Medie pe ~3000 km cu 4 oameni in masina plina de bagaje (dus intors Bucuresti - Viena - Salzburg) am avut cu ST-ul 9.5l/100KM, in tara a luat cu 10.5/100km medie si 8.5 l/100l/100km inafara tarii. Mers 130-200km/h.
E evident ca pe drumurile noastre de rahat consumul din cartea tehnica nu e cea si reala insa afara, unde nu stai dupa toate carutele, tirurile si ai 4 benzi pe sens, poti zice ca mergi normal.
In Bucuresti imi ia cam 16-17 dar am piciorul drept mai greu. De doua ori doar mi-a sarit de 20l/100KM, pe Valea Oltului - Voineasa respectiv Brasov - Cheia, medii orare >xxx km/h unde am lasat si vreun sfert de cauciucuri (cine stie cunoaste

)
Am avut 3 masini diesel inainte de asta ca masini de serviciu si reprezinta un compromis bun pentru consum si cu reprize mai raide decat echivalentele pe benzuna aspirate (cu megane 1.5 dci aveam medie pe 45,000 km cam 6 L, mers extraurban in general, si cu C200 CDI pe 50,000 km cam 8.5, tragand de ele ca si cum erau furate

).
Concluzia mea e ca dieselurile sunt mai bune overall decat benzinarele echivalente pana intr-o anumita capacitate (2000cmc), mai departe senzatia de sportivitate e din ce in ce mai stearsa intrucat nu vezi motoare diesel mari pe masini usoare, mai mult pe limuzine greoaie. Pentru 95% dintre soferi un diesel e mai bun si in oras cat si inafara lui.
Majoritatea faceti comparatii intre momentul maxim (cuplu) respectiv putere la masini si in linie dreapta, din punctul meu de vedere e egal cu 0.
PS : nu uitati de poza atasata