Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Alte discutii Bmw

Reply
 
Thread Tools
Old 08-11-12, 00:29   #1
cristi880

Stage 1
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 12
Default rateuri,dat in nas,trepidatii--motivul?

Poate ma ajuta cineva. De vreo 2 sapt dupa fiecare pornire imi da rateuri,parca nu se alimenteaza, ma "chinuie" asa vreo 1-2 min(daca o las mai mult timp(4-5 ore)) dupa care isi da drumul si merge normal. Cand e motorul cald imediat ce o pornesc se manifesta asa.
Am crezut ca trage aer fals,am verificat furtunele...nik.Ce poate avea? Parca respecta un tipar: motor cald -cum pornesc -rateuri dupa care isi revine;;;motor rece mers normal 1-2 min -rateuri- isi revine. Eu accelerez ea da sa "moara" tot asa pana ce isi revine. Vreun sfat? bmw e36 325i 1991

am fost azi la un baiat cu tester, mi a spus initial ca pompa dupa care ca debitmetru de aer e defect,sa l schimb.Daca nu si revine e si de la pompa de benzina. Nu mi s a parut prea sigur pe el, ca stie ce face.
Sau cel putin ca nu interpreteaza bine erorile. Din cate stiu eu la debitmetru defect, daca scoti mufa isi schimba mersul motorul. Asa se intampla si la mine daca scot mufa, ceea ce ma face sa cred ca debit este bun. Mia spus el ca i apare pe laptop aer insuficient pe fiecare cilindru, benzina prea putina la piston, n am inteles nik.
O sa caut alt tester. Voi ce parere aveti de cele spuse de el. Plus ca si masina isi da drumul la mers dupa 2-3- min. Daca era debit nu trebuia sa mi mearga prost tot timpul?

Azi am fost la service la alt tester. Mi a iesit defecta sonda lambda (cred ca asa se scrie). Atat. Altceva mi a spus ca nu poate vedea testerul. Problema este ca mi a mai spus ca nu asta ar fi moptivul pt care imi face asa ci ar fi ceva mecanic:bujii,pompa benzina ...ceva ce nu poate vedea pe tester si ca sonda asta asfecteaza foarte putin mersul motorului si consumul, dar nu asta ar fi cauza problemei mele. Ati mai avut simptome de sonda defecta? Astept pareri,experiente...neplacute
Am mai fost la alt mecanic i am explicat situatia, asta din urma mi a spus ca pompa de benzina iese din discutie pt ca ar fi trebuit sa intrerupa la acceleratii bruste, sa nu i ajunga debitul de benzina (asta dupa ce isi revine masina).
Inclin sa i dau dreptate, parca are putina logica.
Ca s ar putea sa traga aer fals pe undeva pe la admisie,sa dam toata admisia jos sa verifice furtunuri, oringuri parca. Si asta sa fie motivul pt care la primul tester mi a iesit aer insuficient. Inclin sa i dau dreptate, dar totusi am o retinere. Daca asta ar fi motivul (aer fals) nu ar trebui sa nu si mai revina,sa dea in nas mereu,rateuri sa nu se accelereze?
Aici nu prea mai pare logic.Cel putin pt mine. Mi a scos mufa de la debitmetru, s a mnodificat mersul motorului putin (cat sa se simta ca s a umblat undeva). A zis ca i prea nesemnificativa schimbarea si ca s ar putea sa nu functioneze debit in parametrii. Asta cand pica nu pica de tot?
Astept si parerile voastre, poate reusesc sa o rezolv. As vrea sa schimb exact buba, daca nu ar fi sonda ar putea sa mai astepte. E si vreo 4 mil.
Sper sa aveti rabdare sa cititi si sa ma puteti ajuta
cristi880 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-12, 08:32   #2
mike_4tuning

Stage 5
 
mike_4tuning's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 439
Default Re: rateuri,dat in nas,trepidatii--motivul?

Incearca sa verifici senzorul ect
mike_4tuning is offline   Reply With Quote
Old 09-11-12, 09:59   #3
the_rifle

Stage 5
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 3,112
Member of:
[BMW]
Default Re: rateuri,dat in nas,trepidatii--motivul?

Primul lucru si cel mai ieftin schimba bujiile. Cu ocazia asta vezi daca ai bujiile ude.
Eu am schimbat lambda... Diferente majore nu au fost. Mi-a crescut consumul de la 2,8 la 3,2 la relanti si nu imi mai da in nas daca merg cu a 3-a la 20km/h... ( cand caut loc de parcare ). Cu alta ocazie dadea in nas la plecari de pe loc si au fost bujiile...

Last edited by the_rifle; 09-11-12 at 10:02.
the_rifle is offline   Reply With Quote
Old 09-11-12, 20:24   #4
cristi880

Stage 1
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 12
Default Re: rateuri,dat in nas,trepidatii--motivul?

Multam de sfaturi. Am rezolvat o. Era kiar sonda. Am skimbat o si nu mai am probleme. Sper doar sa ma tina asta cat mai mult. Am luat o sh (50 ron) mai mult sa vad daca asta e buba,si acum raman cu ea pana pica si ea.
cristi880 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -