Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply
 
Thread Tools
Old 17-06-13, 23:35   #1
alin_coop

Stage 1
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 24
Default Opinii achizitionare masina SH

Salut. Apelez la voi pentru ca consider ca inca nu sunt hotarat si mai am nevoie de niste opinii. Am cautat tot felul de modele si motorizari, la toate am gasit probleme nasoale asa ca e foarte greu sa ma decid. Nu sunt expert, de aceea probabil voi pune anumite intrebari stupide asa ca nu sariti pe mine si nici nu am pe cineva cu service care ar putea rezolva orice problema.
Va rog nu dati cu parul, sfaturile si opiniile celor care incearca sa ajute si vin cu argumente vor fi apreciate !

Ideea pe scurt ar fi urmatoarea: 4000 de euro, drumuri preponderent scurte prin oras (Cluj-Napoca), masina fiabila si consum mic, intretinere-piese mai prietenoase cu buzunarul, cu o tinuta de drum cat mai buna.

Stiu ca orice as lua, voi suferi la putere, depasiri si asa mai departe dupa ce m-am obisnuit cu un 2.0 crdi de aproape 200 de cp si 400 nm, dar consumul e important acum, sa pot sa ma plimb linistit daca am nevoie. Nu vreau masina doar de mers duminica la biserica...vorba vine.


Fiind vorba de drumuri scurte prin oras m-am gandit ca poate ar fi bine sa ma gandesc la motor pe benzina chiar daca consuma ceva mai mult, deoarece nu sufera la fel de tare la drumuri scurte si intretinerea mai ieftina.

Ca masini pe benzina m-am uitat in principal la:
*opel astra g/classic 1.4 twinport 90 cp (z14xe)
*opel corsa C (nu stiu daca D-urile in 4-5000 de euro sunt ok sau terminate) 1.4 twinport -acelasi motor
Am inteles ca opelurile, mai ales G/classic nu sunt pretentioase, sunt fiabile si la cate modele au fost vandute sunt piese destule si dezmembrari cate iti poftesc inima, dar parerile despre manevrabilitate sunt impartite. Ba ca este o barca ba ca este chiar buna.

*vw polo 9n3 (9n am inteles ca ar avea ceva probleme) 1.2 si 1.4 dar ambele motorizari mi se pare ca consuma mult - 9L in oras mers linistit?!? - mai mult decat 1.4 twinport de la opel si de aceea am cam renuntat la acest model (la fel cu seat ibiza/skoda fabia) desi acest model in 3 usi imi place cel mai mult.

*vw polo gti 150 cp, dar din pacate acesta cred ca tot ar fi peste 10 L in oras chiar daca in Cluj nu se sta in intersectii blocate plus ca e cam pacat ca asa masina sa fie tot timpul frecata la consum de teama cifrelor mari
*suzuki swift sport 1.6 125cp (cam greu in banii acestia) - consum mare daca turezi motorul si am inteles ca ar cam trebui turat (motor japonez...) ca altfel nici nu prea merge si se si infunda catalizatorul
*suzuki swift 1.3

*toyota yaris 1.0 / 1.3
*toyota aygo - cred ca e foarte buna de oras, dar cam suferi daca trebuie sa iesi undeva afara

*mitsubishi colt 1.1 / 1.3 - dar as arata ca nuca in perete cu asa ceva

In schimb m-am uitat si la diesel pentru ca am vazut cateva consumuri foarte mici, dar imi este frica de motoare cu sute de mii de km date inapoi pana pe la 120-150k plus ca nu se stie cat de corect a mers cel dinainte cu ea, daca a schimbat filtrele si a pus de calitate, la fel si cu motorina. Nu as stii sa "citesc" motorul sa stiu aproximativ cati km are. Nu am experienta cu asa ceva. Dar cu toate astea intr-un fel consumul acela foarte mic e tentant.

Ca masini pe motorina m-am uitat la:
*vw polo 9n3 1.4 tdi - foarte tentant !!! consum foarte mic, in 3 usi arata excelent; am inteles ca sunt tare bune, desi mai trebuie schimbate ceva bucse motor de la trepidatii ??? DAR gasesc o masina buna in banii astia? Daca nu, la ce pret se invart cele bune ?

*vw polo 9n3 1.9 tdi - din nou, nu stiu daca se gasesc BUNE la banii astia; taxe mai mari, consum putin mai mare dar si putere mai mare care nu sunt sigur ca as prefera-o acum in favoarea consumului, depinde ce diferenta de consum

*opel astra g / corsa C 1.7 DTI - cica ar fi mai bun ca si CDTI; din nou, imi e frica de sute peste sute de mii de km, plus ca am inteles ca au probleme cu pompa de motorina si costa foarte mult; altfel tractoras foarte economic

*opel corsa 1.3 diesel - multijeturile de la fiat ?

*ford fiesta 1.4 tdci - consum mic si sasiu f bun, dar am inteles ca piesele sunt f scumpe, au crescatorie de greieri in bord, cad pompele servo samd ??

POATE as lua in considerare, dar numai poate: golf 4 tdi/sdi pentru ca ar fi bulletproof, dar e o masina cam grea si sansa sa aiba enorm de multi kilometri e foarte foarte mare, cred eu... Plus ca nu mi se pare ca ar avea un consum chiar asa de bun din ce am citit.

In mod sigur am uitat ceva, dar poate imi mai aduc aminte pe parcurs.

Va rog, fara comentarii gen "xxx rules, asa mi se pare mie", incercati sa argumentati.
Mersi

EDIT: Am uitat sa mentionez ca nu ma intereseaza capacitatile de tunning ale acestor motoare din moment ce din cate stiu eu creste si consumul.

Last edited by alin_coop; 17-06-13 at 23:55.
alin_coop is offline   Reply With Quote
Old 18-06-13, 17:51   #2
ms99ass

Stage 5
 
ms99ass's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1,584
Default Re: Opinii achizitionare masina SH

Opel Corsa D 1.2 benzina - consum urban (in Tg-Mures) - 8,2-8,5 cu AC pornit (in CJ va consuma sigur mai mult, e mai aglomerat orasul)
Pt oras, nu cred ca ai nevoie de o putere mai mare. Dar ce nu imi place deloc la aceasta masina e interiorul, la ~100k de km de uzura (ca si masina de servici ce-i drept) pot spune ca interiorul arata rau (volan tocit, manere deschidere usi uzate, greierasi in bord). Nu cred ca un Vw spre exemplu ar fi prezentat aceeasi urma de folosinta la acest nr de km.

Cum ai zis si tu, daca faci in mare parte drumuri scurte in oras, nu prea e justificat un diesel. Insa, daca drumurile saptamane trec de 300 km in oras, cred ca ti s-ar potrivi un diesel de capacitate mica (1.4, 1.6, 1.7 - Ford fiesta, Ford Focus, Opel Corsa C). Pt ultimul exemplu pot spune ca e o masina cu un motor ok (1.7Dt sau Dti), consumul e foarte mic (undeva la 6, 6.5% urban si 4% extraurban), insa din nou, calitatea interiorului lasa de dorit. In schimb, intretinerea e ieftina

Iti recomand sa testezi daca ai ocazia un Peugeot 307 1.6 hdi, puterea e mai mult decat ok, iar consumul ,,redus''. Ca si dezavantaje ar fi intretinerea mai scumpa decat la un VW sau Opel.

Ca si ultima idee, cred ca masina cea mai buna e cea care iti place cel mai mult atunci cand o vezi si cand o conduci. In Romania, o gramada de masini sunt vandute atunci cand necesita reparatii majore. De obicei, o masina buna nu este de vanzare, dar stii cum e, mai sunt si exceptii care intaresc regula Mult succes in cautari!
ms99ass is offline   Reply With Quote
Old 18-06-13, 18:08   #3
peter

Stage 5
 
peter's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,588
Member of:
[Xtreme Club Emotion]
[Hyundai]
[VW]
[SKODA]
Default Re: Opinii achizitionare masina SH

Salut eu am o Fabia mk1 1.4tdi din 2007. 1.4tdi si sunt foarte multumit de ea. Consum 4.5l/h mers normal.


Am schimbat ambreiajul la 100.000km dar in rest numai consumabile.
__________________
Consiliere achizitie auto
peter is offline   Reply With Quote
Old 18-06-13, 18:26   #4
alin_coop

Stage 1
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 24
Exclamation Re: Opinii achizitionare masina SH

Mersi de raspuns ! Intr-adevar conteaza putin si sa iti placa masina. Din acest motiv parca as risca un Polo 9n3 1.4 TDI pentru ca imi place cum arata interiorul si in 2 usi are linii laterale frumoase si tineresti. Problema e ca nu stii cati km are si cat de corect s-a mers cu ea si ce motorina s-a bagat. Poate sa aiba carte service si draci beti ca am inteles ca si acestea pot fi falsificate.
E risc destul de mare sa fie doborate si sa cada in scurt timp.
Testare, verificare pe toate planurile inclusiv turbina si injectoare cred ca ar fi un proces lung si costisitor, pe de alta parte nu am "ureche si nas" sa depistez problemele. As cauta polo pe benzina, dar m-au speriat consumurile de >9L/100km in oras.

Sunt constient ca aproape orice masina SH va avea nevoie de bani bagati in ea; cum ai spus tu, sunt foarte rare masinile care sunt puse la vanzare si sunt bune si fara probleme. Si mai rare la banii, varsta si km la care caut eu. Stiu ca va urma sa schimb cateva lucruri, ca doar totusi, majoritatea au peste 100k km, poate si 300k si sunt afisate cu 120k, dar nu vreau sa fie articulatiile praf, injectoare, turbina si una alta care sunt chestii mai periculoase. Nu vreau sa ma bage in bola

Alta problema ar fi: nu cunosc pe nimeni cunoscator in adevaratul sens al cuvantului in nici o marca/model, dar nici unde as putea sa merg cu potentiala masina la o verificare cat mai amanuntita si corecta.

Rog posesorii de polo (9n, 9n3) cu motoare pe benzina din Cluj-Napoca/orase similare sa spuna si ei motorizarea si consumul real in oras. Este adevarat ca modelele 9n de Polo au problemee si ruginesc pe dedesubt?

La ce ar trebui sa fiu atent la motoarele 1.4TDI sau 1.9TDI ?
De fapt la orice diesel. Ce ar trebui sa urmaresc sau cum sa imi dau seama daca e ok sau nu?

Alte indicii la care ar trebui sa ma uit la o masina sa imi dau seama de starea ei ? Am cautat si citit multe articole legate de aceast subiect, dar toate erau banale si se refereau la primele lucruri care probabil se ascund la o masina.

Ar trebui sa ma feresc de targuri ? Sa ma feresc de masini aduse ? (Daca da, ce tari de origine sa evit?)

Daca aveti sugestii si in afara subiectelor de care am intrebat sunt bine primite.

Edit: Mersi Peter de raspuns. Ai putea sa imi spui cam dupa ce m-as putea ghida sa imi dau seama in ce stare e motorul ? Cum ar trebui sa mearga/sune, in cat timp se incalzeste motorul in mod normal, de la ce turatie ar trebui sa intre turbina, daca se simte destul de bine cand intra si cum ar trebui sa sune o turbina in stare buna, injectia daca este ok si eventual alte lucruri.

Multumesc anticipat

Last edited by alin_coop; 18-06-13 at 18:31.
alin_coop is offline   Reply With Quote
Old 18-06-13, 20:15   #5
ionut_cluj

Stage 5
 
ionut_cluj's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,724
Default Re: Opinii achizitionare masina SH

Eu dintre toate astea as alege Swift.

E o masina fantastic de fiabila, piese se gasesc usor (fie la noi, fie la unguri), comunitatea posesorilor de Swift e foarte activa si sociabila, e o masina nu foarte comuna in Romania, si ai sanse mari sa gasesti una in stare buna.
1.3 86-90 cp benzina e minunat motorul.

P.S.: am in familie un Suzuki Baleno 1.3 86 cp, din 1999, 27X.000 km la bord... tot asteptam sa se strice ceva.
__________________

Official Porsche hater.
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 19-06-13, 09:32   #6
peter

Stage 5
 
peter's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,588
Member of:
[Xtreme Club Emotion]
[Hyundai]
[VW]
[SKODA]
Default Re: Opinii achizitionare masina SH

Pai eu am 1.4tdi cod motor BNV 80cp.Masina trage destul de bine,desi e destul de grea 1240kg.


Ar fi bine daca ai gasi cu carte de service dar nu obligatoriu.Ideea e sa vezi cum e masina per ansamblu,sa fie dreapta la linii,interiorul sa arate destul de bine ,daca te uiti la un Polo sau Fabia.

Interiorul la a mea este impecabil desi are 109.000km,nu ar trebui sa gasesti urme la pedalier sau scaune,sunt facute din niste materiale destul de rezistente.


Iincearca sa cauti cat mai noua,chiar daca vezi una mai frumoasa cu jenti etc.

La piese o sa te coste ceva mai mult decat un benzinar,chiar si la filtre etc.


Dar per total este o masina economica,trage destul de bine,si prin 2005 acest motor a facut

un record mondial pentru consumul de carburant undeva la 2.9l/h.
peter is offline   Reply With Quote
Old 20-06-13, 10:23   #7
alin_coop

Stage 1
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 24
Default Re: Opinii achizitionare masina SH

Pana nu de mult nu aveam la inima masinile cu instalatie de gaz. Idei preconcepute, povesti antice sau cine stie mai ce.
Am citit putin despre instalatii de gaz si am inteles ca sunt sigure, consum mai mare DAR LA UN PRET MAI MIC, nu apar probleme la motor din cauza gazului (cum se tot speculeaza). De asemenea am inteles ca nu se simte deloc o scadere de cai putere (DAR de cuplu nu am auzit nimic??).

Ce implica aceasta instalatie? Am vazut tot felul de comentarii de genul acesta: "daca mergi cum trebuie cu ea nu ai probleme", "daca mergi cu cap nu ai probleme".
La ce se refera totusi? Trebuie mers intr-un mod diferit daca iti pui gaz fata de un motor normal pe benzina ?

Pot folosi motorul dupa ce am pus gaz ca si inainte sa pun?
Pot folosi toata plaja de turatie, inclusiv turatiile inalte, fara probleme sau sunt anumiti parametri ce trebuie respectati?

Practic, pot sa merg cum vreau eu cu ea? Daca ma trezesc intr-o zi si vreau sa trag de ea tare pot ? Sau e recomandat doar modul de condus linistit "batranesc" ?
alin_coop is offline   Reply With Quote
Old 24-06-13, 00:08   #8
alin_coop

Stage 1
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 24
Default Re: Opinii achizitionare masina SH

Update: a intrat in grafic si seat ibiza 6L. Ce stiti de el ? Eu din cate am inteles ar fi mai manevrabil ca un polo 9n3, dar nu am gasit o informatie oficiala.
Mai am doua intrebari:
1- e vreo diferenta intre ibiza 6L si 6L cu facelift din punct de vedere mecanic sau al fiabilitatii ?
2- la fel ca mai sus dar intre polo 9n si 9n3
alin_coop is offline   Reply With Quote
Old 24-06-13, 00:25   #9
JDV
VW Driver

Stage 5
 
JDV's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 794
Member of:
[VW]
Default Re: Opinii achizitionare masina SH

http://www.spritmonitor.de/en/ bagi marca, bagi modelul bagi anul, afisezi consumul real de la n useri.
Mersul "cu cap" cu o instalatie gpl se refera la faptul ca trebuie sa ii dai la timp consumabilele.
Mie mi se pare o investitie geniala si muuuult subapreciata din simplul fapt ca GPL ul este ieftin si de...daca bagam ceva ieftin parem saraci....conceptii deastea retardate de impresionat femei.
Daca iti gasesti in banii aia o masina pe gpl...parerea mea este sa nu eviti.
1 l de gaz este 3 lei...2,9 chiar....bagi de 1 milion te plimbi 2 saptamani.
JDV is offline   Reply With Quote
Old 24-06-13, 00:47   #10
alin_coop

Stage 1
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 24
Default Re: Opinii achizitionare masina SH

Mersi de raspuns. Daca poti sa mergi mai mult si mai ieftin atunci de ce nu ? Dar cum ai spus tu, idei retardate de impresionat femei.
In schimb nu imi este clar un lucru: poate fi folosit motorul exact ca si fara gpl fara nici o retinere ? Daca am chef sa fac raliu, vorba vine, pot ?)
alin_coop is offline   Reply With Quote
Old 24-06-13, 01:28   #11
JDV
VW Driver

Stage 5
 
JDV's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 794
Member of:
[VW]
Default Re: Opinii achizitionare masina SH

Quote:
Originally Posted by alin_coop View Post
Mersi de raspuns. Daca poti sa mergi mai mult si mai ieftin atunci de ce nu ? Dar cum ai spus tu, idei retardate de impresionat femei.
In schimb nu imi este clar un lucru: poate fi folosit motorul exact ca si fara gpl fara nici o retinere ? Daca am chef sa fac raliu, vorba vine, pot ?)
Multa lume spune ca dupa ce pun GPL pe masina aceasta trage mai greu....eu tind sa cred ca trage mai greu din cauza ca portofelul este mai plin cu bani dupa ce iesi de la benzinarie si greutatea in plus intradevar face masina sa se miste mai greu.
Serios vorbind acum, instalatiile vechi aduceau o scadere de putere de 5-10 cai in functie de motor/firma instalatiei....dar cele de ultima generatie nu mai au aceasta problema...si se aude ca daca ai gaz iarna nu pleci ca e prea rece....iarna pornirea se face pe benzina apoi dupa ce motorul revine la parametrii normali comuta automat pe gaz.
Si daca vrei benzina decat apesi pe butonul ce se instaleaza pe consola si gata...ai trecut de la GPL la "apa de Petrom".
JDV is offline   Reply With Quote
Old 24-06-13, 02:32   #12
alin_coop

Stage 1
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 24
Default Re: Opinii achizitionare masina SH

Da, am citit si eu despre instalatiile moderne. Nu am griji. Daca sunt bani disponibili merita.
In schimb am auzit pe un nene care spunea ca nu ii voie sa turezi masina prea tare daca ai gpl.
E adevarat sau nu? Suna a prostie
alin_coop is offline   Reply With Quote
Old 24-06-13, 03:49   #13
JDV
VW Driver

Stage 5
 
JDV's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 794
Member of:
[VW]
Default Re: Opinii achizitionare masina SH

Tu chiar te uiti in gura la toti prostii?
Normal ca nu e adevarat
JDV is offline   Reply With Quote
Old 25-06-13, 18:24   #14
alin_coop

Stage 1
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 24
Default Re: Opinii achizitionare masina SH

Update: acum sunt destul de axat pe audi a2 1.4 tdi mie imi place cum arata si am inteles ca sunt ffoarte fiabile, dar ma ingrijoreaza faptul ca nu se poate deschide capota si cazul in care au fost lovite unde s-au dus la reparat
alin_coop is offline   Reply With Quote
Old 25-06-13, 20:14   #15
JDV
VW Driver

Stage 5
 
JDV's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 794
Member of:
[VW]
Default Re: Opinii achizitionare masina SH

Quote:
Originally Posted by alin_coop View Post
dar ma ingrijoreaza faptul ca nu se poate deschide capota si cazul in care au fost lovite unde s-au dus la reparat
Detaliaza
JDV is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -