- Lupta pentru campionatul 2009 începe cu un podium pentru Manu
- Record personal la Braşov: locul III în clasamentul general
Conform tradiţiei, fiecare nou sezon în Campionatul Naţional de Raliuri, cea mai importantă competiţie de automobilism sportiv din România, începe primăvara la Braşov. Seazonul 2009 a debutat aşadar cu “Tess Rally”, un eveniment desfăşurat în perioada 14-15 martie, pe suprafaţa de concurs favorită a celor mai mulţi piloţi: asfaltul. Echipajul ProFM format din Manuel Mihalache şi Janos Soos s-a aliniat la startul “Tess Rally” cu ascendentul moral reprezentat de victoria celor doi în ultima cursă a anului trecut, Sibiu Rally Show, din noiembrie 2008. Mai mult, faptul că acum evoluau la Braşov, pe teren propriu, i-a motivat suplimentar pentru o performanţă cu care să înceapă noul sezon.
Condiţiile meteo sub care s-a desfăşurat raliul au fost dintre cele mai dificile pentru cele 52 de echipaje care au urcat sâmbătă dimineaţa pe rampa de start. Aceasta pentru că în noaptea de dinaintea competiţiei a nins şi s-a depus un strat consistent de zăpadă pe drumurile din jurul Braşovului, care urmau să fie parcurse contra-cronometru de către piloţi. Chiar dacă organizatorul “Tess Rally” a colaborat excelent cu autorităţile locale pentru deszăpezirea traseului, suprafaţa de concurs a rămas alunecoasă, făcând foarte dificilă alegerea unor pneuri care să intre rapid în temperatura optimă de funcţionare şi să asigure o aderenţă constantă pe tot parcursul probelor speciale.
După primele două probe speciale de sâmbătă dimineaţa, Manu Mihalache se afla foarte aproape de liderul raliului, în urma unor evoluţii care i-au permis să înregistreze timpi foarte competitivi. Însă o alegere mai puţin inspirată a pneurilor pentru următoarea buclă de trei probe speciale l-a îndepărtat pe braşovean de perspectiva victoriei. În ultima zi de concurs, Manu şi Jancsi au abordat probele-maraton “Babarunca” şi “Cheia” cu gândul de a-şi consolida locul al treilea pe care îl ocupau în clasamentul general. Lucru pe care l-au făcut cu brio, reuşind amândoi un record personal în raliul de acasă.
Manu Mihalache apreciază rezultatul din weekend-ul trecut ca pe unul dintre cele mai valoroase din cariera sa de pilot: “Este o imensă satisfacţie sportivă pentru mine şi Jancsi faptul că am terminat pe podiumul de premiere acest raliu foarte dificil. Un bonus pentru noi a fost susţinerea venită din partea publicului, iar după reacţia celor de pe margine, cred că le-am oferit un spectacol frumos pe super-speciala “Magnolia” din Braşov. Maşina noastră s-a comportat excelent – lucru care îmi dă speranţe la un sezon mai bun decât 2008. Îl felicit pe Vali Porcişteanu pentru prima lui victorie în CNR, pentru că a dovedit talent şi mult profesionalism în pregătirea acestei etape”.
Echipajul braşovean le mulţumeşte partenerilor care susţin participarea bolidului Mitsubishi Lancer Evo IX cu numărul de concurs 6 în acest sezon, anume D.O. Security, KADNA, C&V Water, BFGoodrich, ProFM, Kraftwerk, Gaetmo Motorsport şi Restaurantul “La Nelu”.