Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 10-02-07, 17:51   #1
dany_cta

Stage 2
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 39
Default lancia delta nu se tureaza

De aseara din mers, brusc a inceput sa imi dea in nas (hop-uri) cand o accelerez. La relanti merge perfect, dar daca apas acceleratia brusc da rateuri si da sa se opreasca. Gazele evacuate miros ciudat cand o accelerez.Daca o accelerez usor se tureaza pana pe la 3000.
Simptome similare avea si cand un prieten mi-a scos doua fise de la buji.

Presupun ca pompa de benzina s-a stricat si nu mai poate sa bage destula presiune pentru a invinge presiunea facuta de turbina (care intra cand e in sarcina sau o accelerez repede).

Astept opinii inainte sa ma apuc de demontat.
multumesc anticipat pentru orice sfat.
dany_cta is offline  
Old 10-02-07, 18:21   #2
lascarica
Super Moderator

Stage 5
 
lascarica's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 4,330
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: lancia delta nu se tureaza

Aceeasi parere o impartasesc si eu...pompa de benzina(verifica c-un manometru simplu,dureaza 30sec ).Nu cred ca avea cum sa-ti iasa/sparga vreun furtun din senin iar ceas de presiune admisie sunt sigur ca are si ai fi observat asta. Poate vreo conducta de benzina s-o fi lovit la vreo trecere mai inalta si sa fie sugrumata/fisurata,insa ma-ndoiesc.
Scuza-mi ignorantza ,dar nu mai stiu daca delta turbo avea delcou clasic si bobina singulara sau ...?!...in cazul aprinderii clasice,ai putea sa verifici si bobina iar in cazul aprinderii cu 4 bobine,deasemenea ar putea fi una-doua din ele cu capu'. Daca vrei pompa,am si eu din cele de care are WRT-SHARK aici ,dar la pretz un pic mai jos (iar parerea mea este ca-s submersibile,neavand filet la capatul ce trage benzina ).
Succes,
__________________
...
un cumul de idei si de concepte, menite sa ne confere identitate, inglobate intr-un pachet avand capacitatea de a le perpetua...
*Ma destind jongland cu propriile-mi ganduri in vasta cultura de amintiri trecute si viitoare*
Gold_Fm - purest form of entertainment music; Romānia Muzical - only music.
lascarica is offline  
Old 10-02-07, 19:19   #3
turbojack


Stage 5
 
turbojack's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,768
Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]
Default Re: lancia delta nu se tureaza

Delta,delta,dar ce delta.
Da niste date despre motor,sau anul macar,nu de alta dar eu stiu cel putin 3 tipuri de "accesorii" pe linga motor.In principiu sint cam la fel,insa de-a lungul anilor au umblat putin la electronica si la sistemul de aspiratie.
Presiunea prea joasa la benzina este una dintre problemele posibile.Daca iti este usor (la indemina) sa masori presiunea benzinei e ok,daca nu,inarmeaza-te cu o lanterna mica dar puternica si inspecteaza fiecare furtunash de pe aspiratie,ideal sa ai si o oglinjoara mica sa privesti si de jos,nu de alta dar la cit e de inghesuit motorul ala e posibil sa-ti scape ceva.
As tinde sa cred ca ai totusi un furtun sarit,rupt.
Bafta !
__________________
turbojack is offline  
Old 10-02-07, 19:20   #4
dany_cta

Stage 2
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 39
Default Re: lancia delta nu se tureaza

Am fost nevoit sa intru cu ea pe un drum de pamant si i-am atins putin burta de pamant, dar dupa cateva ore s-a intamplat problema cu acceleratia.

Nu am manometru, nu stiu cat trebuie sa arate. Oricum ma bucur ca sunt asa ieftine pompele respective. Acum 2ani auzisem un pret de cateva sute de euro pt ca trebuie sa fie pompa de presiune (sa invinga turbo). Acum m-am mai linistit. Te caut daca e pompa.

Deja ma depaseste problema. Am vorbit cu un mecanic si i-am facut programare luni, dar era cam speriat tipu cand a auzit ca e vorba de o lancia.
merci pt promptitudine.

[edit] maine ma bag cu lanterna pe sub ea.
Am cautat pe forum problema respectiva si in toate locurile am vazut ca se vorbeste de pompa de benzina, dar deja incep sa ma gandesc la furtunase pe sub masina.

Last edited by dany_cta; 10-02-07 at 19:22.
dany_cta is offline  
Old 10-02-07, 22:33   #5
TheMendacious

Stage 5
 
TheMendacious's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 490
Member of:
[VW]
Default Re: lancia delta nu se tureaza

ai catalizatorul infundat 100% ! asa am patit si eu la vectra dupa ce i-am lovit catalizatorul de pamant si sa infundat .

Manifestari : statea la relanti , nu se tura decat foarte greu si abia pana in 3-4 mii rpm , mergea motorul ca in 3 pistoane .

Bafta
__________________

Last edited by TheMendacious; 10-02-07 at 22:36.
TheMendacious is offline  
Old 10-02-07, 22:49   #6
turbojack


Stage 5
 
turbojack's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,768
Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]
Default Re: lancia delta nu se tureaza

Quote:
Originally Posted by TheMendacious View Post
ai catalizatorul infundat 100% !

E posibil.
De aceea este important ca atunci cind nu merge ceva la masina sa spuneti ce si cum s-a intimplat,este un ajutor major pt. un mecanic.
Este ca si atunci cind mergi la doctor si ii spui ca te doare ceva;te intreaba de cind,cum si in ce imprejurari,asa isi va face o idee.Inca nu am primit raspuns la data nasterii "deltonei",care pt. cine stie,conteaza.
DA-TI FRATILOR DATE EXACTE ASUPRA PROBLEMELOR,CA NU VA COSTA DECIT UN TZACANIT PE TASTE.
Bafta !
turbojack is offline  
Old 15-02-07, 20:27   #7
F Sierra 2.0i Man

Stage 3
 
F Sierra 2.0i Man's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 88
Default Re: lancia delta nu se tureaza

mosule uite eu am patit ceva asemanator si chiar daca pare pueril iti spun poate verifici si asa ceva pt ca e bine sa verifici acum vezi si tu mai ales ca problema am avut -o la doua masini e vb de Ford escort XR3i si un ford mondeo si cam aceleasi probleme/masinile la fel cand o turai motorul incepea sa mearga intrerupt iar atunci cand era in sarcina era si mai urat pana cand am fost cu ea la un service mai destept prin ploiesti si treaba era de la fise se pare ca erau intrerupte sau ceva pe traseu dadea curent aiurea poate nu e rau sa vreifici si asta/ acum depinde si cat de tare ai trantit-o pe drumul ala e posibil si ce sa mai spus mai sus/vezi si tu
__________________
Fericirea este scumpa si daca masina reprezinta asta e cu atat mai greu!
F Sierra 2.0i Man is offline  
Old 04-03-07, 04:43   #8
dany_cta

Stage 2
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 39
Default Re: lancia delta nu se tureaza

Problema a fost rezolvata. Era furtul care iese din pompa de benzina (in rezervor) sarit. L-am infipt la loc si merge super

Multumesc celor care au incercat sa ma ajute cu sfaturile lor.
dany_cta is offline  
- Copyright 2024 4Tuning -