Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Masini de serie

Reply
 
Thread Tools
Old 26-01-08, 21:33   #1
nk_12321

Stage 4
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 176
Default Tata Motors NANO - cea mai ieftină maşină din lume - 2500 dolari

Denumită People’s Car (n.r. “maşina poporului”, un fel volks-wagen in variantă indiană) Tata NANO va fi lansată oficial pe piaţa indiană la scurt timp după Salonul Auto de la New Delhi.

În cadrul conferinţei de presă susţinută în cadrul ceremoniei de la a 9-a ediţia Auto Expo din New Delhi, Mr. Ratan N. Tata a spus: „Am observat familii călătorind pe două roţi - tatăl conducând scuterul, fiul cel mare stând în faţa sa, iar în spatele său aflându-se soţia cu un copil mic în braţe. Acest lucru m-a făcut să mă întreb dacă nu am putea crea pentru aceste familii un mijloc de transport mai sigur, ieftin, ce se poate conduce pe orice tip de vreme. Inginerii şi designerii Tata Motors au lucrat în ultimii patru ani la înfăptuirea acestui vis. Astăzi, avem „o maşină a poporului”, ieftină dar construită să îndeplinească normele de siguranţă şi poluare, eficientă din punct de vedere al consumului. Astfel prezentăm Indiei maşina poporului, cu speranţa că va aduce bucurie, mândri şi utilitate familiilor ce au nevoie de mobilitate personală”.

Tata NANO este un vehicul cu 5 uşi, având o lungime de 3,1 metri, o lăţime de 1,5 metri şi o înălţime de 1,6 metri, alături de o gardă la sol mare, putând fi condusă atât în oraş cât şi în zonele rurale. Designul său mono-volum, cu roţile amplasate în colţurile caroseriei şi tracţiune pe spate, oferă posibilitatea de a combina spaţiul cu manevrabilitatea, stabilind un nou standard în categoria maşinilor mici.

Când va fi lansată, Tata NANO va fi disponibilă în două variante: standard şi deluxe. Ambele versiuni de dotări vor fi oferite cu o largă gamă de culori exterioare şi alte accesorii, astfel încât clienţii să şi-o poată personaliza după preferinţă.

Cea mai ieftină maşină din lume, Tata Nano, are un motor cu injecţie multi punct, construit integral din aluminiu, cu doi cilindri şi o capacitate de 623 cmc, dezvoltând o putere de 33 CP. Referindu-se la consumul de carburant, reprezentanţii companiei au afirmat că Tata Nano are nevoie de 4,3 litri de benzină /100 km.

În privinţa securităţii şi siguranţei oferite de acest vehicul, cel mai ieftin din lume, Tata NANO respecte normele în vigoare din India, iar eficienţa motorului asigură emisii de CO2 la fel de scăzute ca şi vehiculele cu două roţi produse local.


Un tico pentru indienu???
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	tata-nano-nw2.jpg
Views:	52
Size:	16.3 KB
ID:	435441   Click image for larger version

Name:	tata-nano-6m.jpg
Views:	50
Size:	46.9 KB
ID:	435447   Click image for larger version

Name:	tata-nano-7m.jpg
Views:	57
Size:	52.5 KB
ID:	435448  

Click image for larger version

Name:	tata-nano-11m.jpg
Views:	101
Size:	44.6 KB
ID:	435449  
nk_12321 is offline   Reply With Quote
Old 26-01-08, 21:35   #2
Bogdan_ozzy

Stage 5
 
Bogdan_ozzy's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,493
Member of:
[AUDI]
[MERCEDES]
[2 Roti]
Default Re: Tata Motors NANO - cea mai ieftină maşină din lume - 2500 dolari

A mai fost postata masina s-a mai discutat de ea.. .Rog in moderator sa stearga thread-ul

https://forum.4tuning.ro/showthread.p...ight=tata+nano
Bogdan_ozzy is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -