Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply
 
Thread Tools
Old 24-03-12, 12:31   #1
DEVIL's Style
BMW Driver

Stage 5
 
DEVIL's Style's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2,476
Member of:
[BMW]
[Toyota]
Default Cauza modul LCM [ bmw e46 ] picat?

Acest topic l am deschis in urma discutiilor in contradictie cu fratele meu !

Cu ceva timp in urma am achizitionat un set de balasturi xenon digitale non-canbus pentru masina [ abia dupa ce le am cumparat mi sa specificat ca balasturile nu sunt can bus ], un bmw 320d e46 din 2003 facelift , caruia i am facut si retrofit cu lupe FXR ! Problemele au inceput sa apara in momentul in care s-au pus acele balasturi si au aparut urmatoarele efecte :

- La interior

https://www.youtube.com/watch?v=PY3MfOEreeY

- La exterior :

https://www.youtube.com/watch?v=6Z5-cZJPMro

- La exterior diferente intre masina pornita si apoi dupa ce a fost oprita :

https://www.youtube.com/watch?v=joL_SKZnraY


Initial s-au banuit defectiuni electrice la masina , pus masurat absolut tot , era ok tot ! imediat a doua zi , xenonul din 6000 [ albastru rece ] s-au facut in verzi , am schimbat apoi 3 kituri de xenon , toate avand acelasi efect ca in acele videouri. Mentionez ca initial de acele balasturi [ si inainte sa montez lupele fx-r ] am pus de proba de pe un alt e46 un set de xenon cu can bus si nu a aparut nici un fel de problema !

Bun , masina a ajuns acasa [ in romania ] , am masurat personal puntea de diode si alte dispozitive sa vad ce se intampla cu voltajul la masina , asta dupa ce mi a omorat o baterie noua varta silver dynamic , numai dupa o singura zi !

Am avut apoi inspiratia sa masuram voltajul ce iese din lcm [ blocul de lumini ]

Surpriza a si aparut : valori intre 11 si 11.5v , acum totul capatand logica [ in masina varia absolut tot ce se chema lumina interior , exterior , leduri.

Am inlocuit modulul lcm cu unul provizoriu si am cumparat un alt kit de xenon cu can bus [ tot digital ] numai ca de data asta erau ceva mai maricele si nu cele slim, toate problemele avute la masina au disparut instant. Intrebarea care ma intriga cel mai mult : acele balasturi au putut fi vinovate de caderea modulului LCM si sa imi dea in scurt tot pe masina?

Va rog , as dori sa primesc niste raspunsuri doar cu argumente logice si nu doar ce credeti ca sa intamplat !
DEVIL's Style is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -