Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Closed Thread

Thread Tools
Old 24-11-08, 18:31   #46
avolocaru

Stage 4

avolocaru's Avatar

Default Re: Taxa auto va fi suspendată pe o perioadă de 3-6 luni pentru maşinile noi

Salutari tuturor! in legatura cu taxa de poluare tin sa va spun ca este una din cele mai tari si pe fata excrocherii din Romania. Daca pana acum cateva zile ma resemnasem in legatura cu cei 3000 de euroi pe care trebuie sa ii platesc pentru Nissanul meu, acum chiar ca mi-a sarit basca de pe cap. Si sa va spun si de ce: stiti desigur ca guvernul nostru a promis ca din taxa auto de poluare se va sustine programul de achizitie cu o reducere de 90% a sistemelor solare si eoliene. Ca si firma privata am incercat sa intocmesc dosarul necesar obtinerii de fonduri pentru acest program. Va asigur ca dosarul este extrem de stufos si greu de intocmit. intr-un final a trebuit sa adaug la acest dosar o hartie de la mediu precum ca nu am datorii catre acestia. Evident ca nici nu mi-am facut probleme cu aceasta hartie intrucat ca si firma de instalatii nu produc decat deseuri reciclabile, 98% deseuri metalice pe care le predau la remat, DAR SURPRIZA am primit raspuns de la Bucuresti ca nu am platit taxa de poluare datorata consumului lunar de benzina pentru masinile din dotarea firmei si taxa de poluare datorata consumului lunar de gaz pentru centralele termice care incalzesc spatiile de birouri ale firmei. Pe scurt aceasta taxa, la un consum de 500l benzina pe luna care oricum este mult peste consumul real, este de aproximativ 1 RON/luna. Aceasta taxa ar fi trebuit platita din 2002. Actualmente terbuie sa platesc o suma restanta de aproximativ 70 ron + amenda pentru neplata acestei taxe care este in valoare de... 2500 RON. Am avut control de la Agentia de mediu si care a constatat ca firma este in regula si nu are abateri de la legislatia in vigoare. Cand i-am intrebat de ce nu ne-au spus de aceasta taxa, acestia au spus ca ei nu au stiut de ea (neoficial desigur). Firma pe care o conduc are toate taxele platite la zi jjjjjde zeci de milioane sub forma de taxe si impozite si risca sa nu primeasca aprobarile necesare acestei finantari pentru 70 de RON. Dupa ce voi primi deciziile finale am sa fac un articol despre modul in care s-au dat aceste finantari ca sa vedeti si voi pe ce se duc banii nostri. Pana una in alta hai sa strangem randurile si sa ne cerem drepturile. Sa ni se explice clar ce s-au facut cu banii pentru taxa de poluare si auto de pana acum si sa cerem un alt mod de plata prin care sa fim siguri ca acesti bani ajung sa fie folositi in programe de mediu.

Last edited by avolocaru; 24-11-08 at 18:34.
avolocaru is offline  
Old 24-11-08, 18:35   #47
avolocaru

Stage 4

avolocaru's Avatar

Default Re: Taxa auto va fi suspendată pe o perioadă de 3-6 luni pentru maşinile noi

Apropo, reclama din coltul dreapta sus nu-mi apartine. Nu stiu cum sa o scot.
avolocaru is offline  
Old 24-11-08, 20:25   #48
animi13

Stage 2

Member of:
[Mitsubishi]

Quote:
Originally Posted by avolocaru View Post
DAR SURPRIZA am primit raspuns de la Bucuresti ca nu am platit taxa de poluare datorata consumului lunar de benzina pentru masinile din dotarea firmei si taxa de poluare datorata consumului lunar de gaz pentru centralele termice care incalzesc spatiile de birouri ale firmei. .
ti-au spus ce act normativ reglementeaza aceasta taxa? si, pe de alta parte, care-i motivul pentru care nu s-au sesizat din 2002?
animi13 is offline  
Old 25-11-08, 06:42   #49
avolocaru

Stage 4

avolocaru's Avatar

Da desigur, dar nu am tinut minte. Cele scrise ieri sunt scrise oarecum la repezeala. Voi reveni cu documente, dar sunt muuuuuulte.
avolocaru is offline  
Old 28-11-08, 12:09   #50
boy_wonder

Stage 5

boy_wonder's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]

Suspendarea taxei auto ar putea fi amanata

Premierul Tăriceanu a confirmat intenţia Guvernului de a amâna cu două săptămâni, până la 15 decembrie, data la care taxa de poluare auto va fi suspendată pentru maşinile noi, precizând totuşi că taxa poate fi ridicată mai devreme dacă CE transmite un răspuns până la jumătatea lunii decembrie.

"Am făcut o scrisoare de informare către Comisia Europeană şi aş fi dorit să avem un răspuns. În cel mai rău caz putem discuta de o amânare de 15 zile. Pe 15 decembrie cel mai târziu va intra în vigoare ordonanţa. Dacă răspunsul vine înainte, ordonanţa se poate publica în Monitor şi înainte", a declarat Tăriceanu, răspunzând unei întrebări a presei pe această temă.

Guvernul a redactat deja un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede că taxa de poluare auto va fi suspendată pentru maşini noi de la 15 decembrie, cu două săptămâni mai târziu faţă de termenul iniţial, în aşteptarea unui răspuns din partea CE, au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

"Prin derogare de la prevederile OU 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, începând cu data de 15 decembrie 2008 se suspendă obligaţia de plată a taxei pe poluare pentru autovehiculele cu norma de poluare Euro 4, care se înmatriculează pentru prima dată în România sau în alte state membre ale Uniunii Europene şi a căror capacitate cilindrică nu depăşeşte 2.000 cmc. Prevederile ordonanţei de urgenţă se aplică în perioada 15 decembrie 2008-31 decembrie 2009", se arată în proiectul de act normativ.

Decizia de suspendare a taxei este argumentată de Guvern prin analiza rezultatelor bugetare derulate pe parcursul primelor 10 luni ale anului 2008 şi concluziile analizei gradului de adâncire a crizei financiare şi economice în luna octombrie, care relevă o scădere importantă a pieţelor auto şi a producţiei industriei furnizoare, precum şi măsurile de susţinere a sectorului de automobile, afectat de criza financiară internaţională.

Suspendarea taxei de poluare auto mai este justificată prin faptul că Guvernul "se preocupă în luarea măsurilor care să asigure păstrarea locurilor de muncă în economia românească, iar la un loc de muncă în industria constructoare sunt patru locuri de muncă în industria furnizoare".

Ordonanţa urmează să fie aprobată de Executiv în următoarea şedinţă.

O altă variantă luată în calcul de Guvern este ca taxa de poluare auto să fie suspendată începând cu data publicării ordonanţei în Monitorul Oficial, pentru a evita o nouă prelungire a datei de intrare în vigoare a suspendării în cazul în care Comisia Europeană (CE) nu transmite un răspuns în următoarele două săptămâni, au arătat sursele citate.

Taxa de poluare auto va fi suspendată pentru maşinile noi începând cu 15 decembrie, cu două săptămâni faţă de termenul iniţial, dacă Guvernul nu va primi cel mai târziu vineri un răspuns din partea Comisiei Europene referitor la ridicarea taxei, au declarat, joi seara, agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

"Ordonanţa de urgenţă care prevede suspendarea taxei la achiziţia maşinilor noi nu a fost trimisă la Monitorul Oficial, deoarece Comisia Europeană nu a transmis încă un răspuns. În aceste condiţii, decizia la acest moment este ca taxa să fie suspendată de la 15 decembrie, şi nu de la 1 decembrie, interval în care să se aştepte răspunsul executivului european", au afirmat sursele citate.

Potrivit acestora, premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut reprezentanţilor Ministerului Mediului şi Ministerului Finanţelor, în şedinţa de marţi a Guvernului, să amâne termenul de intrare în vigoare a suspendării taxei auto pentru maşinile noi până la 15 decembrie, arătând că este foarte posibil ca CE să nu transmită autorităţilor de la Bucureşti un răspuns în termen util.

Sursa: Mediafax
Old 28-11-08, 13:19   #51
Marian_nebunu

Stage 5

Marian_nebunu's Avatar

taxa auto pentru toate masinile va fi suspendata? sau doar cele noi ca eu nu mai inteleg nimic
Marian_nebunu is offline  
Old 28-11-08, 14:02   #52
SAX1987
4Tuning International Member

Stage 5

SAX1987's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[2 Roti]
[BMW]

Doar cele noi!
SAX1987 is offline  
Old 28-11-08, 14:50   #53
Claw166

Stage 5

Claw166's Avatar

Member of:
[Suzuki]

la taxa pt masinile vechi o sa se umble ???
Claw166 is offline  
Old 28-11-08, 15:00   #54
r0xanicutza

Stage 4

r0xanicutza's Avatar

...Comisia Europeană nu a transmis încă un răspuns...

normal ca nu au primit nici un raspuns... duminica sunt alegerile

...taxa va fi suspendată de la 15 decembrie şi nu de la 1 decembrie...

mai amana putin ca sa avem timp sa votam, dupa care...

...răspunsul executivului european...

va fi negativ!

de ce? pai e simplu... noi ii votam si ei se imbogatesc sunt fericiti si noi ne chinuim sa ne luam o masina care sa ne satisfaca cat de cat dorintele

taxa de poluare nu va fi suspendata! POATE va fi suspendata pt un an, doar la masinile care reprezinta interes pt ei... cum are si Tariceanu interes pt CITROEN (ca tot e actionar majoritar) desi nu pomeneste de aceasta marca si vorbeste doar de DACIA si RENAULT!

Daca o sa se suspende cumva, desi mie mi se pare incredibil, o sa o suspende ca sa cumparam masini de la ei; deci cine are de castigat de aici? tot ei

si cu taxa si fara taxa tot au de castigat; probabil inca nu si-au facut calculele sa vada cum castiga mai mult, cu taxa sau fara!

la masinile aduse din afara nu o se va scoate taxa de mediu, pt ca vor sa aiba ceva de castigat si din asta.

In ceea ce priveste "criza financiara" ma indoiesc cu desavarsire ca e reala!
cu toate ca se vorbeste despre asta incontinu si peste tot, eu cred ca e doar o alta metoda de manipulare sa facem cum vor ei!
"cumparati produse made in Romania, ca sa trecem mai usor peste criza financiara" - pai de ce sa cumpar eu produse facute in romania care (de cele mai multe ori) lasa de dorit? pt ce? ca sa se imbogateasca ei?
totul se bazeaza pe mass-media si pe faptul ca suntem influentati de tot ceea ce vedem la tv, ceea ce citim in ziare si reviste, ceea ce auzim la altii s.a.m.d.

eu personal nu mi-as cumpara nici logan si nici renault; am mers si cu una si cu alta... sunt bune pt o persoana care nu are foarte multe pretentii, care nu are posibilitati sau care se multumeste cu putin.
prefer sa-mi iau un E36 decat un logan!
Old 28-11-08, 15:01   #55
r0xanicutza

Stage 4

r0xanicutza's Avatar

Quote:
Originally Posted by Claw166 View Post
la taxa pt masinile vechi o sa se umble ???
scrie un post mai sus: NU
r0xanicutza is offline  
Old 29-11-08, 21:15   #56
MSPK

Stage 3

ca de obicei cand o zbura porcu (din parlament )poate
MSPK is offline  
Old 29-11-08, 22:55   #57
r0xanicutza

Stage 4

r0xanicutza's Avatar

e posibil sa o scoata, e in favoarea lor. daca vor scoate taxa, vor fi multi care isi vor cumpara masini noi gen Dacia, Renault etc
r0xanicutza is offline  
Old 29-11-08, 23:02   #58
AdiZeL

Stage 3

AdiZeL's Avatar

poate intr-o zi o sa si scoata asta
AdiZeL is offline  
Old 29-11-08, 23:16   #59
r0xanicutza

Stage 4

r0xanicutza's Avatar

nu cred ca o sa scoata taxa pt masini sh aduse din afara
daca vor scoate taxa de mediu, ei nu mai primesc nimic.
d-aia nu vor sa o scoata, sa-si mai faca si ei cateva vile
r0xanicutza is offline  
Old 30-11-08, 23:54   #60
animi13

Stage 2

Member of:
[Mitsubishi]

Quote:
Originally Posted by joy4 View Post
...Comisia Europeană nu a transmis încă un răspuns...

normal ca nu au primit nici un raspuns... duminica sunt alegerile

...taxa va fi suspendată de la 15 decembrie şi nu de la 1 decembrie...

mai amana putin ca sa avem timp sa votam, dupa care...

...răspunsul executivului european...

va fi negativ!

de ce? pai e simplu... noi ii votam si ei se imbogatesc sunt fericiti si noi ne chinuim sa ne luam o masina care sa ne satisfaca cat de cat dorintele
Ramane de vazut daca ai sau nu dreptate, in schimb Traian Basescu a declarat:
"Si actualul Guvern, dar si urmatorul trebuie sa se prezinte in Parlament cu un program care sa aiba ca scop diminuarea efectelor crizei economice. Dincolo de masurile generale, trebuie sa se aiba in vedere probleme punctuale ale unitatilor economice afectate de criza"

So, we will see!
animi13 is offline  
Closed Thread

- Copyright 2026 4Tuning -