View Single Post
Old 05-07-09, 20:02  
ThunderRa

Stage 5

Member of:
[RENAULT]
Default Re: Cafeneaua nemţenilor de pe 4Tuning

Cea mai mare putere scoasa dintr-un 1.6 este de 175 CP, din cate retin eu si motorul e scos de cei de la BMW si se gaseste pe varianta cea mai potenta de Mini Cooper S. Si vorbim de motorizare cu turbo, nu aspirat sau VVT. Poate ma insel... dar totusi asta e cel mai puternic motor scos de un tuner si pus pe o masina de serie.
Mai exista si Honda VTEC Aced cu 200 cp dintr-un motor aspirat de 1.6 dar e vorba de o varianta care participa la curse... motorul e praf dupa cateva ture... Varianta de strada avea parca vreo 160 CP...
Opel a mai scos un motor turbo de 1.6l si 192 CP pe care l-a prezentat la Geneva in 2007 insa avea mari probleme de fiabilitate... Nu retin sa-l fi vazut in productie de serie. Poate totusi ma insel.

Recordul absolut pentru un 1.6 il gasiti aici: http://infao5501.ag5.mpi-sb.mpg.de:8...4261.xml&style Nu stiu insa ca acest motor sa fi fost testat decat pe dyno si nu pe sosea... Si vorbim de un V6 nu de un amarat de 4 in linie, fara turbo, foto compresor si fara VVT, din cate stiu eu, cum e cazul motorului "incriminat" de la VW...

Sper ca nu vor distruge poligonul... Oricum, mai sunt inca locuri numai bune pentru "liniute" si cei care cunosc platforma Savinesti stiu la ce ma refer.... In plus, se reface drumul dintre Girov si Roznov... un alt loc numai bun pentru turatii...

Costurile pentru un mini circuit de maxim 1 km ar fi cam de 400.000 euro. In cat timp credeti ca s-ar amortiza o astfel de investitie? Nu de alta dar cu un plan de afaceri beton, va indic eu unde se poate aplica pentru fonduri europene care ar sustine o astfel de investitie...

Last edited by ThunderRa; 05-07-09 at 20:30.
ThunderRa is offline   Reply With Quote