Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply
 
Thread Tools
Old 14-07-12, 14:59   #1
dice36

Stage 4
 
dice36's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 293
Default E36 320i '93 probleme DME/Pompa combustibil

Salutare,

Dupa 4 ani mi-a dat o problema mai grea

Simptome, pica turatia in mers, da in nas,in mers moare motoru cand apas ambreiaju, dar reuseam dupa ce se racea sa o pornesc.
Ieri a picat de tot, aceleasi simptome dar nu a mai vrut sa porneasca.

Pe loc am verificat sigurante/relee. Releu de la pompa de benzina tzacanea, l-am scos l-am bagat sa oprit din tacanit, dar tot nu pornea. Apoi releul DME (cel alb la mine) incepuse sa "piuie", l-am scos si pe asta, l-am bagat inapoi, a piuit putin si sa oprit, dar masina tot nu mai pornea. De data asta am fost atent si daca pompa lucreaza dar nu se auzea nimic.

Am cedat, am lasat masina acolo, m-am dus in casa,(noroc ca picat aproape) am facut putin research sa depistez problema.

Am inceput cu pompa de benzina, nu primea curent deloc. am verificat releele, fucntionau, verificat voltaje pe la relee, am inceput cu releul dme si in loc de 12 permanent avea 10 volti. Am facut un jumper de la cablul rosu din cutia cu sigurante pana la pinul 86 de la releul dme si au inceput sa lucreze toate, iar masina a pornit.

Acum vin cu dilema, de ce imi da doar 10 volti, sa fie firu impuscat undeva? pe schema electica teoretic vine de la plusul din cutia cu sigurante, dar la mine pare ca vine din partea cu dme-ul.
Daca are cineva vreo idee sau a patit ceva de genu, va rog postati. Acum masina merge, porneste, dar as vrea sa aflu cauza problemei.
__________________
Drop, and give me stance!!
dice36 is offline   Reply With Quote
Old 14-07-12, 17:55   #2
the_rifle

Stage 5
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 3,112
Member of:
[BMW]
Default Re: E36 320i '93 probleme DME/Pompa combustibil

Ai scos pompa din rezervor ? Te-ai uitat la ea ?
Si eu am avut demult probleme cu pompa de benzina... Nu stiu daca stii... pompa de benzina are o "punte" unde sunt niste papuci de care vin prinse firele . ( toata chestia in rezervor ). La mine puntea aia era ARSA scurtcircuitata.
Verifica puntea aia sa nu fie deteriorata. Pompa se incinge daca nu e benzina suficienta in rezervor datorita faptului ca fiind scufundata in rezervor se raceste in benzina... Daca stii ca umbli mai fara benzina poti sa te gandesti si la varianta supraincingerii pompei...
Nici la mine nu a cedat brusc... S-a oprit de cateva ori in trafic timp de vreo 2 luni. Pana la urma n-a mai mers deloc...
Bafta
the_rifle is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -