Go Back   Forum 4Tuning > Curse > LifeStyle & (I)legale & intalniri

LifeStyle & (I)legale & intalniri top speed, cerculete, fum, semafoare, stradute dosnice, parcari, vise - viata de noapte

Reply
 
Thread Tools
Old 08-07-04, 23:51   #1
ZoliaT
Administrator

Stage 5
 
ZoliaT's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 3,316
Member of:
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[Echipa de sprijin]
Default Colt Legislativ privind cursele ilegale

Am facut un sondaj intr-un alt topic in care urmaream preferintele utilizatorilor pentru curse.

Desi cursele ilegale sunt deocamdata pe locul doi cred ca ele constituie o realitate a vietii de zi cu zi.

Cine participa sau asista la asa ceva stie ca se supune unor riscuri. Acum nu vorbesc de riscurile accidentarilor, nu aceste este subiectul acestui topic.
Acest topic este dedicat legilor in vigoare care pedepsesc ceea ce tine de curse.
Orice om participa la o cursa ilegala trebuie sa fie bine informat.
Rog pe cei care au cunostiinte in domeniul legislativ si pe cei care pot sa desfaca o fraza in patru intr-un mod coerent sa isi posteze cunostiintele in acest topic.
Din nou imi exprim rugamintea catre voi de a nu o da in OFF-TOPIC. Cred ca deja vorbim de lucruri destul de interesante pentru a ne mai limita la posturi de genul \"\" sau \" \" sau \"suna bine\"

Haideti sa vedem cum ne pedepseste politia in acest moment si pe ce se bazeaza cand o face
__________________
| www.4tuning.ro | Masini de vanzare | Bazar Auto | Piese Auto ||
ZoliaT is offline   Reply With Quote
Old 09-07-04, 00:50   #2
EvLSant0S
BMW Driver

Stage 5
 
EvLSant0S's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 12,416
Member of:
[BMW]
[Anonymous Motorsport ]
[FOTO]
[PARTICIPANT CURSE]
Default

ok...o sa incerc si eu sa va ajut cum pot.

Riscurile :
Art. 77. -(2) Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de înmatriculare se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Art. 78. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana fara permis de conducere se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani.

(3) Organizarea sau participarea la concursuri neautorizate, precum si blocarea cu intentie a drumului public cu obiecte sau vehicule ori de catre una ori mai multe persoane, daca prin aceasta se pune în pericol siguranta circulatiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulatie a celorlalti participanti la trafic, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.

Art. 90. - Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 1.500.000 lei la 5.000.000 lei urmatoarele fapte:
schimbarea directiei de mers prin încalcarea marcajului longitudinal continuu;
cam asa o sa fie la prisma nu?

Art. 105. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si, dupa caz, a actului prin care s-a dispus una dintre sanctiunile contraventionale complementare prevazute la art. 88 alin. (1) se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la sediul unitatii de politie din care face parte agentul constatator.

2) Plângerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare, de la data înregistrarii acesteia la unitatea de politie din care face parte agentul constatator.

3) Plângerea, împreuna cu dosarul cauzei, se trimite de îndata instantei de judecata pe raza careia a fost savârsita fapta.

4) Instanta învestita cu solutionarea cauzei dispune asupra legalitatii si sanctiunile contraventionale complementare administrative.

Art. 106. - (1) Hotarârea pronuntata în prima instanta este supusa recursului.

(2) Recursul, împreuna cu actele care au stat la baza hotârârii, se depune la instanta a carei hotarâre se ataca,în termen de 15 zile de la comunicare.

(3) Judecata se face de urgenta, cu citarea partilor, iar hotarârea tribunalului este definitiva si irevocabila.

cam atat am putut sa scot.. poate o parte a fost scrisa degeaba va rog modificatzi voi..
__________________
EvLSant0S is offline   Reply With Quote
Old 09-07-04, 01:42   #3
EvLSant0S
BMW Driver

Stage 5
 
EvLSant0S's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 12,416
Member of:
[BMW]
[Anonymous Motorsport ]
[FOTO]
[PARTICIPANT CURSE]
Default

Articolul 321 din Codul Penal, introdus in Legea 6/1973 (neschimbat in actualul Cod Penal): Ultrajul contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice
1. Fapta persoanei care, in public, savarseste acte sau gesturi, profereaza cuvinte ori expresii, sau se deda la orice alte manifestari prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
2. Daca prin fapta prevazuta in alineatul 1 s-a tulburat grav linistea publica, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.

---------------------------------------------------====================================--------------------------
Legea 61/1991, publicata in Monitorul Oficial nr.196/27 septembrie, 1991 (fragmente): Pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice
Articol 1. Pentru asigurarea climatului de ordine si liniste publica necesar desfasurarii normale a activitatii economice si social-culturale si promovarea unor relatii civilizate in viata cotidiana, cetatenii sunt obligati sa aiba un comportament civic, moral si responsabil, in spiritul legilor tarii si al normelor de convietuire sociala.
Articol 2. Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:

1. savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi, obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice;

2. constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, in scopul de a savarsi actiuni ilicite, contrare ordinii si linistii publice si normelor de convietuire sociala, precum si actele de incurajare sau sprijinire, sub orice forma, a unor astfel de grupuri de persoane, care incita la dezordine sociala;[...]

ILICÍT, -Ă, iliciţi, -te, adj. Interzis de lege, contrar unei legi sau unei norme; p. ext. necinstit. – Din fr. illicite, lat. illicitus.

Art. 3. - Contraventiile prevăzute la art. 2 se sanctionează după cum urmează:

c) cu amendă de la 1.500.000 lei la 100.000.000 lei sau cu închisoare contraventională de la o
lună la 6 luni, cele prevăzute la pct. 2

(Pedepsele pentru aceste delicte constau in amenzi care, daca nu sunt platite, pot fi transformate in perioade de detentie).
----------------------------------------================================================-----------------------
http://legislatie.resurse-pentru-dem...rg/60_1991.php

ptr cei interesati de LEGEA PRIVIND ORGANIZAREA SI DESFASURAREA ADUNARILOR PUBLICE ....
EvLSant0S is offline   Reply With Quote
Old 12-07-04, 14:52   #4
BogdanCMS
Guest
 
Posts: n/a
Default

Se vede ca si aici legea se poate interpreta:

Quote:
daca prin aceasta se pune în pericol siguranta circulatiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulatie a celorlalti participanti la trafic,
In momentul in care NU se pune in pericol siguranta si NU se aduce atingere dreptului la libera circulatie, spre ex pt locatii unde circulatia este aproape inexistenta, atunci n-ar tb sa intre sub incidenta legii. Politia ne poate indruma spre astfel de locatzii, ne poate si supraveghea, lumea s-ar da linistita fara frica de politie si fara sa fie pe fuga (s-a vazut cum fuga de politie duce la accidente, si nu cursele, deci politistii sunt responsabili moral cand fac pe James Bond si te iau la alergat;nu pt ca ai fugi de lege, dar apare instinctul de auto-aparare). Si asa totul s-ar rezolva de la sine.
  Reply With Quote
Old 12-07-04, 22:56   #5
vvv_vali

Stock
 
vvv_vali's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 4
Default

In primul rand va salut din tot sufletul si tin sa va multumesc pentru ceea ce faceti voi aici.
------------------------------------------------------------
Oricat de mult s-ar stradui cineva sa intre in legalitate cu ceva \"ilegal\" nu va reusi niciodata. De ce spun asta, pentru ca ... din punctul meu de vedere po(mi)litia noastra nu \"vegheaza la buna desfasurare a circulatiei pe drumurile publice\" ci sta la panda sa \"atentioneze\" cu 20 - 30 amenzi pe cei care intra in conflict cu anumite articole din Codul Penal.
Intr-adevar legea este interpretabila dar, din cate am aflat pe pielea mea e mai bine sa previi decat sa vindeci, asa ca de ce sa stam sa explicam un cucuvelist ca nu am incalcat cu nimic siguranta circulatiei, mai bine organizam o cursa legala unde, ei sa poata sa stea linistiti de paza si uite asa toata lumea e fericita, si ei sunt cu sentimentul ca circulatia e in siguranta si noi cu adrenalina crescuta.
Din cate stiu eu prin simplul fapt ca rostim cuvantul \"cursa ilegala\" incalcam urmatoarele:
--------------------------------------------------------------
Instigarea publica si apologia infractiunilor
Art. 324. - Fapta de a îndemna publicul prin grai, scris sau prin orice alte mijloace, de a nu respecta legile, ori de a savârsi fapte ce constituie infractiuni, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 3 ani, fara a se putea depasi pedeapsa prevazuta; de lege pentru infractiunea la savârsirea careia s-a instigat
---------------------------------------------------------------
Asocierea pentru sãvârsirea de infractiuni
**Art. 323. - Fapta de a se asocia sau de a initia constituirea unei asocieri în scopul sãvârsirii uneia sau mai multor infractiuni, altele decât cele aratate în art. 167, ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unei astfel de asocieri, se pedepseste cu închisoare de la 3 la 15 ani, fara a se putea depasi pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea ce intra în scopul asocierii.
Daca fapta de asociere a fost urmata de savârsirea unei infractiuni, se aplica celor care au savârsit infractiunea respectiva pedeapsa pentru acea infractiune, în concurs cu pedeapsa prevazuta în alin. 1.
-----------------------------------------------------------------
Trebuie de la bun inceput sa intelegem ca in momentul in care participam la o cursa \"ilegala\" incalcam prevederi ale Codului Penal, deci intram in conflict cu cine altul decat marele si respectabilul Cod Penal, deci ... niste ani la ... si amenzi grele.
Intrebarea mea este \"la ce bun?????\". Am mai auzit ca daca organizam curse legale ne dam de partea legii ... noi vrem sa alergam indiferent daca o facem in conformitate cu legea sau in conflict cu legea, sa nu facem dintr-o cursa o batalie intre noi si cucuvele.
Vom alerga indiferent daca o facem noaptea pe strazi cine stie unde, sau ziua pe piste de avion sau drumuri laturalnice.
-----------------------------------------------------------------
Cam asta e tot. Va salut.
vvv_vali is offline   Reply With Quote
Old 13-07-04, 11:40   #6
ZoliaT
Administrator

Stage 5
 
ZoliaT's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 3,316
Member of:
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[Echipa de sprijin]
Default

bine ai venit vvv_vali printre noi . mi-am permis sa iti corectez putin mesajul deoarece era greu lizibil.

Vad ca ai scos doua articole de care noi nu aveam idee . lucrezi cumva in domeniu ? ne mai poti ajuta cu asa ceva ?
ZoliaT is offline   Reply With Quote
Old 23-07-04, 19:34   #7
grid927

Stage 1
 
grid927's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 24
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"BogdanCMS\"
Se vede ca si aici legea se poate interpreta:

Quote:
daca prin aceasta se pune în pericol siguranta circulatiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulatie a celorlalti participanti la trafic,
In momentul in care NU se pune in pericol siguranta si NU se aduce atingere dreptului la libera circulatie, spre ex pt locatii unde circulatia este aproape inexistenta, atunci n-ar tb sa intre sub incidenta legii. Politia ne poate indruma spre astfel de locatzii, ne poate si supraveghea, lumea s-ar da linistita fara frica de politie si fara sa fie pe fuga (s-a vazut cum fuga de politie duce la accidente, si nu cursele, deci politistii sunt responsabili moral cand fac pe James Bond si te iau la alergat;nu pt ca ai fugi de lege, dar apare instinctul de auto-aparare). Si asa totul s-ar rezolva de la sine.
Pai in primul rand este ilegal sa te \"dai\" pt simplu fapt ca depasesti viteza legala. Alta ar fi linistea publica care numai liniste nu mai e cand se tureaza motoarele alea si altele ! Got it ?? :P
grid927 is offline   Reply With Quote
Old 23-07-04, 19:44   #8
BogdanSHA

Stage 5
 
BogdanSHA's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 573
Default

Cugetari cu privire la legea 61/1991: \"Adunarea in grup...cu scopul de a comite...ilegalitati...\"

La o eventuala prezentare in instanta se poate insista pe faptul ca acest alineat lasa loc la multe interpretari - practic ramane la latitudinea organului daca tu AI GANDIT sa comiti o ilegalitate.
Facand o paralela: daca te enerveaza unul in trafic poate ai vrea sa-i dai o \"dunga\" cu un obiect contondent. Dar pentru intentie nu esti pedepsit (normal!) ci numai pentru fapta - daca-i remodelezi masina/fata esti pedepsit.
Revenind, la \"adunarea in grup\", finalitatea ar fi participarea sau organizarea de curse ilegale care (pe buna dreptate) se pedepseste. Ca se pedepseste cu inchisoare, iar trebuie sa le \"multumim\" mai marilor care traiesc pe spinarea noastra.

Un site folositor poate: www.nudaspaga.ro
__________________
...spuse el...si mai lua o gura de fan...
BogdanSHA is offline   Reply With Quote
Old 24-07-04, 00:07   #9
COObra

Stage 5
 
COObra's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,460
Default

bogdanSHA aici are dreptate - ramane la latitudinea organului tot timpul sa hotarasca tot felul de fapte interpretabile sau mai vagi.
in vest nu prea au voie sa faca nimic fara a avea PROBE.
aici iti perchezitioneaza masina cum vor ei sa caute antiradare....acolo te intreaba daca ii dai tu voie ca i sa parut ceva suspect. daca nu sa se duca in masa la un judecator sa ia mandat.
COObra is offline   Reply With Quote
Old 24-07-04, 05:48   #10
BogdanSHA

Stage 5
 
BogdanSHA's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 573
Default

Ah, apropos, altele:

La solicitarea agentului de e va verifica masina NU sunteti obligati sa-l lasati. Nu are voie sa se uite in portbagajul masinii fara acordul dvs. Daca el considera ca ati putea avea si ascunde lucruri sau fapte care contravin legii, poate dispune imobilizarea si sigilarea autoturismului pana cand procura mandat de perchezitie de la procurori.

