicul,pt k il suspectez a face treaba de mantuiala.
Desi nu am facut 4000 km cu ea,pe discurile de frana mi`au aparut niste striatzii
|
|
|
06-02-07, 19:32
|
|
  Stage 5
Member of: [Moderators] [4Tuning International] [MACS]
|
Re: Gogutza...the one and only!
interesanta povestea ......poze?
|
|
|
06-02-07, 19:44
|
|
Stage 1
|
In curand.le am deja pe telefon.
intrebari:
Striatiile acelea sunt cumva de la piese proaste sau de la mecanic betiv?pisese erau noi.
Nu`mi sta la relanti decat cu un avans ingrozitor undeva la 2000 (nu`mi functioneaza turometrul,insa km atat m`i s`a spus k am...e de la carburator,sau de la discul de ambreiaj?
De asemenea,va rog sa`mi spuneti c piese dp la alte marci pot pune pe ea,si sa`mi ramana pe ea,k pisele de dacie sunt prea proaste,oricat de permisiv as fi.
Last edited by FreeFo`; 06-02-07 at 19:48.
|
|
|
06-02-07, 19:58
|
|
Stage 1
|
Si in prima faza as vrea sa va intreb de carburator si disc de ambreiaj.
|
|
|
06-02-07, 20:07
|
|
 Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [DACIA] [MERCEDES]
|
nu te intzeleg ce vrei sa zici dar turometru nu are treaba cu carburatoru si nici cu discu de ambreiaj ! striatziile de pe placutele de frana apar de la uzura , depinde si ce placutze folosesti (de cine sunt fabricate) si nu are rost sa dai vina pe mecanic pt calitatea proasta a pieselor , potzi sa pui disc de ambreiaj nou si sa il faci praf in 3 luni din cauza ta (era un exemplu) , dak nu-ti sta la relanti inceark sa schimbi jigleoru de relanti (nush cum se scrie exact asa k sa nu vad comentarii  ) curatza pompa de benzina (chiar dak e noua se poate infunda din cauza benzinei proaste) schimba platina (la mine din cauza platinei nu-mi statea la relantii decat cu avansu mare)
|
|
|
06-02-07, 20:27
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [4 Speed Squad] [VW] [Honda]
|
gogutza... nice....  =))
naspa, dar stii cum e cu daciile noastre... bagi bani pe o parte, se strica pe alta...
|
|
|
08-02-07, 18:40
|
|
Stage 1
|
10x pt sfaturi DolusD....o sa incerc ce mi`ai spus si sper s mearga...si Mogos...crede`ma pe cuvant ca stiu prea bine,de`aia si am degand sa o transform inr`un fel de Frankenstein mecanic.
Oricum,dak mai vine cuiva vre`o idee de cheap tunning,mecanic sau vizual,sa scrie aici.Promit sa incec dak`mi place ideea.
|
|
|
09-02-07, 09:20
|
|
 Stage 5
|
...e MAGOS!!!
bafta!!!
|
|
|
09-02-07, 10:33
|
|
 Stage 5
Member of: [Opel] [DACIA]
|
Quote:
Originally Posted by DolusD
nu te intzeleg ce vrei sa zici dar turometru nu are treaba cu carburatoru si nici cu discu de ambreiaj ! striatziile de pe placutele de frana apar de la uzura , depinde si ce placutze folosesti (de cine sunt fabricate) si nu are rost sa dai vina pe mecanic pt calitatea proasta a pieselor , potzi sa pui disc de ambreiaj nou si sa il faci praf in 3 luni din cauza ta (era un exemplu) , dak nu-ti sta la relanti inceark sa schimbi jigleoru de relanti (nush cum se scrie exact asa k sa nu vad comentarii  ) curatza pompa de benzina (chiar dak e noua se poate infunda din cauza benzinei proaste) schimba platina (la mine din cauza platinei nu-mi statea la relantii decat cu avansu mare)
|
La mine oscila relantiul  .... si tot din cauza platinei  .... Asteptam poze cu Gogutza....
|
|
|
09-02-07, 20:51
|
|
Stage 1
|
Aaa....scuze MAGOS...batranetzea asta..ce sa`i faci?
|
|
|
09-02-07, 21:30
|
|
Stage 1
|
Gogutza...the one and only!O prima idee :)
O idee de disecat:
Ma gandeam sa`i fac filtrului de aer o intrare in forma de palnie,cat de mare posibil.A mai incercat kreva?da rezultate sau fac tractor din ea?Ma gandesc la cantitatea mai mare de aer pe care o va acapara,deci oarecum,o ardere mai buna si...MORE HORSE POWER...Lamorghini fac din ea??!?!...sau sa`i scot scot gura filtrului de aer prin aripa, sa fie expusa mai direct curentului de aer?
Pls raspunde`ti kreva sa nu o arunc in aer pana la urma  )
10x anticipat
|
|
|
09-02-07, 22:14
|
|
 Stage 5
|
intai si intai lasa ideea cu referire la MORE HORSE POWER ca e degeaba...filtrul acela iti va da un nou sunet motorului si ATAT
|
|
|
10-02-07, 21:45
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by Magos
gogutza... nice....  =))
naspa, dar stii cum e cu daciile noastre... bagi bani pe o parte, se strica pe alta... 
|
cum va purtatzi voi cu ele, asa se poarta si ele cu voi!
|
|
|
11-02-07, 02:49
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by manciur
cum va purtatzi voi cu ele, asa se poarta si ele cu voi!
|
eu ma port frumosc cu a mea...  chill
|
|
|
19-02-07, 18:32
|
|
Stage 1
|
Si eu ma port frumos cu a mea,dar cand face p nebuna o mai pedespesc(ma costa,dar asta inteleg eu prin "anger manegment",macar nu dau cu pumnii in peretzi&stuff), drept pt care i`am facut un tabel(desenat pe portbagaj) ,numit,mai in gluma,mai in serios "Road Kill".Pana acum am adunat 3 din 21 posibile (dupa suma asta m`am gandit k se va duce draq Gogutza).2 masini si o pisica.Ultimul Road Kill a fost o duba,care ce`i drept m`a lovit pe mine si nu invers,insa oricum eram suparat pe ea,deci s`a calificat in tabel.
& the legend goes on.
|
|
|
|
|