1. salut , te deranjez si eu cu o intrebare .....
am o kia rio 1343cmc inmatriculata pe grecia.....la ei din cite stiu eu cartea masinii si talonul este una si aceeasi....cit ma costa inmatriculare pe bg.....si dupa cit tre sa platesc anual....(si ce include).
multumesc
Inmatricularea costa 600 euro si include :
- cartea masinii
- talonul masinii
- asigurarea + cartea verde ( valabila 1 an si asigurarea si cartea verde)
- ITP ul (inspectia tehnica sau verificarea valabila 1 an)
- ecotaxa
- procura notariala ( valabila 5 ani)
- contractul de vanzare cumparare
- actibildele lipite pe geam pentru ITP si asigurare
- placutele cu numerele de inmatriculare ale masinii
Pentru a alunga orice suspiciune ca masinile inmatriculate pe firma noastra sau inmatriculate in Bulgaria se vor radia, firma noastra a decis sa platiti dvs. impozitul anunal in momentul inmatricularii, care la un motor de 1400 cmc este in jur de 10 euro, iar la un e30 1800cc din 1984 este 15 -20 euro !
2. salut, ma mai framanta o intrebare....pe care o caut pe net si nu o gasesc poate ma poti ajuta tu:
Daca se inmatriculeaza o masina pe pers fizica in bulgaria timpul de a sta in rom este de 3 luni dupa care tre sa faci o iesire din tara (ADEVARAT?)
DA ! Potrivit decretului si comunitatii europene , o masina inmatriculata pe persoana bulgara are procura valabila 3 luni ! Dupa 3 luni mergi si faci alta procura in Bulgaria (la fiecare 3 luni), nu este adevarat, dar daca doresti sa o inmatriculezi masina sau o vinzi si cel care o cumpara vrea sa o inmatriculeze, atunci suportati consecintele. Firmele fiind considerate persoane juridice nu intra sub incidenta acestei legi!
Conform legilor romanesti si directivelor europene, cetateanul roman poate folosi o masina inmatriculata in alta tara pe numele unui rezident din acea tara, pe durata a cel mult 3 luni. Vezi Capitolul V, Sectiunea 6 art 82, aliniatul 4. din noul cod rutier -
http://www.politiaromana.ro/dpr/OUG%...ctualizata.pdf
Daca se inmatriculeaza pe pers juridica ( firma) care este termenul legal de a sta in Romania...?(raspunsul asta nu lam gasit).
Pentru inmatricularea pe firma termenul este de 5 ani, fiind termenul maxim pentru o procura de acest fel! NU exista procura pe viata (nu stiu unde scrie, asa stiu de la notarul bulgar).
Este adevarat ca inmatricularea pe pers fizica implica mai multe dezavantaje decit daca ar fi inmatriculat pe firma...?....te rog explicami diferentele....
Avantaje si dezavantaje :
1. Daca ai o problema cu masina, o firma o gasesti mai usor decat un bulgar!
2. Bulgarul nu poate declara la Fisc mai multe masini pe zi si automat dupa 2 luni masina se poate radia!
3. Procura e valabila 5 ani pe firma si 3 luni pe bulgar
4. Daca vindeti masina si noul proprietar doreste o ii ramana inmatriculata pe Bulgaria in cazul inmatricularii pe persoana bulgara, trebuie sa mergeti din nou la un notariat in Bulgaria pentru a anula vechea procura si realiza una noua, ceea ce teoretic e imposibil, deoarece masina nu mai este in proprietatea bulgarului din ziua in care ati inscris-o. Bulgarul comite o ilegalitate sa dea alcuiva o procura la o masina care nu-i mai apartine.
5. In cazul in care ati pierdut unul din acte (cartea de identitate sau talonul masinii, teoretic nu mai poate sa va elibereze nimeni un duplicat. Presupunand ca bulgarul accepta sa faca fals in declaratii, cred ca ar face-o pe bani multi.
6.Mai nou, unele firme de asigurare din Romania, nu se multumesc cu procura generala, in cazul unui accident pentru care trebuie sa primiti daune, ci va cer una speciala, pe un formular tip, cu data si locul accidetului inscrise pe procura. Daca pentru firma este suficient sa trimita prin posta sau fax un astfel de act semnat si stampilat, in cazul inmatricularii pe persoana fizica bulgara trebuie sa va deplasati in Bulgaria pentru a obtine actul notarial de la proprietarul din acte, care sigur va va cere ceva suplimentar pentru deranj si pentru ilegalitate.
7. Cei mai multi romani au inmatriculat prin intermediari romani, al caror nume real, sau adresa nici macar n-o cunoasc. Daca de roman nu dati, telefonul, sau adresa reala a bulgarului nu le aveti
din pacate, nu va ramane decat sa va reparati pe cheltuiala dvs masina accidentata din vina altuia.