La solicitarea agentului, aveti obligatia de a prezenta actele la control, NU de a le inmana. (Partea proasta e ca multora le sare mustarul si trateaza respectivul sofer cu subiectivitate numai ca sa \"ii arate el cine-i seful\")
BogdanSHA is offline   Reply With Quote
Old 24-07-04, 09:43   #11
COObra

Stage 5
 
COObra's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,460
Default

pe permisul si buletinul vechi chiar asa scria \"se prezinta\"
tacamiu avea un portofel dala care se deschidea ca un cearsaf cu toate acte il flutura la militian si le baga la loc
incepeau aia sa faca ca toti dracii da naveau ce sa-i faca ca el le prezentase
COObra is offline   Reply With Quote
Old 01-08-04, 11:46   #12
Jeff

Stage 5
 
Jeff's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 888
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"BogdanSHA\"
Ah, apropos, altele:

La solicitarea agentului de e va verifica masina NU sunteti obligati sa-l lasati. Nu are voie sa se uite in portbagajul masinii fara acordul dvs. Daca el considera ca ati putea avea si ascunde lucruri sau fapte care contravin legii, poate dispune imobilizarea si sigilarea autoturismului pana cand procura mandat de perchezitie de la procurori.

La solicitarea agentului, aveti obligatia de a prezenta actele la control, NU de a le inmana. (Partea proasta e ca multora le sare mustarul si trateaza respectivul sofer cu subiectivitate numai ca sa \"ii arate el cine-i seful\")
Dar daca organul decide sa-ti retina permisul, trebuie sa il inmanezi, nu?
Si uite o mostra de \"civilizatie\" occidentala din experienta personala: pe autostrada pe langa Munchen m-a tras in parcare o masina de patrulare a vamii germane. M-au cautat in bagaje, in masina, in care gaura vreti voi. Au gasit detectorul radar in torpedou. Au chemat o patrula de politie. M-au dus la sectie, mi-au confiscat detectorul (e ilegala chiar si detinerea lui, ca la noi) si mi-au spus ca daca ma prindeau folosindu-l luam si amenda. I-am intrebat pe vamesi de ce s-au luat dupa mine, au zis ca opresc orice masina non-EU. Dar in plus, unul din colegii mei din Germania circula cu masina cu nr. germane si tot l-au oprit pe autostrada si l-au cautat peste tot - el banuieste ca deoarece venea dinspre Olanda, ar cauta astia droguri. Deci se poate si la altii mai breji, si asta fara mandat de perchezitie sau procuror pt. flagrant! :P
__________________
Romanian Dragracing Site
Jeff is offline   Reply With Quote
Old 02-08-04, 09:30   #13
BogdanSHA

Stage 5
 
BogdanSHA's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 573
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"Jeff\"
Dar daca organul decide sa-ti retina permisul, trebuie sa il inmanezi, nu?
Nu neaparat. Poate sa-ti vina invitatie acasa. Te duci frumusel la Udriste si-l lasi acolo la pastrare
Si in Germania te-a oprit si perchezitionat vama si nu militia rutiera si se stie ca romanii trag ponoasele bronzatilor care merg la produs in afara
BogdanSHA is offline   Reply With Quote
Old 02-08-04, 10:59   #14
disco3

Stage 5
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 347
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"BogdanSHA\"
Ah, apropos, altele:

La solicitarea agentului de e va verifica masina NU sunteti obligati sa-l lasati. Nu are voie sa se uite in portbagajul masinii fara acordul dvs. Daca el considera ca ati putea avea si ascunde lucruri sau fapte care contravin legii, poate dispune imobilizarea si sigilarea autoturismului pana cand procura mandat de perchezitie de la procurori.

La solicitarea agentului, aveti obligatia de a prezenta actele la control, NU de a le inmana. (Partea proasta e ca multora le sare mustarul si trateaza respectivul sofer cu subiectivitate numai ca sa \"ii arate el cine-i seful\")
ba daca cauti in decret ai sa vezi , cum am vazut si eu pe pielea mea ca scrie negru pe alb ca AI OBLIGATIA SA LE INMNEZI
disco3 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-04, 11:05   #15
BogdanSHA

Stage 5
 
BogdanSHA's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 573
Default

Pe bune? Inseamna ca au modificat Decretul...Sau era scris cu pix-ul
BogdanSHA is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -