Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply
 
Thread Tools
Old 04-06-09, 00:33   #1
alphso

Stage 2
 
Join Date: May 2009
Posts: 30
Default nu mai trage motorul

Detin un golf 3 cu motor 1.9 tdi 90 cp iar in ultima vreme nu mai are putere. Pana la 120 la ora merge dar cum accelerez brusc sau trec de 120 parca nu mai am turbo.Dupa ce inchid contactul si il repornesc masina i-si revine dar pt putin timp. Am curatat intercoolerul, filtrele sunt toate noi, uleiul nou, am verificat toate furtunasele si sunt ok. Am bagat-o pe tester de 2 ori si aia mi-au zis ca nu pot depista defectul. Multi mi-au zis ca ar putea fi cuadalimetru, ala care masoara debitul de aer ce vine dupa filtru (in romana nu stiu cum se numeste), altii ca ar supapa limitatoare pt turbo (cred ca asa se traduce).
Intr-o zi cu contactul pus si fara sa pornesc motorul aveam un tacanit la supapa regulatoare de admisie iar motorul mergea mult mai bine.
Deci voi ce credeti ca ar putea fi defect?:
-cuadalimetru
-supapa limitatoare pt turbo
-supapa regulatoare pt admisie
ps:I-mi cer scuze daca nu m-am exprimat corect cu acesti termeni dar eu ii cunosc in spaniola pt ca aici am invatat cate ceva despre motoare si nu stiu denumirea lor exacta in romana.
alphso is offline   Reply With Quote
Old 08-06-09, 21:29   #2
turbojack


Stage 5
 
turbojack's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,768
Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]
Default Re: nu mai trage motorul

Golf 3 are pompa rotativa,adica e diesel clasic.
Sunt de verificat :
1.scoate mufa de la debitmetru (cuadalimetru) si fa o tura,vezi daca se schimba comportamentul motorului.
2. se demonteaza supapa EGR si se curata
Cu diagnoza aia se masoara temperatura motorinei prin senzorul aferent,presiunea din turbo si alti parametri.Printre altele se verifica si functionarea valvei EGR.
__________________
turbojack is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -