Go Back   Forum 4Tuning > Car Styling > Tuning Design - Virtual Tuning > Styling by request - Idei de tuning pt masina ta

Styling by request - Idei de tuning pt masina ta Locul in care masina ta e tunata de membrii 4Tuning. Tu spui ce vrei si noi iti dam ideile!

Reply

Thread Tools
Old 02-06-09, 07:15   #1
vlad-anka

Stage 5

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
Default idee intercooler

uita-ti la ce m-am gandit. sper sa nu radeti..vreau doar sa intreb si eu.
M-am gandit sa montez un intercooler pe corsa si sa duc printr-un racord in carcasa filtrului de aer pentru racire mai buna.
Motoru nu e turbo. Vreau sa inchid una dintre iesirile intercoolerului si una so duc in carcasa filtrului de aer.
S-ar merita ? Ar intra aer mai rece sau ar fi doar niste bani aruncati aiurea ?
Old 02-06-09, 12:01   #2
Yo87_xXx

Stage 5

Yo87_xXx's Avatar

Default Re: idee intercooler

nu investi in treaba asta ca nu are rost chiar deloc. aerul din intercooler sa presupunem ca s-ar raci....dar tot nu iti ajunge in admisie.
apropo tu ai participat cu corsa la KO racing anul acesta?
Yo87_xXx is offline   Reply With Quote
Old 02-06-09, 18:57   #3
vlad-anka

Stage 5

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]

dap. eu am fost.
merci de sfat.
vlad-anka is offline   Reply With Quote
Old 02-06-09, 21:42   #4
Yo87_xXx

Stage 5

Yo87_xXx's Avatar

bravo!
eventual o priza de aer rece sa ii faci, daca nu ai deja, filtru sport, toba am observat ca ai
Yo87_xXx is offline   Reply With Quote
Old 03-06-09, 21:14   #5
Prince_Igor

Stage 3

Sar intampla sa ai performante mai rele decat cele stock.Si anume mult mai sigur ca vei avea o eficienta volumetrica mai putin eficienta asta rezultand intr-o presiune mai mica in admisie deoarece traseul de admisie se mareste,prin urmare colectorul de admisie care a fost calculat pentru un anumit flux nu isi mai poate indeplini atributiile.Minusul ar consta anume in momentul suprapunerei fazei de deschidere intre supapa de evacuare cu cea de admisie (valve-overlaping - cand ambele supapele de admisie si evacuare sunt deschise).Deoarece in evacuare ai presiune mai mare decat in admisie (motor aspirat normal),presiunea din cilindru tinde mai rapid sa se egaleze cu presiunea mai mica decat cu cea mare - exista riscul ca o parte din gaze sa fie aruncate in admisie,in momentul cand pistonul incepe imediat admisia.Asta reduce eficienta volumetrica vorbind din punct de vedere a fluxului-debit,iar ca volum se stie ca cu cat aerul e mai cald cu atat densitatea lui este mai mare,deci vei avea cantitate de aer mai mica,deci un proces de ardere mai putin eficient.Asta ar fi factorul cel mai important dupa parerea mea...
Ar mai fi si alte chestii...si anume ca lungimea traseului da peste cap calcularea rezonatorului si anume rezonanta Helmholtz care are un impact la omoginitatea (daca e corect termenul in limba romana?!) amestecului...

Daca am gresit undeva sau sunt ceva contra-argumente in ce am scris mai sus rog sa postati.Sunt dispus sa invat ceva nou.
O seara buna.
Prince_Igor is offline   Reply With Quote
Old 04-06-09, 08:21   #6
vlad-anka

Stage 5

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]

merci mult pt sfaturi.
vlad-anka is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -