Styling by request - Idei de tuning pt masina ta Locul in care masina ta e tunata de membrii 4Tuning. Tu spui ce vrei si noi iti dam ideile! |
04-08-06, 03:14
|
|
Stage 5
|
Re: ce ati modifica la un aro 244, interior,exterior,motor....?
Cand te apuci de modificari cosmetice trebuie sa ai in vedere ceva: designul tuturor masinilor epocii comuniste de la noi a inceput bine si s-a terminat ca un mare *****. Orice Dacie din 1979 arata mai bine decat "zambetul lui Iliescu", la fel cum ARO 244 original arata mult mai bine decat orice monstruozitate de Forester sau Cross Lander impopotzonat cu un kit de caroserie absurd.
Din cate vad, modelul tau de ARO e unul cu caroseria "clasica" de 244, dar cu 4 faruri rotunde, cum am vazut multe prin 1993-1995.
Ti-as sugera sa lasi caroseria asa si sa eviti orice fel de bodykit de fibra ca al modelelor Cross Lander, sunt de un kitsch sclipitor, la acelasi nivel de tiganie cu papucii aurii si crucea de 1 kg agatzata de oglinda
Incearca sa cromezi cam tot ce se poate demonta usor si croma: manere interioare si exterioare de usi, ornamentele de pe cheder, accesoriile mici din interior (butoane de bord), poate chiar si jantele (pretul e 1-2 RON per decimetru patrat, mai intai fa un calcul sa vezi la cat te duc).
Un bull-bar de inox si o pereche de scarite tot de inox ar merge daca ai vopsi masina intr-o culoare inchisa, pe culori deschise sunt nashpa si mai si costa.
Evita portbagajele de acoperis daca n-ai nevoie imediata de ele, dau un aer de pietzar care duce pepeni cu ARO
Foloseste la interior spuma poliuretanica pentru a umple spatiul dintre panoul exterior de caroserie si capitonaj, ajuta enorm la izolarea termica si fonica, scapi de scartzaitul caracteristic romanesc, si impiedica acumularea de umezeala in spatiile respective, care ar duce la ruginire.
Pune-i un alternator zdravan, peste 100 amperi, poate chiar 140 daca gasesti unul.
Pe cat posibil, pastreaza suspensia si componentele transmisiei originale. O sa ai nevoie de ele, si cand se va intampla asta, sa nu regreti
~Nautilus
|
|
|
06-08-06, 13:51
|
|
Stage 4
|
ca sa tunezi iti trebe in primu rand..: o masina..( nu conteaza ce masina e.masina sa fie) , ceva ideei de la care pleci.., si bani..si mult noroc in continuare.. cred ca o sa iasa ceva frumos.. nu am mai auzit pe nimeni sa faca asa ceva..incearca sa faci ceva cat mai unicat si cum bun gust.. noroc.
|
|
|
08-08-06, 18:56
|
|
Stage 5
Member of: [VW]
|
e ceva deposebit. ma bucur k exista persoane care se ocupe d masinile autohtone. nu sunt chiar asa proaste cum spun unii
|
|
|
12-08-06, 19:06
|
|
Stage 2
|
cum ai facut consola sau din ce ?
|
|
|
22-08-06, 16:17
|
|
Stage 5
|
di buli aro
|
|
|
23-08-06, 01:36
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators] [4Tuning International] [PEUGEOT]
|
Quote:
Originally Posted by Nautilus
Foloseste la interior spuma poliuretanica pentru a umple spatiul dintre panoul exterior de caroserie si capitonaj, ajuta enorm la izolarea termica si fonica, scapi de scartzaitul caracteristic romanesc, si impiedica acumularea de umezeala in spatiile respective, care ar duce la ruginire.
|
Inainte de spuma, pulverizeaza cu ceara interiorul aripilor.Obligatoriu totul trebuie sa fie uscat iasca inainte de acesta operatiune...Spuma curata, pe tabla face condens...care va genera rugina ,adica efort inutil.
01-09-06, 14:04
|
|
Stage 2
|
multumesc pt. post-uri...masina este aproape gata...din pacate n-am mai avut acces la net... o sa pun niste poze...astept parerile voastre.
|
|
|
01-09-06, 22:40
|
|
Stage 3
|
Ce motor si cutie de viteze are?
|
|
|
01-09-06, 23:03
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by rossi_upb4
multumesc pt. post-uri...masina este aproape gata...din pacate n-am mai avut acces la net... o sa pun niste poze...astept parerile voastre.
|
frumos nu am ce zice dar parerea mea e ca mai frumoasa e grila asa necromata nu stiu dar am ceva cu cromu e urat cat despre interior, mai putin tapiteria usilor,e bestial bordu sta mai bine decat cel original de scaune si platfon nu mai zic is bestialema intereseaza asa in mare cat tea costat toata afacerea in rest suntem cu la tine dar sper mai rapid data asta sincer credeam ca teai lasat pagubas
|
|
|
01-09-06, 23:49
|
|
Stage 5
|
din cate vad p motor scrie alfa romeo si are cutie automata. intrab propietarul c a facut cu maneta d la diferntiale, k in interior nu se mai vede langa schimbator. sau ai convertit-o la rwd?
|
02-09-06, 02:10
|
|
Stage 3
|
Cred ca motorul e de Iveco si cutia tot de iveco si nu mai are tractiune pe fata 4x4.
|
|
|
02-09-06, 14:58
|
|
Stage 5
|
uite-te p motor atent. da zoom p poza si o sa vezi k scrie in relief p capac alfa romeo. scris d mana k p toate motoarele. si mie cutia imi pare automata. stiu k initial proprietaru isi luase motor si cutie d iveco diesel da paote s-a razgandit. parerea mea k akolo intra si V8
|
|
|
02-09-06, 18:32
|
|
Stage 2
|
sal. motorul e unul facut de italieni si pus pe mai multe masini...lancia thema, alfa romeo, fiat ducato, iveco daily... Motorul asta a fost pe un iveco...din cate mi-au spus cei de la care l-am luat...insa in afara de cateva mici deosebiri (suporturi de prindere...etc...) motoarele sunt identice. capacul de plastic pe care scrie alfa romeo l-am ales eu intre fiat si iveco...mi-a placut scrisul sincer , dar mot. a fost pe iveco... masina nu e inca terminata...ati vazut ca mai trebuie facute fetele la usi...puse chedere...bara fata...presuri roti...piese pe care la am, trebuie doar montate...dar acum trebuie sa-mi dau niste restante . cutia e cu 5 trepte (manuala deci), tractiunea fiind numai pe spate, numai nuca schimbatorului e de la o cutie automata. stiu ca ar fi trebuit sa nu renunt la fata...dar asta e...poate in viitor ii pun un motor mai puternic (asta nu e turbo) si care sa aiba si cutie cu iesire pt fata. poze o sa-i mai fac cand o sa fie gata...intreba cineva cam cat a costat....cam 2000euro+multa munca(cam 3 ani in fiecare vara), masina a fost dezasamblata total...ramasese la un moment-dat numai sasiul si apoi am reasamblat-o.
|
|
|
02-09-06, 19:51
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by rossi_upb4
ramasese la un moment-dat numai sasiul si apoi am reasamblat-o.
|
ca la aia care reconditioneaza masinile miar place si mie sa fac chestia asta dar nu isi lasa nimeni masina pe mana mea acum nici macar tata
app ziceai odata ca tiai facut consola centrala poti sa imi dai niste detalii cum ?
|
|
|
02-09-06, 22:34
|
|
Stage 2
|
e o treaba mai mult de tamplar ...pal melaminat acoperit cu imitatie de piele...+cateva holsuruburi...ma refer la chestia in care sunt montate butoanele de geamuri...cea dintre scaune.
|
|
|
|
|