Va salut, n-am mai postat de ceva timp pe-aici..
Intre timp ambreiajul meu a inceput sa patineze iar garnitura de chiulasa probabil n-a avut parte de a doua strangere cand s-a umblat pe-acolo si se prelinge uleiul fix pe la coltul unde e circuitul de ulei catre chiulasa
Motorul de 1300 toarce frumos, trage binisor pentru un motor care a mers timp de doi ani pe gazolina dar nu ii mai acord timp deloc. N-am chef de schimbat garnitura si apoi sa-l schimb cu totul pentru ceva mai bun, asa ca am dat startul cautarilor unui 1.6....
Intr-un final, dupa luungi cautari, motorul mult-dorit se afla la o cunostinta, n-am mai stat pe ganduri si l-am si adus acasa
Respectivul mi-a spus ca trebuie segmentat. In urma cu 2 ani fusese refacut si nu stiu de ce i-a schimbat segmentii si i-a nimerit prea stransi si-i consuma ulei
Am ajuns acasa si i-am desfacut chiulasa. Se pare ca nu m-a mintit cand mi-a spus ca a fost refacuta chiulasa si planata, arata destul de bine, insa am simtit ca pica cerul peste mine cand am vazut pistoanele 1, 2 si 4 cu cocoasa si pistonul 3 plat, care prezinta si niste ciobituri, semn ca este dintr-un set mai vechi

Cred ca dupa ce a refacut motorul, pistonul 3 a cedat si l-a inlocuit cu tot cu segmenti noi. N-a vrut sa recunoasca, a spus ca asa au fost pistoanele in setul nou.
Apoi am desfacut si camasile cu pistoanele.Arata destul de bine, fara zgarieturi, fara uzuri, se vad inca urmele frezarii in partea inferioara unde nu sunt lustruite de segmenti. Partea proasta: camasa nr. 1 are o fisura in partea inferioara

Nu-mi dau seama daca eu am fisurat-o sau asa a fost. Eu le-am batut cu o bucata de lemn sa le scot afara, chiar asa sensibile sunt?
Solutii nu prea am, drept pentru care am vorbit deja pentru un set motor nou 1.6 fabricat de Setcar si voi inlocui si cuzinetii. Tot umblu la el, sa fac o treaba cum trebuie
Am si o intrebare, cum verific daca pompa de ulei e buna? Fata de cea de pe motorul de 1300, are joc cam mare in ax
La fel si delcoul, are joc mare piesa care se prinde in pinion. Ce trebuie pus in delocul de 1.3 din cel de 1.6? Arcurile de la centrifugal