31-12-08, 01:02
|
|
Ford Driver
 Stage 5
Member of: [FORD]
|
Inmatriculare bulgaria...
poate da cineva cateva detalii..daca inmatriculez masina pe bulgaria...o mai pot inmatricula pe urma pe romania....e legal cand o vinzi-cumperi....probleme ceva cu actele.... etc...astept pareri
|
31-12-08, 12:18
|
|
 Stage 5
Member of: [Opel]
|
Re: Inmatriculare bulgaria...
io zic sa stai in banca ta .... intereseaza`te bine inainte sa faci pasul asta .... mai bine astepti ca nu cred ca mai tine mult cu taxa asta .....
|
|
|
01-01-09, 03:25
|
|
Ford Driver
 Stage 5
|
am vazut ca au aparut in pl firme de profil....cel putin eu am vazut la masini inmatriculate pe BG o gramada.....merge din bg sa o treci pe ro cand vrei?
|
|
|
02-01-09, 13:10
|
|
VW Driver
 Stage 4
Member of: [VW]
|
normal ar trebui sa mearga,pe 15 acum se ia o hotarare cu taxa...si eu astept asta ,k ink am nr nemtesti dar expira ,mai imi iau d-alea rosii iar dak tot nu se va face nimic cu taxa,o "dau" la bulgari!in niciun caz nu dau ink 3000de euro
|
|
|
02-01-09, 22:01
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel] [DACIA]
|
TAXA NU O SA RAMANA ASA , SI UN SFAT NU VA LEGATI LA CAP CU MASINILE MATRICULATE PE BULGARIA
|
|
|
02-01-09, 22:30
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by riv_gms
TAXA NU O SA RAMANA ASA , SI UN SFAT NU VA LEGATI LA CAP CU MASINILE MATRICULATE PE BULGARIA
|
s-ar putea sa ai si dreptate...
ne dai o lista cu posibilele probleme ?
ca vad ca vorbesti in cunostinta d cauza...
|
|
|
02-01-09, 22:35
|
|
 Stage 5
|
io unu am auzit ca s`au trezit oamenii fara masini...ca de...le inmatriculezi pe numele lu` altu!!! ... oare sunt doar zvonuri?! .....
|
|
|
02-01-09, 22:51
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
ne dai o lista cu posibilele probleme ?
una din marile probleme nu esti tu posesorul autorismului esti doar utilizator ,
tu defapt vinzi masina unei firme x sau unei persoane si faci cu acesta un contract de inchirie pe perioada nedeterminata si cu cost 0{risti ca sa pierzi masina daca aceea firma sau persoana are probleme cu statul bulgar}
o alta problema este ca in fiecare an trebuie sa mergi cu masina in bulgaria sa faci itp si s platesti asiguarea,
pt niste bani mai putini ne riscam bunurile asta e si ne numim romani si ne ocupa tot timpul
|
05-01-09, 01:33
|
|
Ford Driver
 Stage 5
|
pai din ce am vb cu unul la o firma.....ei iti fac CV catre ei dupa care se face iar CV catre tine...+ procura ca sa poti circula in afara BG.....doar nu e cineva prost sa faca cv pe numele altuia si atat.....eu unul mai bine as da-o la dezmembrari.....decat sa fac asa...
|
|
|
05-01-09, 01:34
|
|
Ford Driver
 Stage 5
|
sa speram ca pica.....ca eu am un vectra b din 99-00 si e D3....deci cu astia de la noi mai mult ca sigur o baga e2 si ma zapacesc......macar nu e mai veche....
|
|
|
05-01-09, 02:40
|
|
 Stage 5
|
eu am inteles ca dupa ce o treci pe numele bulgarului , el iti face inapoi contract de vanz cump intre el si tine pe masina ta (deci normal este proprietatea ta pe acte) + procura cu toate drepturile asupra ei .. asa mi-a zis cineva , daca am auzit gresit , gresit va zic si eu
|
|
|
05-01-09, 10:22
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
eu nu recomand matricularea pe bulgaria sau pe o alta tara marca u.e. , acum este alegerea voastra
|
|
|
05-01-09, 14:38
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by DiavoLLo
pai din ce am vb cu unul la o firma.....ei iti fac CV catre ei dupa care se face iar CV catre tine...+ procura ca sa poti circula in afara BG.....doar nu e cineva prost sa faca cv pe numele altuia si atat.....eu unul mai bine as da-o la dezmembrari.....decat sa fac asa...
|
mai bine mi`o dai mie decat sa o dai la dezmembrari
|
|
|
06-02-09, 16:32
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
Pai primi 2 pasi sunt cei mai grei:
1.Se face un contract de vanzare-cumparare intre persoana care are firma in Bulgaria (in situatia de fata o firma de inchirieri auto posedata de un xxx nu Bulgar deci cetatean Roman.!
2.Se face o procura la notariat ca sa se poata circula cu autovehiculul dupa ce se termina inmatricularea.
Se fak toate traducerile actelor din romana in BG.
3.Se deplaseaza cu autovehicul cu tot in Nulgaria la Ruse sa se faka Rar-ul lor ( o tampenie verifica doar seriile de caroserie si motor nu ca la noi)numai daca li se pare ceva suspect te baga la teste amanuntite.(obligatoriu daca masina e adusa din germania trebuiesc si actele si numerele eliberate de nemteleai BRIFUL obligatoriu)
4.Daca totu e ok se da liber la inmatriculare si-n 3-4 ore vine politisti si-ti pun numerele pe masina.
5.Drum bun catre casa ( si nu uita sa dai o bere la baiatu ca ma dor mainile de atata scris)
6.Peste 1 an de zile te duci pe roti si-ti platesti Rca-ul si impozitul.
Dca iei amenzi si nu le platesti si vin la sediul firmei i-ti va radia masina instantaneu.Daca vrei s-o vinzi anunti cu 2-3 zile inainte si se reface contractul de vanzare cumparare.
Toate aceste acte de inmatriculare sunt incluse in cei 600 de euro.
In afara de acestia mai sunt necesari cam maxim inca 100-150 pentru traducatorul care sta langa tine pe la rar si haleala de rigoare ...ca doar nu stai nemacat 1 zi intreaga
In cazuri extreme daca te respinge rarul remediezi problema si reintri a 2 zi.Asta insemna la alegere ori ramai acolo la un hotel ori te intorci acasa.(dar din peste 38 de masini inmatriculate din xxxx nu a picat niciuna...nici macar eu cu bara lovita zdravan)
Last edited by riv_gms; 06-02-09 at 16:37.
|
|
|
06-02-09, 17:21
|
|
 Stage 4
|
Prin ce spui tu mai sus spui ca trebuie sa vand masina altcuiva deci numai sunt eu proprietar nu-i asa, si daca au chef pot sa o radieze in orice moment si sa umbli cu un vehicul neinmatriculat corect?
|
|
|
|
|