Go Back   Forum 4Tuning > Comunitati 4tuning locale > Comunitati locale si internationale 4Tuning > Botosani

Reply

Thread Tools
Old 07-05-07, 00:40   #1
Turb0_Bt

Stage 2

Turb0_Bt's Avatar

Red face Care e frecventa unui difuzor , sa scoata bas ? :-??

cine ma poate ajuta ?As vrea sa imi pun in spate 2 difuzoare dar ,vreau sa scoata bas ce frecventa trebuie sa aiba ???
Turb0_Bt is offline   Reply With Quote
Old 07-05-07, 00:47   #2
danilox

Stage 4

danilox's Avatar

Default Re: Care e frecventa unui difuzor , sa scoata bas ? :-??

in primul rand trebuie sa fie de 4 omhi...puterea lor ti-o alegi singur cand le cumperi...acu depinde si de ce loc ai si pe ce masina le pui...mai poti taia un pic si pui niste difuri mai mari...vezi si tu.oricum ...nu te astepta la mare bass...numai cu difuri...trebuie si un woofer si o statie de vrei o auditie mai buna.bafta
danilox is offline   Reply With Quote
Old 07-05-07, 02:48   #3
energy52ro

Stage 3

energy52ro's Avatar

frecventa sau puterea te intereseaza.......dak te vrei o anumita banda de frecventa poti sa iti iei un filtru mai performant si reglezi din el....sau un procesor de sunet(se gaseste si in bt si nu e f scump).....ideal e sa fie cat mai puternic difuzorul, dar in acelasi timp sa ai si cu ce sa il "ataci".....da-mi un pm daca vrei mai multe detalii.....

....si danilox, scuze, dar impedanta ideala pt masina ar fi de 2 ohmi......4 sau 8 sunt mai des intalnit in incintele acustice de camera......
Old 07-05-07, 12:32   #4
Turb0_Bt

Stage 2

Turb0_Bt's Avatar

M-am uitat pe la alte dif de firma (sony, pionner,JVC) si kred nu stiu sigur ca alea ar scoate si bas si ele au frecventa 28-30000hz si astea pe care le iau eu is de 45-22Khz ..(dif. auto) .Unu din cartier are nijte dif auto in spate si scot nijte bas ...
Turb0_Bt is offline   Reply With Quote
Old 07-05-07, 12:38   #5
danutz_VTV

Stock

ca sa ai bas iti trebuie frecventa f joasa ,de fapt asta e basul frecventa de joase si iti trebuie ceva intre 50hz-600khz
danutz_VTV is offline   Reply With Quote
Old 07-05-07, 12:44   #6
danilox

Stage 4

danilox's Avatar

Quote:
Originally Posted by energy52ro View Post
frecventa sau puterea te intereseaza.......dak te vrei o anumita banda de frecventa poti sa iti iei un filtru mai performant si reglezi din el....sau un procesor de sunet(se gaseste si in bt si nu e f scump).....ideal e sa fie cat mai puternic difuzorul, dar in acelasi timp sa ai si cu ce sa il "ataci".....da-mi un pm daca vrei mai multe detalii.....

....si danilox, scuze, dar impedanta ideala pt masina ar fi de 2 ohmi......4 sau 8 sunt mai des intalnit in incintele acustice de camera......
nu te contrazic dar...in general in masina se foloseste impedanta de 4 ohmi (vezi marea majoritate a difurilor de firma)...iar la incintele de camera se folosesc in general 8 sau 16 ohmi. nu zic ca nu sunt si de 2 ohmi...si nu ar fi bune...in primul rand omul tre sa zica ce scula are pe masina si ce vrea mai exact de la auditie...ca degeaba carcotim ca babele. aaa...si ce bani are...

p.s. ce faci nea danutz...mai traiesti...?
Old 07-05-07, 12:49   #7
siminelsimi

Stage 5

siminelsimi's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]

iar ca o paranteza, iti recomand boxe DLS si daca ai nevoie si de head unit mergi pe pioneer sau alpine
siminelsimi is offline   Reply With Quote
Old 07-05-07, 12:53   #8
danilox

Stage 4

danilox's Avatar

Quote:
Originally Posted by Turb0_Bt View Post
M-am uitat pe la alte dif de firma (sony, pionner,JVC) si kred nu stiu sigur ca alea ar scoate si bas si ele au frecventa 28-30000hz si astea pe care le iau eu is de 45-22Khz ..(dif. auto) .Unu din cartier are nijte dif auto in spate si scot nijte bas ...
apropos...ia si vb cu danutz...cu asta se ocupa...e cel mai in masura sa-ti vanda ce ai nevoie ...na ca fac si reclama la baiatu...imi iese o cafa mare cu 2 de lapte si una de zahar...lol
Old 07-05-07, 16:16   #9
vLLLad
Seat Driver

Stage 5

vLLLad's Avatar

Member of:
[SEAT]
[VW]

Quote:
Originally Posted by Turb0_Bt View Post
cine ma poate ajuta ?As vrea sa imi pun in spate 2 difuzoare dar ,vreau sa scoata bas ce frecventa trebuie sa aiba ???
daca vrei bass....cel mai bine un subwoofer, lasa boxele mai pe la urma
vLLLad is offline   Reply With Quote
Old 07-05-07, 16:19   #10
vLLLad
Seat Driver

Stage 5

vLLLad's Avatar

Member of:
[SEAT]
[VW]

energy....dar cassurile auto nu scot pe 4 ohmi?
Old 07-05-07, 17:02   #11
energy52ro

Stage 3

energy52ro's Avatar

depinde.....uite...am un HU de la clarion pt SPL care scoate cate 1 ohm pe final....deci e relativ....VDOdayton care il am montat acum pe dacie are cate 2 ohmi pe final...oricum ca sa ai un sunet si o fidelitate de high-end trebuie calculat tot sistemul audio....de la baterie, cablurile de alimentare, HU, amplificatoare, pana la difuzoare......eu zic ca trebuie sa fie un "echilibru"

...pt cei care nu stiu:
HU = Head Unit
SPL = Sound Pressure Level
energy52ro is offline   Reply With Quote
Old 07-05-07, 17:04   #12
vLLLad
Seat Driver

Stage 5

vLLLad's Avatar

Member of:
[SEAT]
[VW]

Quote:
Originally Posted by energy52ro View Post
depinde.....uite...am un HU de la clarion pt SPL care scoate cate 1 ohm pe final....deci e relativ....VDOdayton care il am montat acum pe dacie are cate 2 ohmi pe final...oricum ca sa ai un sunet si o fidelitate de high-end trebuie calculat tot sistemul audio....de la baterie, cablurile de alimentare, HU, amplificatoare, pana la difuzoare......eu zic ca trebuie sa fie un "echilibru"

...pt cei care nu stiu:
HU = Head Unit
SPL = Sound Pressure Level
aham...ms mult...eu traiam cu impresia ca tot ce e auto, e pe 4 ohmi
- Copyright 2025 4Tuning -