Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Gogutza...the one and only! (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/32687-gogutza-the-one-and-only.html)

FreeFo` 06-02-07 19:08

Gogutza...the one and only!

Gogutza este bineinteles,o Dacie.S`a nascut candva in negura timpului,k nu am mai reusit sa aflu nik de istoria ei de dinainte de carosare.Are 4 viteze,62 CP si a fost recarosata in 1990.Nu este speciala prin nimic fatza de alte masini,decat prin a sa pregnanta personalitate. De *** aceasta personalitate , insa este al naibii de pregnanta.Am cumparat`o anul trecut prin septembrie fiind bucuros k are GPL, fara sa mai iau vre`un mecanic dupa mine (lucru pe kre acum il regret pana la lacrimi).Normal,k prima si prima data am schimbat uleiul si toate cele,k deh...nu poti avea incredere c a facut ala dinainte cu ea.Si dupa aceea....:discuri frana fatza+placutze+garniturile pompei de frana+conductele aferente pt fatza+maneta frana de mana si cablul aferent +saboti frane pe spate( k deh,eram in bani).
Dupa vre`o saptamana: 2 bascule,pompa de benzina,niste ***unase,cablaraie pe la baterie
Dupa 2 saptamani (astea s`au stricat,si nu le`am mai reparat k merg si asa):
Disc de ambreiaj si o panetara

Bineinteles k ,se strica zilnic ceva pe ea,insa nu cred k e nevoie sa va mai plictisesc cu detalii,oricat de impatimitzi ati fii,dar am totusi niste intrebari pt cunoscatori,asa,k sa`mi verific si eu mecanicul,pt k il suspectez a face treaba de mantuiala.
Desi nu am facut 4000 km cu ea,pe discurile de frana mi`au aparut niste striatzii

giubau_v8 06-02-07 19:32

Re: Gogutza...the one and only!

interesanta povestea ......poze?

FreeFo` 06-02-07 19:44

In curand.le am deja pe telefon.
intrebari:
Striatiile acelea sunt cumva de la piese proaste sau de la mecanic betiv?pisese erau noi.
Nu`mi sta la relanti decat cu un avans ingrozitor undeva la 2000 (nu`mi functioneaza turometrul,insa km atat m`i s`a spus k am...e de la carburator,sau de la discul de ambreiaj?
De asemenea,va rog sa`mi spuneti c piese dp la alte marci pot pune pe ea,si sa`mi ramana pe ea,k pisele de dacie sunt prea proaste,oricat de permisiv as fi.

FreeFo` 06-02-07 19:58

Si in prima faza as vrea sa va intreb de carburator si disc de ambreiaj.

DolusD 06-02-07 20:07

nu te intzeleg ce vrei sa zici dar turometru nu are treaba cu carburatoru si nici cu discu de ambreiaj ! striatziile de pe placutele de frana apar de la uzura , depinde si ce placutze folosesti (de cine sunt fabricate) si nu are rost sa dai vina pe mecanic pt calitatea proasta a pieselor , potzi sa pui disc de ambreiaj nou si sa il faci praf in 3 luni din cauza ta (era un exemplu) , dak nu-ti sta la relanti inceark sa schimbi jigleoru de relanti (nush cum se scrie exact asa k sa nu vad comentarii :evil: ) curatza pompa de benzina (chiar dak e noua se poate infunda din cauza benzinei proaste) schimba platina (la mine din cauza platinei nu-mi statea la relantii decat cu avansu mare)

Magos 06-02-07 20:27

gogutza... nice.... :D =))
naspa, dar stii cum e cu daciile noastre... bagi bani pe o parte, se strica pe alta... :D

FreeFo` 08-02-07 18:40

10x pt sfaturi DolusD....o sa incerc ce mi`ai spus si sper s mearga...si Mogos...crede`ma pe cuvant ca stiu prea bine,de`aia si am degand sa o transform inr`un fel de Frankenstein mecanic.
Oricum,dak mai vine cuiva vre`o idee de cheap tunning,mecanic sau vizual,sa scrie aici.Promit sa incec dak`mi place ideea.

Magos 09-02-07 09:20

...e MAGOS!!! :D
bafta!!!

CocoT 28 09-02-07 10:33

Quote:

Originally Posted by DolusD (Post 735057)
nu te intzeleg ce vrei sa zici dar turometru nu are treaba cu carburatoru si nici cu discu de ambreiaj ! striatziile de pe placutele de frana apar de la uzura , depinde si ce placutze folosesti (de cine sunt fabricate) si nu are rost sa dai vina pe mecanic pt calitatea proasta a pieselor , potzi sa pui disc de ambreiaj nou si sa il faci praf in 3 luni din cauza ta (era un exemplu) , dak nu-ti sta la relanti inceark sa schimbi jigleoru de relanti (nush cum se scrie exact asa k sa nu vad comentarii :evil: ) curatza pompa de benzina (chiar dak e noua se poate infunda din cauza benzinei proaste) schimba platina (la mine din cauza platinei nu-mi statea la relantii decat cu avansu mare)

La mine oscila relantiul:cry: .... si tot din cauza platinei;) .... Asteptam poze cu Gogutza....

FreeFo` 09-02-07 20:51

Aaa....scuze MAGOS...batranetzea asta..ce sa`i faci?

FreeFo` 09-02-07 21:30

Gogutza...the one and only!O prima idee :)

O idee de disecat:
Ma gandeam sa`i fac filtrului de aer o intrare in forma de palnie,cat de mare posibil.A mai incercat kreva?da rezultate sau fac tractor din ea?Ma gandesc la cantitatea mai mare de aer pe care o va acapara,deci oarecum,o ardere mai buna si...MORE HORSE POWER...Lamorghini fac din ea??!?!...sau sa`i scot scot gura filtrului de aer prin aripa, sa fie expusa mai direct curentului de aer?
Pls raspunde`ti kreva sa nu o arunc in aer pana la urma :))

10x anticipat

B-83-DAC 09-02-07 22:14

intai si intai lasa ideea cu referire la MORE HORSE POWER ca e degeaba...filtrul acela iti va da un nou sunet motorului si ATAT

manciur 10-02-07 21:45

Quote:

Originally Posted by Magos (Post 735073)
gogutza... nice.... :D =))
naspa, dar stii cum e cu daciile noastre... bagi bani pe o parte, se strica pe alta... :D

cum va purtatzi voi cu ele, asa se poarta si ele cu voi!

Magos 11-02-07 02:49

Quote:

Originally Posted by manciur (Post 742830)
cum va purtatzi voi cu ele, asa se poarta si ele cu voi!

eu ma port frumosc cu a mea...;) chill :D

FreeFo` 19-02-07 18:32

Si eu ma port frumos cu a mea,dar cand face p nebuna o mai pedespesc(ma costa,dar asta inteleg eu prin "anger manegment",macar nu dau cu pumnii in peretzi&stuff), drept pt care i`am facut un tabel(desenat pe portbagaj) ,numit,mai in gluma,mai in serios "Road Kill".Pana acum am adunat 3 din 21 posibile (dupa suma asta m`am gandit k se va duce draq Gogutza).2 masini si o pisica.Ultimul Road Kill a fost o duba,care ce`i drept m`a lovit pe mine si nu invers,insa oricum eram suparat pe ea,deci s`a calificat in tabel.

& the legend goes on.

All times are GMT +2. The time now is 15:48.

- Copyright 2026 4Tuning