Dacia Liberta este de la bază o maşină urātă, iar prietenul tău, fără supărare, a urāţit-o şi mai mult. Stickerele īn formă de steag de curse, stickerul cu NOS, sigla ///M, acele \"dungi\" pe prelungirea spoilerului faţă, parasolarul, ochelarii de pe faruri, eleronul, etc. sunt total inestetice şi de prost gust. Pragurile \"GTI\" sunt deja prea comune şi au ajuns să definească kitch-urile. Culoarea maşinii... este greu de definit īn totalitate. Roşu mat (pragurile), roşu (uşile, capota, aripile) sau roşu (spoilerele)?
Volanul (mai exact culoarea lui) nu se potriveşte cu nimic de pe maşină (doar dacă proprietarul nu este patriot). Paravānturile de la uşi sunt... vechi (ca şi concepţie) şi, de asemenea, inestetice, ca şi chestii alea de pe stergătoarele de parbriz. Două proiectoare laterale cu lumini, din cāte se vede īn ultima poză, albastra şi īncă două sub număr... Mă mir că n-a pus 4 pe capotă, ca la maşinile de curse.
Singurul lucru care-mi place la maşină sunt jantele. Modelul ăsta se numără printre puţinele modele care se potrivesc, din punct de vedere estetic, pe autohtonele noastre (Dacia & Oltcit).
Īntr-un cuvānt, maşina e prea īncărcată! Dacă o lăsa ca de fabrică + jantele + volanul, arăta mult mai bine, din punctul meu de vedere. Dă-i sfatu' ăsta, că poate-l ia īn considerare.
PS: eu de \"chiuloasă rabotată şi comprimată\" n-am auzit pānă acum.