Da. Corect. Legea sa fie respectata, oamenii sa se schimbe, legile sa se schimbe.
Ce ziceti de asta?
http://www.gov.ro/presa/afis-doc.php...rubricapresa=1
Un mic preview:
Guvernul a analizat astăzi, într-o primă lectură, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind taxa pe poluarea pentru autovehicule, unul dintre instrumentele prin care Executivul doreşte să intervină pentru protecţia mediului prin reducerea poluării provenite de la autovehicule, a anunţat ministrul Mediului, Attila Korodi
............................
Audierea publică este o procedură extrem de riguroasă de consultare publică, care permite oricărui cetăţean să-şi exprime punctul de vedere pe acest subiect, a declarat preşedintele organizaţiei Advocacy Academy, Radu Nicosevici.
Părţile implicate în sesiunea de audiere publică sunt Comisia de iniţiere, reprezentată de Guvernului României, iniţiatorul actului normativ, şi de Comisia de experţi a audierii publice.
Actul normativ va fi supus dezbaterii publice în data de 10 aprilie, ora 11.00, în sala „N. Iorga” a Palatului Parlamentului.
Radu Nicosevici a subliniat faptul că orice cetăţean are dreptul să-şi expună punctul de vedere, în scris, în maxim trei pagini. Aceasta condiţie obligatorie îi oferă posibilitatea de a se exprima public în cadrul audierii publice şi de a-şi susţine opinia într-o expunere de maxim 3 minute.
La două săptămâni de la audierea publică, Comisia de experţi va prezenta rezultatele acesteia într-un raport-sinteză a opiniilor şi punctelor de vedere ale grupurilor de interese, precum şi recomandările şi sugestiile făcute de experţi.
În cazul acestui procedeu transparenţa este totală, a declarat Radu Nicosevici, preşedintele Advocacy Academy. „Aceasta abordare este în premiera la nivelul guvernului român şi este o procedură care ar trebui să fie utilizată mai des”, a afirmat Radu Nicosevici.
Daca avem o parere diferita, ce ar fi sa ne ducem s-o argumentam?
Am eu o presimtire.
Lumea spune ca taxa de poluare nu este calculata corect. Si totusi atunci cand s-a explicat legea, s-a spus clar ca pentru automobilele vechi se percepe o taxa mai mica, avand in vedere CA CICLUL LOR DE VIATA se apropie de sfarsit.
Deci planul ar fi sa impuna taxa asta mica pentru automobile vechi, mare pentru cele noi (ca sa le restrictioneze din afara pe cele noi) iar pe cele vechi, mentinand aceleasi legi de pana acum, sa le scoata complet din uz in 2011.
Deci
ce pareri aveti? Merita sa va sustineti punctele de vedere pe data de 10?
De ce am spus mai sus ca si oamenii trebuie sa se schimbe? Pentru ca ne lovim de vechea problema. Cand avem ocazia sa ne ducem sa semnam ceva toti sunt de genul "aa pai si ce rost are?" si "ooof nu vom rezolva nimic cu...".
Haideti sa-mi exprim si eu parerea, desi eu cred ca nu voi rezolva nimic spunandu-mi pararea, ca oricum nu voi convinge pe nimeni si nu se va duce nimeni acolo sa-si bata gura 3 minute lol. Si oricum nu rezolvi nimic in 3 minute ce-i bataia asta de joc? Lol.
Meritam toata bataia de joc de care avem parte. Pentru ca atunci cand ni se cere pararea, toata lumea tace din gura. Nu-i place romanului sa iasa el in fata. Asteapta altul sa faca primul pas, si apoi il face si el, ca o turma de oi ce suntem. Si asta nu este grav. GRAV este ca romanasul nostru MAI ARE SI TUPEUL SA CEARA DEMOCRATIE. Si ca votul lui sa fie luat in considerare. Si ca el sa conteze!! Este aberant sa ceri democratie atunci cand nu-ti spui parerea. FARA PARERI DIFERITE NU VA EXISTA NICIODATA DEMOCRATIE IN ROMANIA. Si nicaieri in lume. Vom ramane la fel de prosti, asa cum ne-au prostit 50 de ani de comunism (sau cati au fost).
Cu votul ce facem? Ca oricum iese cine nu ar trebui sa iasa. N-AR TREBUI SA-L DESFIINTAM? Pai ce noi meritam vot la cum gandim?
Gandim de parca am vrea sa fim calcati in picioare.
Daca ajunge 2011 si masinile noastre merg la remat, sa nu uitam ca daca ni s-a cerut vreodata parerea, noi am tacut. Sa nu ne para rau. Eu asa zic.
Si mie pur si simplu nu-mi pasa in fata cui imi spun parerea. Ma poate intreba oricine, si i-o voi spune. Oricand, la orice ora din zi, fie ca este presedintele, fie ca e de pe strada.
Repet.
Daca este cineva care gandeste asa:
1. Sa nu ai tupeul sa ceri ca votul tau sa aiba importanta
2. Sa nu ai pretentia sa fii ascultat vreodata
3. Sa nu ceri democratie
4. Sa nu ceri respect din partea strainilor
Fiindca va rade lumea de tine.
===============
imi cer eu scuze pentru faptul ca nu e 100% pe subiect, am mutat raspunsul din alt topic, pentru ca aici era mai aproape de tema discutiei decat acolo-aleks