Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Masina mea Dacia

Reply

Thread Tools
Old 22-07-09, 20:04   #46
RRedman
Banned

Stage 5

Default Re: Hd 01 Mpu

Spor la lucru!Asteptam pozele!
RRedman is offline   Reply With Quote
Old 22-07-09, 20:57   #47
andi_cimpean

Stage 5

andi_cimpean's Avatar

Member of:
[Moderators]

mai recomanzi Metabondul Gold???...
ca m-ai cam convins si pe mine, sa-i bag la batrana mea...Este din '94...si trage motorul de nu se poate, dar ma gandesc ca poate merge si mai bine si sa ii regleze consumul, este de 1.4 motorul.
Old 16-08-09, 15:58   #48
neutrino006

Stage 3

neutrino006's Avatar

Member of:
[DACIA]

Quote:
Originally Posted by andi_cimpean View Post
mai recomanzi Metabondul Gold???...
ca m-ai cam convins si pe mine, sa-i bag la batrana mea...Este din '94...si trage motorul de nu se poate, dar ma gandesc ca poate merge si mai bine si sa ii regleze consumul, este de 1.4 motorul.
Sincer, eu unul nu mai apelez la metabond... si la niciun fel de aditiv. Am distrus 2 motoare de 1300 pana acum crezand ca am imbunatatit ceva. Intradevar, puterea motorului creste un pic, scade si consumul, dar apar uzuri in locuri neasteptate, datorita lubrifierii deficitare initiale. La primul motor am rupt un bolt de piston, la al doilea am distrus lagarele axului cu came de la distributie... De aceea intreb si eu: oare chiar se merita?
Acum am un motor de 1,4 supraalimentat, ma bazez doar pe schimbarea de ulei la timp, si asa am rezolvat o mare problema: compatibilitatea pe care o cerea cutia mea de viteze de renault (ditamai tulumba ) care a contribuit si ea la uzura excesiva a motoarelor. Acum la capitolul asta am pace chiar si consumul este neasteptat de mic, undeva la 5,6l/100km cu rezervorul respirand in 3 pori.... voi vedea in realitate cat consuma dupa reparatie.
Am rezolvat si o alta problema cu adevarat grea: tablaria! Atata rugina cata am avut mai ales in zona lonjeroanelor spate, clopote de telescop si zona rezervor, nu mi-am putut imagina asa ceva! De la simpla revopsire am ajuns la ... RK De la stalpi catre spate, tot a trebuit sa refac. Momentan am terminat cu tablele, am schimbat toata instalatia electrica (vai de capu meu ce era acolo in bord... ) si am trecut toata lumina pe relee, am schimbat parbriz si luneta, usa de la sofer iarasi am inlocuit-o.... era VARZA... si am luat (pe comanda ca altfel nu se gaseste asa ceva ) si un rezervor nou... insa mai am de finisat un pic , apoi sa dau cu spritchit si sa o vopsesc. Sper ca dupa o luna de tras pe ea, si o gramada de batai de cap, sa am parte si eu de ea dar mai dureaza inca vreo 3 zile. La final pune tata si poze
Apropos, caut in disperare becuri de far (si stiu eu de ce caut acest model) dar nu gasesc niciunde! Becuri halogen de tipul 52950U R2Halogen 45/40W cu soclu P45t-41 fabricate de Tungsram Fac astea o lumina de parca ar fi de 90W! Daca stie careva ceva... please HELP!!!

Last edited by neutrino006; 16-08-09 at 16:02.
neutrino006 is offline   Reply With Quote
Old 24-08-09, 20:08   #49
neutrino006

Stage 3

neutrino006's Avatar

Member of:
[DACIA]

uite si pozele, am reusit cu RK-ul
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSCN4668.jpg
Views:	123
Size:	952.6 KB
ID:	1057483   Click image for larger version

Name:	DSCN4675.jpg
Views:	126
Size:	618.1 KB
ID:	1057484   Click image for larger version

Name:	DSCN4678.jpg
Views:	87
Size:	642.7 KB
ID:	1057485  

Old 25-08-09, 00:03   #50
andi_cimpean

Stage 5

andi_cimpean's Avatar

Member of:
[Moderators]

daca i-ai mai taia si din arcuri...ar arata mai frumos

oricum Felicitari pentru munca depusa...sper acum sa arate cat mai mult timp asa
andi_cimpean is offline   Reply With Quote
Old 25-08-09, 02:27   #51
neutrino006

Stage 3

neutrino006's Avatar

Member of:
[DACIA]

Nu vreau sa ii cobor garda, avand in vedere ca o pun la alergat pe teren accidentat rau de tot asa ca are nevoie de spatiu destul pe sub ea ca sa nu dau cu scuturile. Dar arcurile sunt foarte rigide si vad ca imi raspunde bine la viraje mai "indraznete"... insa nu ma incumet eu chiar sa fac show cu ea, m-a uscat de buget si asa, si inca mai am de tras ... imi trebuie planetare neaparat, de acelea scurte.... mai trebuie sa ii schimb cate ceva pe ici-colo, sa mai adaug si aparatura de vanatoare de furtuni.... asta numesc eu tuning
Old 28-08-09, 13:47   #52
neutrino006

Stage 3

neutrino006's Avatar

Member of:
[DACIA]

Am schimbat si jentile, dar nu am poze inca cu ea, mai trebuie sa o spal inainte de a-i face cateva poze... si tocmai am o leneeee Jentile sunt de tip canada cu aripi si sunt argintii Arata mult mai bine asa decat cu ruginiturile ce le aveam, si mult mai bine decat daca le-as fi dat orice alta culoare.
Old 30-08-09, 17:46   #53
Relu_GTT
Dacia Driver

Stage 5

Relu_GTT's Avatar

Member of:
[DACIA]

bine ai facut ca ti-ai luat alte jante
Relu_GTT is offline   Reply With Quote
Old 30-08-09, 23:31   #54
Julyo

Stage 5

Julyo's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[Colectionar Machete]

faine jantele daca sunt model CN! sunt si mai rezistente! dar CN late J=5,5?
si eu am nevoie de 2 jante CN dar late!?
oare nu ar da mai bine jantele tale vopsite negru mat si cu marginea alba!?
Julyo is offline   Reply With Quote
Old 31-08-09, 10:05   #55
neutrino006

Stage 3

neutrino006's Avatar

Member of:
[DACIA]

sincer, nu. jantele argintii arata cel mai bine la albul asta strident. daca le-as fi vopsit in culoare inchisa ar fi dat efectul de masina fara roti, sau si mai rau, masina neingrijita si de prost gust ... si da, sunt destul de late, cat sa suporte gume de 165
Old 31-08-09, 12:42   #56
Julyo

Stage 5

Julyo's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[Colectionar Machete]

Quote:
Originally Posted by neutrino006 View Post
sincer, nu. jantele argintii arata cel mai bine la albul asta strident. daca le-as fi vopsit in culoare inchisa ar fi dat efectul de masina fara roti, sau si mai rau, masina neingrijita si de prost gust ... si da, sunt destul de late, cat sa suporte gume de 165
acuma fiecare cum ii place, gusturile nu se discuta, eu am spus parea mea, ca si eu am avut o Dacie, model la fel ca a ta, vopsita alb 13 si asa le-am vopsit si dadeau bine pe masina...!
pai eu am 165 latimea anvelopelor trecuta in talon! jantele de Dacie sunt de 2 latimi J=5 si J=5,5! si pe jantele mele CN late J=5,5 am pus si 195/55 R13 si 195/65R13, fara nici o modificare la oale si la aripi si nu imi freca... (si acuma cred ca mai am un set de anvelope pe 195); am mai auzit ca se poate monta si 205 dar nu stiu c sa zic...
Old 06-09-09, 16:28   #57
Alex4u
Dacia Driver

Stage 5

Alex4u's Avatar

Member of:
[DACIA]

A iesit frumos dar vroiam sa te rog sa imi explici si mie putin cu 1.4 al tau supraalimentat ?
Alex4u is offline   Reply With Quote
Old 07-09-09, 19:44   #58
neutrino006

Stage 3

neutrino006's Avatar

Member of:
[DACIA]

Quote:
Originally Posted by Alex4u View Post
A iesit frumos dar vroiam sa te rog sa imi explici si mie putin cu 1.4 al tau supraalimentat ?
eeeeee... e cu schepsis
in orice caz, iti pot spune doar ca functioneaza "tehnologia", motorul merge in regim normal daca nu apas acceleratia mai mult de jumate.... daca depasesc jumatatea, intra in functiune supraalimentarea, adica ii creste consumul de la 5,5 la aproape 9 l/100 si intra si aer mai mult, rezultand o crestere fantastica de putere pentru un astfel de motoras, destul cat sa pot sa accelerez si cu a 5-a ca si in treptele inferioare... riscul este insa mare, forta dezvoltata poate sa deterioreze si chiar sa rupa planetarele, de aceea numai eu mi-am modificat astfel alimentarea pentru ca stiu la ce greutate sa-mi tin piciorul deci pot sa spun ca prefer sa merg economic, iar economia sa o controlez eu din felul in care apas pedala de acceleratie, nu sa strangulez jicloarele pana imi da masina in nas
apropos, o metoda similara dar fara supraalimentare, ci doar cu crestere de randament, ar fi marirea diametrelor celor 2 jicloare, cel principal si cel de aer, astfel incat motorul va consuma atat cat ii dai din pedala fara sa se innece dar si sa-si pastreze amestecul optim. insa atentie mare, daca e motor de 1,3.... se duce dreaq axul cu came daca nu se regleaza culbutorii pentru regimul de functionare de acest tip, si treptat se vor duce si tijele si implicit si supapele! stiu, ca am patit-o
Ar mai fi de adaugat, este bine sa se renunte la condensatorul platinii si sa se monteze un dispozitiv de comanda electronica, platina avand doar rolul de a da comanda pentru prezenta scanteii. Creste si mai mult randamentul motorului!
Old 07-09-09, 21:45   #59
Julyo

Stage 5

Julyo's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[Colectionar Machete]

Humm nustiu ce sa zic de supraalimentarea asta...
Si eu am modificat, adica am marit jicloarele si am reglat motorul 1.3 si carburatorul, asa cum scrie la carte si nu am avut nici un fel de problema cu el, mergea de prea mergea, dar aveam montat si o aprindere electronica!!! (mia dat putina munca si bataie de cap pana am facut reglajele dar mi-a iesit ok). Pana la urma am renuntat la jicloarele marite din cauza consumului cam mare si am pun standar, nu mai aveam acelasi randament, dar motorul mergea ok....
Asta e...
Bafta in toate si asfalt uscat!

Last edited by Julyo; 07-09-09 at 21:48.
Old 28-09-09, 17:17   #60
neutrino006

Stage 3

neutrino006's Avatar

Member of:
[DACIA]

Acuma, fiecare motor are chichitele lui... asta al meu, cum a fost modificat initial, cu camera de ardere micsorata, unghi ascutit la came, etc-etc-etc... consuma si 3,5 daca merg ca moshu si nu accelerez decat cate putin (cum vedeam pe vremuri pe altii care ziceau ca tin la daciile lor) Insa foarte usor se poate deteriora un motor care intra in sarcina fara sa aibe de unde sa-si ia necesarul de combustibil (dupa cum am spus, am distrus 2 motoare de 1,3 incercand sa le fac economice). La cel pe care-l am acum, fluxul de amestec carburant este limitat de jicloare, insa daca am nevoie de putere mai mare, se activeaza automat o supapa care permite sa treaca un surplus infim de benzina amestecat cu mult aer, ceea ce la un carburator monocorp este un adevarat chin sa faci, dar pana la urma s-a potrivit perfect si merge Supapa este deschisa tot de efectul depresiunii care apare in carburator, daca deschid clapeta mai mult de jumatate. Restul nu il divulg, e inventie proprie si nu e "brevetata" inca, dar scopul este acela ca sa nu ma lase caii putere la deal cand am si ceva incarcatura in masina, sau daca suntem mai multi. Sistemul insa nu a intrat in functiune cand eram doar eu singur, nu mi se reducea turatia cand urcam pantele, ba dimpotriva trebuia sa o las mai moale ca nebuna de dracie tot accelera , asa ca nu apuca sa intre si suplimentul.
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -