Go Back   Forum 4Tuning > Comunitati 4tuning locale > Comunitati locale si internationale 4Tuning > Ploiesti

Closed Thread

Thread Tools
Old 28-10-07, 01:41   #6331
mpa
Registered

Stage 5

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: Diverse discutii

scrie la provocari de la cine am luato
m3+chip
bbn - s3 cu soft si modificari
wpp - 2.5 24v vanos pe urs cu modificari grave

Da cu wrx e incercat de la 70 kmh
mpa is offline  
Old 28-10-07, 11:29   #6332
T@zMania

Stage 5

T@zMania's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[RENAULT]
[4Rally]

m3 era cel de 286 de cai...pana la 321 mai e titusi sau sunt tot pe acolo daca zici ca asta avea cip....
oricum,cum ai zis si tu,conteaza f mult cine e la volan,dib film se vede de parca cel cu s2000 schimba la 4000 de ture
nimic de comentat ,buburuza rosie fuge bine!
Old 28-10-07, 13:12   #6333
tre

Stage 5

tre's Avatar

ce tot zici ma taz?
tre is offline  
Old 28-10-07, 13:29   #6334
dragos2900
VW Driver

Stage 5

dragos2900's Avatar

Member of:
[VW]

Daca avea Renault credea Taz ca a facut M3....
dragos2900 is offline  
Old 28-10-07, 14:00   #6335
tre

Stage 5

tre's Avatar

buna asta!
tre is offline  
Old 28-10-07, 14:17   #6336
T@zMania

Stage 5

T@zMania's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[RENAULT]
[4Rally]

Quote:
Originally Posted by dragos2900 View Post
Daca avea Renault credea Taz ca a facut M3....
nu intzeleg ma iai la misto?
tre e vb de un tip care a pus pe polo un motor vr6 stok cu serpisori[el asa sustzine ca e stok] si zice ca a batut m3 de 321 de cai...aste era pb mea,ca sa intzelegi si tu cu masina ta chinezeasca cu tot
T@zMania is offline  
Old 28-10-07, 21:33   #6337
tre

Stage 5

tre's Avatar

un m3 din ala are 1535 kg/321 cp ar fi cam 4,78 kg/cp, daca am identificat corect modelul.

polo vr6-ul are 1011 kg din cate am inteles la peste 174 cp... hai sa rotunjim la 180 ca serpisorii aia inseamna ceva => 5,81 kg/cp.

ca sa fie egale, cel putin pe hartie, vr6-ul ar trebui sa aiba cca. 211 cp, sau m3-ul ar trebui sa aibe doar cca. 264 cp.

...si am vorbit de puteri nominale ale motoarelor, adica fara sa tinem cont de un alternator, o pompa de servo sau alte nimicuri din astea.

asa, e stiut faptul ca la rwd sunt pierderi ceva mai mari in transmisie. stiut este si faptul ca intr-o transmisie buna pierderile din puterea motorului se situeaza intre 15 si 30%, ca valori extreme.

pt. m3 diferenta intre cele 2 valori, 321 si 264, presupune pierderi de circa 21%, ceea ce suna plauzibil, insa care ar fi pierderile la vr6 pe care nu le-am luat in considerare?

in fine, ar fi mai concludent daca ar pune cineva rapoartele cv, raportul final si dimensiuni orientative pt. roti ca sa ne putem face o imagine cat de cat apropiata de realitate. mpa te rog ajuta-ne.
Old 29-10-07, 09:37   #6338
tre

Stage 5

tre's Avatar

mda... nu stiu de ce esti asa vehement mpa, eu chiar facusem calculele alea fiind destul de sigur ca polo-ul e castigator pe hartie. n-a fost sa fie tocmai d-aia am intrebat care-i treaba. lasa-i pe astia cu schimbat la 4000 sau ce-o mai fi, incearca sa faci un pic de distinctie.

asadar am citit threadul despre masina ta de pe vwforum si parca am vazut ceva cu 1011 kg, dar daca zici ca nu stii exact ce greutate are masina inseamna ca am retinut gresit si-mi cer scuze. poate are sub 1 tona si-n cazul asta se schimba putin datele problemei.

da, sunt de-acord cu ce-i acolo la treaba cu pierderile in transmisie, ce voiam eu sa zic e altceva, si-anume ca daca iei o configuratie X si te-apuci sa o studiezi sa vezi cat pierzi in transmisie vei constata ca valoarea pierderii se va situa in acea plaja de procente. acea plaja de procente s-a determinat probabil statistic si probabil exista si valori care nu se situeaza intre aceste procente.

e clar ca nu poti mari doar puterea motorului la infinit, la un moment dat trebuie modificat cate ceva la transmisie si-atunci iar o iei de la capat cu calculele. deci cam greu o sa obtii combinatia motor de 300 cp cu pierderi de doar 30 cp (care inseaman 10%).

poate calculez diseara cat reprezinta procentual pierderile in graficul ala din topicul dedicat de pe dynotuning pt. diferitele valori de putere ca sa vedem exact cum sta treaba.
tre is offline  
Old 29-10-07, 10:27   #6339
tre

Stage 5

tre's Avatar

ce plm are forumul?
tre is offline  
Old 29-10-07, 13:29   #6340
Bmw_E30dak

Stage 5

Bmw_E30dak's Avatar

Member of:
[Opel]

Am Luat Permisuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....tuw tuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtu w
Bmw_E30dak is offline  
Old 29-10-07, 13:58   #6341
kraven_4_all
Banned

Stage 5

Quote:
Originally Posted by Bmw_E30dak View Post
Am Luat Permisuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....tuw tuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtuwtu w

congratz!! sa`l pastrezi tu bine, sa nu`l dai la vreun Cap de Creta!!
kraven_4_all is offline  
Old 29-10-07, 19:15   #6342
bogdan_wrc
Audi Driver

Stage 5

bogdan_wrc's Avatar

Member of:
[AUDI]

taz, vezi ca toti care au mers cu ele, au zis clar ca ala de 286 trage mai bine ca cel de 321. ! its a fact.
taz, daca nu il crezi, scrie-i pe topicul lui si vezi ce zic altii, si vezi ca mpa e stock. vezi dyno sheet si aici si pe vwf.
tre, lasa mah calculele. cursele se fac pe asflat nu pe foaie. mai pui si tu o cutie cu rapoarte scurte in calcul, un sofer usor, o masina fara greutati in ea, cu tot scos, doar cu un scaun scoica... mai calculezi un cuplu...

mpa, te-a batut BBN?? pai atunci dupa soft si filtru ar trebui sa incercam si noi, dar banuiesc ca v-ati dat de pe loc... ca din mers nu-l vad bine. e totusi greu.
oricum, mpa eu zic sa iti faci rodajul prin Ploiesti.

It will never have enough power until I can spin the wheels at the end of the straightaway in high gear
bogdan_wrc is offline  
Old 29-10-07, 20:36   #6343
riv_gms
Opel Driver

Stage 5

riv_gms's Avatar

Member of:
[Opel]
[DACIA]

Audi A7, un frate mai mare pentru A5

Se pare ca sefii de la Audi sunt pregatiti sa se alature rivalilor de la Mercedes, BMW sau Jaguar in tentativa de largire a segmentului limuzinelor coupe. Audi va construi in maxim 2 ani o masina care sa intre intre A6 si A8 si se va numi A7. Altfel spus, recent lansatul coupe A5 se va regasi si intr-o varianta cu patru usi. Surse apropiate germanilor sugereaza ca fitoasa limuzina este gata pana la sfarsitul lui 2009.

Pentru a supraincalzi acest segment Audi va oferi si o varianta de A7 decapotabila, directie pe care Mercedes sau BMW nu au sugerat-o inca. Acest model va ajunge in piata la aproximativ un an de la lansarea modelului de coupe. Ca toate celelalte clase ale Audi, A7 va primi si o versiune supersportiva care se va numi S7.

Motorizari probabile

In 2009 Audi, ca si ceilalti producatori, va avea in primul rand o opriune hibrida sub capota oricarui model, cu atat mai mult a exclusivistului A7. In ceea ce priveste motorizarile clasice, A7 va dispune de FSI, TFSI si TDI-uri. Modelul supersportiv S7 poate fi motorizat de actuala uzina de sub capota S6, V10-cele de 5.2 litri.

Design

Aspectul exterior al coupe-ului va pastra actuala linie de design a Audi. Imaginile partiale cu viitoarea masina sugereaza ca A7 arata ca un frate mai mare pentru S4 si S5. in ceea ce priveste pretul, A7 va costa cu siguranta cel putin la fel de mult ca un A8.

La momentul aparitiei sale pe piata, segmentul coupe-urilor va avea cel putin trei competitori puternici personificati de viitorul CLS, Jaguarul XF, Porsche Panamera si, de ce nu, BMW CS
Old 29-10-07, 20:37   #6344
mpa
Registered

Stage 5

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

Da. Ma batut bbn... nu stiu cum trage masina lui acum... dar ma batut atunci cand RIP (m3 286+chip) tragea demential iar bbn ii dadea cam o masina si nitel.
Ideea e ca puteti face calcule cat vreti.
Aia cu am vazut eu in film ca schimba la 4000 e dementiala. In locul tau mas duce si as studia un pic motorul de dacie sa constat ca si ala se tureaza mai mult. Daca tot nu ai avut contact pana acum cu un motor cum sa iti explic eu ca honda aia mai are inca niste supape care se deschid doar dupa 7000 de ture si ca daca nu schimbi in limitare cu ea nu te bucuri de toti caii... Daca schimbi la 7500 in loc sa traga bine trage ceva mai putin bine dar diferenta e de cel mult o masina. Daca imi explici unde ai ""vazut"| tu ca schimba ala in 4000 te numesc ochila sau auzila ajutorul lui harap alb.
Iar aia cu 1011 kg e iar dementiala. Deci nu 1000, 1050, 1100. 1011 frate. Eu nu stiu cat cantareste masina si sunt proprietarul ei. Eu aproximez si zic cam o tona.... probabil ceva mai mult. Iar tu care o vezi in poze imi zici 1011. Esti bun... sper ca mai e emisiunea aia cu paranormalul la otv. Nu te supara pe mine ca nu o zic cu rautate ca rad si acuma si deja scriu de 10 minute.
Pierderile in transmisie pe un anumit setup de transmisie sunt fixe nu procentuale. Daca eu am cutia si planetarele si rotile astea si pierd 30 cp. Si o fac de 100 de cai in plus o sa pierd tot 30 de cp. Se schimba ceva doar daca schimb transmisia. Vezi ca e un topic la dyno tuning si ti se explica acolo. Sau daca consideri ca suntem prosti vezi ca e plin netul de explicatii in engleza.
Si da recunosc... m3 ma facut fiindca mam speriat rau cand ma dadeam cu el si a trecut un clio diesel pe langa noi incat am luat piciorul din acceleratie.
E drept ca avea motor de vr6 pe golf 2 dar doar in imaginatie.
mpa is offline  
Old 29-10-07, 20:44   #6345
bogdan_wrc
Audi Driver

Stage 5

bogdan_wrc's Avatar

Member of:
[AUDI]

deci BBN batea m3 de 285 cu cip?
fuck, nu stiam ca trage asa bine S3u lui...decat soft, evacuare si filtru are?
bogdan_wrc is offline  
- Copyright 2026 4Tuning -