19-03-08, 19:39
|
|
Stage 3
|
Dacia 500(lastunul meu)
In acest topic o sa va prezint masina mea.
Masina am luat-o prin octombrie cu gandul de a o omologa cu greutatea de 550kg pt a o putea conduce cu permis categoria B1.
Masina nu are itp iar vopseaua erau intr-o stare jalnica dar ce ma bucurat e ca fostul proprietar mi-a dat ceva piese de schimb.
Masina a stat in iarna pe bara iar acum m-am apucat sa o vopsesc si sa o pun la punct.
Deoarece lastunul este la tara nu am cum sa ma ocup de el decat in weekend.
Sunt foarte fericit pt ca vad ca lucrarea decurge destul de bine si repede.
Deocamdata i-am dat cu spritz-chit si urmeaza sa o vopsesc in acest sfarsit de saptamana(sper)
Am sa va atasez si niste poze pentru a va face o idee de cum arata masina si voi atasa poze ca sa vedeti cum decurge lucrarea.
Daca aveti idee cum se poate omologa masina pentru 550kg nu ezitati sa-mi "dezvaluiti secretul"
Masina e din fibra iar in cartea ei si pe tablita de la motor cu seria scrie ca are 550kg dar in talon scrie ca are 590kg.Ce trebuie sa fac?
|
|
|
19-03-08, 19:51
|
|
 Stage 5
Member of: [SEAT]
|
Re: Dacia 500(lastunul meu)
arata bine pana acum.....iti dau 2l de benzina sa ii dai foc ?  glumesc......abea astept sa o vad vopsita
|
|
|
20-03-08, 12:15
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
Member of: [DACIA]
|
c ai d gand cu ea , doar vopseaua ??
cu spor
|
|
|
20-03-08, 12:40
|
|
 Stage 5
Member of: [2 Roti]
|
crezi ca poti sa imi zici cat ai dat pe ea ?
|
|
|
20-03-08, 15:25
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by buga
c ai d gand cu ea , doar vopseaua ??
cu spor
|
Momentan doar vopseaua pt ca nu stiu sigur daca o pot omologa cu greutatea de 550kg.Daca o omologhez vor urma jante,folie+ce idei imi mai vin..bineinteles nu va lipsi semnul nike de pe spate  )..glumesc
@supapa_jr masina am luat-o cu 7 milioane.
|
|
|
20-03-08, 19:18
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
pai , bafta si sa auzim de bine
|
|
|
20-03-08, 20:46
|
|
Stage 2
|
Curajos prioect.....motorul merge bine?
Incearca sa-i adaptezi un motor de motocicleta, peste 500 cc......ai din ce alege.
|
|
|
20-03-08, 21:30
|
|
Stage 3
|
Motorul urmeaza sa fie un pic reglat si schimbat ulei,cutie,curea distributie si va merge ca nou..sper eu..cand am luat o mergea bine motorul,dar cum v-am spus masina a stat pe bara in iarna asa ca..:-<..ideea cu motorul de motocicleta este buna..dar eu intai sa o pot omologa cu greutatea de 550kg..dupaia vad ce modificari la motor ii fac..alte modificari(exterior,interior) merg facute si inainte de a merge la rar
|
|
|
20-03-08, 21:46
|
|
Dacia Driver
 Stage 4
|
Un citat de pe forumul lastun.
" Din ce mi`a povestit bubu, haideti sa va zic care ar fi pasii care trebuie urmati, ca sa iti omologhezi Lastunul pentru a putea sa fie condus.
In primul rand iti trebuie nervi si timp, sa nu mai vorbim de pile la RAR, ca daca nu, nu va baga nimeni in seama. Apoi lastunul trebuie sa fie versiunea din tabla, deoarece lastunul din tabla e mai usor ca ala facut din fibra. Mai e nevoie de poze, la toata masina si la tablita de identificare, ca sa vada aia in ce stare e masina, inainte de toate. Apoi un memoriu sau o scrisoare la RAR, cum ca datele din talon nu corespund cu datele reale ale masinii, alea de pe tablita de identificare, si ca din cauza asta masina nu poate fi condusa cu B1, si se cere o noua expertiza in privinta asta. Dupa astea trebuie sa mergeti cu masina, sa se convinga si ei ca asa e. Iarasi intra in actiune pilele, pt ca nu o sa va bage nimeni in seama daca nu aveti pe cineva la RAR. Daca reusiti sa treceti de astea, trebuie mers la un cantar omologat, de unde primiti o foaie cu greutatea reala a masinii. Aici iarasi pot fi probleme, pentru ca daca aia vor sa nu treaca de cantar, o cantaresc cu 2 oameni in ea, si e clar ca nu o sa se incadreze in greutatea care trebuie. Memoriul, teoretic, ar trebui sa vina inapoi in 30 de zile, ceea ce e greu de crezut. Daca chiar reusesti sa rezolvi astea, trebuie mers la ITP, unde masina trebuie sa fie in perfecta stare ca sa treaca.O alta problema e obtinerea carnetului pt B1, pt ca sunt putine scoli de soferi care au masina cu comanda dubla pt B1. Ori va modificati lastunul si faceti scoala pe el, ori va riscati, daca vrea si instructorul cu o masina normala. Multi vor zice ca condusul de la 16 ani e un moft, deci trebuie sa si aruncati cu bani in stanga si in dreapta daca va permiteti sa aveti asa un moft. In mare, cam prin asta a trecut bubu ca sa isi poata omologa Lastunul pentru B1. Bineinteles am uitat sa scriu de atitudinea celor de la RAR, care sigur nu va vor primi cu mainile deschise, pentru ca bineinteles le veti da batai de cap. "
|
|
|
20-03-08, 21:58
|
|
Stage 3
|
ro.maniac iti multumesc pentru postul tau.cu ITP ul rezolv..pt ca am niste pile,deci nu este problema.La RAR iarasi gasesc eu ceva.Permis categoria B1 stiu ca se da in Suceava si am mai gasit o scoala in Timisoara unde iarasi am niste pile.Deci in mare nu ar fi problema.Trebuie doar timp si,bineinteles nervi pentru ca imi imaginez cum sunt cei de la RAR.In fine...o sa vad cum ma descurc.pana in vara sper sa il fac daca nu,o sa am un lastun de vanzare care..sper eu va arata acceptabil pe langa altele.
|
|
|
20-03-08, 22:57
|
|
Dacia Driver
 Stage 4
|
Pt rar incearca sa o lasi cat mai originala si mai usoara, ca nu se stie ce te asteapta. Iti trimit in pm un site care poate te ajuta cu ceva. Bafta
|
|
|
21-03-08, 07:55
|
|
Stage 3
|
Tocmai de aceea zic ca deocamdata cu modificarile..pauza pana merg la RAR.Astazi sau maine merg la ea si sper sa o vopsesc
|
|
|
21-03-08, 11:55
|
|
Banned
 Stage 5
|
salut!
am gasit prin timisoara o axa cu came noua pentru lastun (sta de ceva vreme). Daca esti interesat de ea, ma pot duce sa vad cat costa...
|
|
|
21-03-08, 22:38
|
|
Stage 3
|
Deocamdata nu mi trebuie dar daca ai drum nu m-as supara 
Am ajuns aici dar din pacate am ajuns in jur de ora 8 si nu am mai apucat sa i fac nimic azi dar promit ca maine ma trezesc la ora 8 si sper sa o vopsesc daca ma ajuta si vremea :-s
|
|
|
22-03-08, 01:33
|
|
Old School Cars
 Stage 5
Member of: [Moderators] [Old School Cars] [FOTO] [DACIA]
|
f tare ! imi place numarul tau !