Durata unui detailing exterior este de
3 zile
Referitor la spalat...
Din pacate spalatoriile care sa aplice tehnica de care o sa vorbesc mai jos sunt FOARTE RARE dar exista, iar spalatul costa in jur de 50 RON.
Daca vrei sa speli masina corect trebuie sa stii ca spalatul asta de la noi "jet-spuma-jet" este doar prespalarea masinii,avand rolul doar de a indeparta grosul murdariei pentru ca pe masina mai ramane un film foarte subtire de mizerie.Imaginaza-ti-l ca pe niste nisip foarte fin.In momentul in care e stearsa imediat dupa cu o carpa "de spalatorie" gen "piele de caprioara" e ca si cum ai freca nisip de vopseaua masinii....bine , la un nivel mult mai fin....aceasta operatiune repetata duce la aparitia "panzei de paianjen" si a matuirii vopselei in general.
Acum, revenind la cum ar trebui spalata masina....
Dupa operatiunile de care spuneam .... jet-spuma-jet nu se mai sterge masina si se continua spaland-o cu metoda "doua galeti" ( n.r. two bucket method)
Este o metoda foarte simpla dar eficienta pentru a elimina si restul mizeriei de pe masina.
Ai nevoie de 2 galeti, un sampon auto, o manusa de spalare din microfibra sau blana de oaie.
In ce consta metoda....se incepe cu o galeata cu apa curata si o galeata apa cu sampon auto.Inmoi manusa in apa cu sampon si speli UN ELEMENT al masinii , (ex o aripa,o usa etc) dupa care clatesti manusa in galeata cu apa curata.....apoi iar bagi manusa in apa cu sampon....iar speli un element ....iar clatesti....si tot asa.Daca afara e foarte cald clateste resturile de detergent de pe masina dupa fiecare 3 elemente.Daca vezi ca nu se usuca poti clati la final.Ai sa fii uimit de culoare apei din galeata de clatire la final.
Observatii - nu incerca sa castigi timp spaland mai multe elemente o data pentru ca iti furi caciula singur
- apa respectiva nu se foloseste la roti .....pentru alea intr-o emisiune viitoare
Abia dupa ce ai terminat cu spalatul asa poti sterge masina....dar ATENTIE....nu cu o piele de caprioara ci cu un prosop de microfibra pentru uscat masina....se gaseste ceva foarte ok si in Carrefour cu 30 RON.
Ca o concluzie, DA dureaza mai mult....dar merita din plin daca vrei sa intretii lacul masinii.Am masini pe care le-am polishat acum 8-9 luni si au fost spalate doar asa si arata si acum ca atunci cand le-am polishat.
O sa pun un link cu un video demonstrativ cu metoda si cateva poze cu galetile inainte si dupa la cateva masini spalate de mine inainte de a fi polishate.....si desi nu o sa crezi toate
au fost spalate ca la spalatorie in prealabil pentru ca am aparatura respectiva....si totusi....
https://video.google.com/videoplay?do...6069207401372#