![]() |
Intrebare cauciucuri iarna
Salutare la toata lumea. Am si eu un dubiu. Am gasit un set de anvelope 205/65/15. Pot sa am surprize sa-mi atinga, ceva de genul asta? Masina pe care vreau sa le pun este un Ford Focus Tournier 1.8TDCI, fab. 2003.
|
Re: Intrebare cauciucuri iarna
In mod normal nu ar atinge chiar daca sunt putin mai late, banuiesc ca aveai 195 in talon ....
|
Da, asa e in talon la cele pe 15, dar 195/60/15. Cele 205/65/15 ar deranja/afecta?
|
Esti sigur ca sunt 205/65/15 si nu cumva cu balon mai mic 205/50-55/16 ? Daca dimensiunea pusa de tine e corecta, sunt mai late si mai inalte .... insa diferentele sunt mici .... 1 cm pe latime si putin mai inalte, teoretic nu ai avea probleme si nici nu vor afecta. Singurul lucru e sa vezi pe janta daca se potrivesc ok si nu cumva intra fortat.
|
O sa ma uit maine din nou la ele sa fiu sigur ca sant pe 15. Faptul ca sant 205/65 si nu 205/60 ma baga la idei, si mi-e sa nu le iau degeaba. Deci daca sant pe 15, chiar daca sant de 65, nu ar trebui sa-mi creeze probleme sa atinga la viraje.
|
Atentie....daca ai in talon 195/60/15 cauciucurile 205 vor trebui sa aiba inatlime de maxim 55...altfel vei avea eroare mare la vitezometru...si (eu zic) va atinge la viraje.
Intra pe linku' asta http://www.miata.net/garage/tirecalcold.html este un calculator de dimensiuni pt roti. Bafta |
1 Attachment(s)
man, eu am 215/45/17 fata si foarte joasa, imi intra cauciucul jumate sub aripa si nu imi atinge deloc, nici in viraje nici la denivelari! iar pe spate am 225/45/17, acolo insa am putine probl la denivelari mari, intra sub aripa si atinge in terminatia aripi, care de poate indoi, dar nu mi-am batut foarte tare capu cu ele pt k nu sunt probl mari. iti pun o poza sa iti faci o idee. tu daca ai suspensia normala sigur nu are cum sa iti atinga! in niciun fel.
P.S. acum e un pic mai joasa decat in poza! |
| All times are GMT +2. The time now is 22:44. |
- Copyright 2026 4Tuning