Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply
 
Thread Tools
Old 18-09-16, 09:38   #1
russian88

Stage 2
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 32
Exclamation Martorul bujii se opreste dupa 1 secunda

Buna ziua,

Sunt proprietarul unui seat toledo 2001, 1.9tdi se,306.000km ; de masina sunt mai mult decat multumit tinand cont ca pana acum nu am avut nici o problema majora . In ultimele saptamani de cand a inceput sa se raceasca afara am inceput sa am o problema . Porneste foarte greu si da fum la inceput asta pentru aproximativ 10 15 secunde dupa care masina merge perfect. Am pus testerul si nimic nici o eroare , am fost la 4 mecanici pana acum si nimeni nu a stiut sa ii dea de cap. Mentionez sunt in UK iar mecanicii nu sunt cei mai reusiti. Martorul de la bujii sta aprins o secunda in bord dupa care se stinge si in acelasi timp se aude si releul cum decupleaza. Mentionez bujiile sunt noi, bateria noua, alternator invarte si mi s-a spus ca nu am nici o problema cu el, releul de bujii nou, nu am intrerupere pe fire de la panoul de sigurante si relee la bujii, testat fiecare fir. Daca pun masa eu separat pe releul de bujii masina merge perfect si porneste la orice temperatura , rezultatul este ca releul nu primeste semnal care este perioada sa tina aprinse bujiile. Mi s-a spus de alt mecanic sa fac update la soft lucru care l-am si facut dar aceeasi problema. Din ce am cautat pe internet am inteles ca una dintre probleme ar putea sa fie un fir intrerupt sub volan/contact dar nu mentioneaza nimic mai mult despre aceste detalii pe forumul unde am gasit sau diferiti senzori.
Va rog daca se poate sa ma ajutati ar fi perfect ca deja turbez cand nu ma rog de ea sa porneasca si nu stiu ce are si cum o pot repara. Pentru cei care imi spun sa o vand sa se abtina pentru ca nu ma intereseaza subiectul asta de discutii masina va sta la mine pana nu o sa mai am ce sa repar din ea . Mentionez filtrele , uleiul , distributie , schimbate de aproximativ 4 luni .

Multumesc frumos pentru ajutor si sper cu ajutorul vostru sa o pot repara.
russian88 is offline   Reply With Quote
Old 26-09-16, 18:40   #2
alexalfa

Stage 5
 
alexalfa's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 346
Default Re: Martorul bujii se opreste dupa 1 secunda

Este posibil ca releul temporizator sa nu lucreze corect. Chiar daca este nou. Sfatul meu, ori sa schimbi releul ori pentru evitarea surprizelor viitoare, sa instalezi un buton de comanda a releului la bord. Adica, firul prin care pui tu masa, tras si trecut in habitaclu printr-un buton iar din el un alt fir, pentru inchiderea circuitului, fixat pe coloana volanului.
__________________
Da-mi DOAMNE sa nu-mi mai doresc nimic ! Dar sa fie din aur !!!!!!!!!!!!!!
alexalfa is offline   Reply With Quote
Old 01-10-16, 17:24   #3
IULY-CLA

Stage 5
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 943
Default Re: Martorul bujii se opreste dupa 1 secunda

Verifica sonda de temperatura la apa si releul la bujii
IULY-CLA is offline   Reply With Quote
Old 04-10-16, 00:23   #4
russian88

Stage 2
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 32
Default Re: Martorul bujii se opreste dupa 1 secunda

Multumesc pentru raspunsuri sonda de temperatura este schimbata sunt la a 3 iar releul la al 5-lea, la acelasi gand sunt si eu cu buton rezolv totul dar speram sa gasesc o modalitate sa o repar fara aditionale , sa fie ea ca cea iesita din fabrica, sa zicem ca imi place sa o mentin cat mai "originala" sa zicem
russian88 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -