Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Masina mea Dacia

Reply

Thread Tools
Old 23-01-08, 14:31   #1
marian_S_petre

Stage 2

marian_S_petre's Avatar

Default Il-03-jra

Aceasta este dacia mea ... IL-03-JRA Dupa cum am mai spus ...am planuri mari ptr masinuta asta ce daca e dacie si nu este BMW s-au mai stiu eu ce .... noul meu proiect ptr masinuta este sa imi fc propriul ELERON k in 2 FAST (masinuta verde ) Prea tare acel eleron ...Am zis sa imi fc si eu unul identic ....dupa cum duceam lipsa de bani ptr a cumpara un eleron ceva mai bun nu panarame de zboara dupa masina la 100km/ora ....zis si fc .. m-am apucat de suporti prima data .... cam asa arata Click image for larger version

Name:	IMAG0018.JPG
Views:	220
Size:	524.0 KB
ID:	432696 sunt din DUR AL. si is confectionati manual .... insa vreau ceva sugestii de la baietii pasionati de tuning daca este fc bine si daca merge pa DACIA asta...Click image for larger version

Name:	Picture(54).jpg
Views:	180
Size:	111.6 KB
ID:	432697... Sunt la inceput deocamdata ! Dar e bine k prind repede .... Sper sa va placa ... si sunt sigur k vor urma mult mai multe idei bune .

SA AVETI PARTE NUMAI DE SOSELE FARA GROPI SI FARA EVENIMENTE DE NICI UN FEL !!!!!
marian_S_petre is offline   Reply With Quote
Old 23-01-08, 14:47   #2
shorty_23
Dacia Driver

Stage 4

shorty_23's Avatar

Member of:
[DACIA]
Default Re: Il-03-jra

ai inceput prost -> eleron.....p dacie da k draq!!!si plus de'asta,nu t ajuta cu nimik...
parerea mea...
las si p altii sa-si dea cu parerea....
bafta....
shorty_23 is offline   Reply With Quote
Old 23-01-08, 14:48   #3
laur200445
Dacia Driver

Stage 5

laur200445's Avatar

Member of:
[DACIA]

daca ai in plan un proiect maret cu dacia asta..parerea mea e ca ai inceput cat se poate de prost cu eleronul asta...sunt muulte alte lucruri de facut pana a ajunge la eleron..si in nici un caz modelul asta pe dacie...

Last edited by laur200445; 23-01-08 at 14:50.
laur200445 is offline   Reply With Quote
Old 23-01-08, 14:56   #4
marian_S_petre

Stage 2

marian_S_petre's Avatar

Quote:
Originally Posted by shorty_23 View Post
ai inceput prost -> eleron.....p dacie da k draq!!!si plus de'asta,nu t ajuta cu nimik...
parerea mea...
las si p altii sa-si dea cu parerea....
bafta....
MS MULT PTR SFAT ! Atunci ma linistesc

Quote:
Originally Posted by laur200445 View Post
daca ai in plan un proiect maret cu dacia asta..parerea mea e ca ai inceput cat se poate de prost cu eleronul asta...sunt muulte alte lucruri de facut pana a ajunge la eleron..si in nici un caz modelul asta pe dacie...
ok . Ms mult man ..... de asta am deschis acest forum .... sa vb sa aflam unii de la alti cat se poate de multe .....si ne punem ideile in practik .. dupa tine ... la ce masina s-ar potrivi acel eleron ? nu te supara ! Intreb

Last edited by aleks; 25-01-08 at 14:40.
Old 23-01-08, 15:01   #5
laur200445
Dacia Driver

Stage 5

laur200445's Avatar

Member of:
[DACIA]

nu stiu ...poate la o japoneza
laur200445 is offline   Reply With Quote
Old 23-01-08, 15:01   #6
shorty_23
Dacia Driver

Stage 4

shorty_23's Avatar

Member of:
[DACIA]

acu' nu te supara p mn....a fost o parere...
dak vrei s-o modifici...cauta-i niste bari....praguri...si pune-i plasa la masca din fata...
shorty_23 is offline   Reply With Quote
Old 23-01-08, 15:08   #7
marian_S_petre

Stage 2

marian_S_petre's Avatar

Quote:
Originally Posted by shorty_23 View Post
acu' nu te supara p mn....a fost o parere...
dak vrei s-o modifici...cauta-i niste bari....praguri...si pune-i plasa la masca din fata...
asa am sa fc man ... Ms mult ptr sfaturi .....mai astept ! Stai lin k nu am dece ma supara ......de asta e fc acest forum ..si eram convins k apar critici si vb de bine ..... Parerea mereu e luata k sfat ...asa am sa fc SPOILERE CU PLASA SI DC NU ...NISTE MUZIK DE LA MAMA EI !
Old 23-01-08, 15:29   #8
shantzu

Stage 5

shantzu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Design Team]
[Virtual Tuning]
[Anonymous Motorsport ]
[FOTO]
[4Rally]

mai bine ai renunta si la ideea cu spoilere si praguri !
cumpara jante , las-o mai jos , mult mai jos
Asta daca vrei sa faci ceva frumos , daca nu , du-te la obor duminica cu vreo 5 milioane si te inscrii pe lista celor "mai tari dacii din oras"
shantzu is offline   Reply With Quote
Old 23-01-08, 18:36   #9
marian_S_petre

Stage 2

marian_S_petre's Avatar

Quote:
Originally Posted by shantzu View Post
mai bine ai renunta si la ideea cu spoilere si praguri !
cumpara jante , las-o mai jos , mult mai jos
Asta daca vrei sa faci ceva frumos , daca nu , du-te la obor duminica cu vreo 5 milioane si te inscrii pe lista celor "mai tari dacii din oras"
Old 23-01-08, 18:47   #10
ICE-M@N
Dacia Driver

Stage 5

ICE-M@N's Avatar

Member of:
[DACIA]
[NoSpeedLimit Romania Club]
[2 Roti]

pune niste poze cu masina din toate unghiurile si roaga-i pe baietii care se pricep la virtual tuning sa iti faca o idee asa cum cred ei ca ar arata mai bine masina ta si at. ai de unde sa te inspiri, bafta
ICE-M@N is offline   Reply With Quote
Old 23-01-08, 19:46   #11
marian_S_petre

Stage 2

marian_S_petre's Avatar

Quote:
Originally Posted by ICE-M@N View Post
pune niste poze cu masina din toate unghiurile si roaga-i pe baietii care se pricep la virtual tuning sa iti faca o idee asa cum cred ei ca ar arata mai bine masina ta si at. ai de unde sa te inspiri, bafta
Cred k asta e singura varianta BUNA sa ii spuna sa . Numai atunci o sa vad cum stau lucrurile !

Cum dreaq fc si eu sa imi cobor masina mai jos ? ce fel de arcuri ? e greu ? spuneti si voi k am vaz o dacie joasa in Malu rosu aici in ploiesti .....sa fc POC de nu era devaraciune ! )

Last edited by aleks; 25-01-08 at 14:42. Reason: treaba moderatorului de sectiune...
Old 23-01-08, 20:55   #12
aborigenu

Stage 5

aborigenu's Avatar

Member of:
[DACIA]

Quote:
Originally Posted by marian_S_petre View Post
Cum dreaq fc si eu sa imi cobor masina mai jos ? ce fel de arcuri ? e greu ? spuneti si voi k am vaz o dacie joasa in Malu rosu aici in ploiesti .....sa fc POC de nu era devaraciune ! )
metre st o gramada de posturi referitoare la coboratul garzii, taie din arcuri, mai simplu de atata nu se poate, pe spate pui arcuri de fata si tai din ele 2 spire poate chiar 3 de ce nu chiar 4 , dupa fata tai o spira pt inceput, faci si tu un pic de experimente, tai...montezi la loc...vezi cum e dc esti multumit, dc nu esti multumit mai tai...////poti face taierile si cu polidiscul dar indicat e sa aplatizezi spira kre o tai, arcurile de fata au 14 mm cele de spate 13 mm ... te duci si le verifici cu keia de 13 dai o fuga in targ dc intra keia de 13 nu st bune dc nu intra 13 st ok, cauta sa gasesti pereke de arcuri nu unu de la o masina altu de la alta pt k au grad de elasticitate diferit si risti sa ai masina mai inclinata pe o parte.

nu st io foarte meserias dar din cate vad eu suportii aia de eleron par a fi din comert si nu facuti de tine, baga niste poze sa ne convingi si pe noi... ceva poze cu materialul brut.... prelucariii ,
nu stiu dc vrei eleron ca vad ca ai deja la stergatoare eleroane,

ca o sursa de inspiratie viziteaza https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/30806-berlina-pitesti-lucru-ag-02-abg.html poate o sa gasesti pe acolo raspunsuri la intrebari la care nu te-ai gandit inca.

numa bine

nu inteleg o treaba.... masina din poza are un nr... si tu ai zis Aceasta este dacia mea ... IL-03-JRA

dc este ce pare a fi atunci e cazu sa si sa ma intelegi tu .

daca oi gresi....sa imi fie cu iertare sper ca intelegi frustrarea

pe la snagov nici o resedinta nimika

aseara ma incaieram cu niste blonde prin camera p'aci, dar acuma clar la minte si ager la gandire tot nu reusesc sa vad unde anume ai facut specificatia aia cu masina

ai avut vreo sursa de inspiratie pt decuparea suportilor sau e propria ta creatie

eleronu il pui asa....de estetica? stii ce rol are un eleron? stii ce face un eleron?
printre multe altele iti mai scade cu vreo 5-10 km viteza maxim , nu te mai dai cu 140 ci cu 130.....dar macar ai eleron

parerea mea cu munca de o bagi la traforat mai bine ai incepe sa tai din arcurile alea

pana mea...deci am incercat sa vad logika la ce ai facut tu acolo si nu prea vad cum o sa pui tu suportii aia in asa fel incat sa iti de-a un unghi bun pt eleronu tau. cre k tre sa modifici un pik partea lor superioara k altfel vad ca si inutila toata stradania ta.

sau poate nu st io destul de inginer si imi lipseste imaginatia , da si tu niste poze cu supooortii pe capota portbagaj sa vedem cum vin.

parerea mea...ce ai folostit tu e foaie de tabla de aluminiu si nu duraluminiu ..ala e cam casant.. si nu moale precum alu simplu.....parerea mea dupa cum spuneam

lumineaza-ma si pe mine pls ca s-a cam stins looomina la mine
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ioioioi.jpg
Views:	242
Size:	1.56 MB
ID:	433930   Click image for larger version

Name:	ioioioaaaaaa.jpg
Views:	154
Size:	32.9 KB
ID:	433933  

Last edited by aleks; 25-01-08 at 14:45. Reason: treaba moderatorului de sectiune!!!
aborigenu is offline   Reply With Quote
Old 23-01-08, 21:23   #13
marian_S_petre

Stage 2

marian_S_petre's Avatar

METRE ms mult ptr sfat AM DOUA LOCUINTE una la Ploiesti si o casa de vacanta in Slobozia ! am si specificat k asa arata masina inainte ( cand avea nr de PH ) si asa arata acum cu nr de IL ! referitor la chestia cu suportii daca u gasesti modelul asta in comert din acelasi material eu il tai bucati cu POLIDISCUL si il pap ) Am inteles ideea da nu trebuia sa te Transformi acum k am gresit eu Forumul ! Nu e cu suparare .. ma intelegi .

Suporti astia nu prea merg pe berlina ....aici ai dreptate ... asa este ... modificari oricum fc la fibra .... astia merge pe nova k aia are porbagajul drept Asta cu sigurant ....Dar asta a picat cu eleronu . Acum caut presa de arcuri sa le dau jos k sa le pot taia cu polidiscul ...k as aimi sar aschiile in ochi ....sti la ce ma refer dreaq ! daca le tai asa imi sar in fata dreaq ...nu ? am vb cu unu din CJ sa imi iau spoilerele de la el
is super alea ....

Esti sigur k ia 10 km ? din viteza ? Alea care sunt in momert ?

in legatura cu AL ... pe spatele fostelor telefoane publice ...erau inainte o bucata de AL ! k doar din asta si-au fc tigani vile si de asta nu mergeau telefoanele publice inainte )) dar oricum.......imp este altceva acum ptr mine ...vreau sa o cobor si sa ii pun spoilere in prima faza
a 2-a sa ii iau jante de doamne ajuta! si la urma sa vedem .....apropo de eleroane .... daca ii fc o priza de aer pe capota ? Crezi k si asta ar fura din viteza ? MS MULT PTR SFATURI !

Last edited by aleks; 25-01-08 at 16:44.
Old 24-01-08, 21:39   #14
aborigenu

Stage 5

aborigenu's Avatar

Member of:
[DACIA]

nustiu la ce modele te referi tu ,. dar foarte multe st insesizabile pt aerodinamicitate
, incarcatura aerodinamica este efectiv insesizabila, daca pui o cucuvea pe masura aia te tine ..iti ia din viteza si iti greutate pe punte....un fel de bagaj kre se ingreuneaza odata cu viteza.

arcurile spate le dai jos lejer fara presa de arcuri...si poti sa le tai linistit cu polidiscu, sau cu electricu... optional le aplatizezi...nu uita sa bagi furtun pe primele 2 spire.

pana la urma suportii st din comert si nu home made nu?
aborigenu is offline   Reply With Quote
Old 24-01-08, 21:43   #15
marian_S_petre

Stage 2

marian_S_petre's Avatar

is fc de mine ! nus din comert !
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -