Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Uzina Daewoo Craiova ar putea fi preluata de Renault (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/9836-uzina-daewoo-craiova-putea-preluata-renault.html)

sil4tuning 15-11-05 06:57

Uzina Daewoo Craiova ar putea fi preluata de Renault

Potrivit publicatiei La Tribune, Grupul Renault ar putea fi interesat sa preia uzina Daewoo Craiova, pentru a-si mari capacitatea de productie a modelului Logan in Romania.

Articolul precizeaza ca vanzarile pentru Logan au ajuns la 114.000 de unitati, mai mult de jumatate fiind distribuite pe piata romaneasca. Achizitia uzinei Daewoo, construita cu asistenta Citroen in anii '70, ar contribui la suplimentarea capacitatilor de productie operate de Renault in Romania.
Potrivit publicatiei franceze, obiectivul Renault ar fi productia a 150.000 de autovehicule in acest an si depasirea, in 2006, a nivelului de 300.000 de masini.
Uzina de la Craiova mai poate produce sub marca Daewoo pana la inceputul lunii ianuarie, dupa ce General Motors a prelungit acordul de licenta care expira in luna octombrie. Grupul american s-a aratat interesat sa preia producatorul roman, insa discutiile nu s-au concretizat printr-un acord.
Daewoo Motor detine un pachet de 51% din actiunile societatii de la Craiova. Diferenta de 49% din capitalul social apartine Automobile Craiova, la care statul controleaza 72,4% din actiuni.
Guvernul a mandatat Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie sa negocieze preluarea actiunilor aflate in posesia companiei sud-coreene, pentru a vinde ulterior pachetul majoritar unui investitor strategic.

orlando 15-11-05 14:29

eu din cate stiu de la 1 ianuarie 2006 daewoo romania va fi patronat de GM adica Chrysler!
acum nu o mai dau ce fac?

sil4tuning 15-11-05 14:34

Re:

Quote:

Originally Posted by \"orlando\"
eu din cate stiu de la 1 ianuarie 2006 daewoo romania va fi patronat de GM adica Chrysler!
acum nu o mai dau ce fac?

se pare ca nu ...acuma se aude de renault

CT-82-PWR 15-11-05 15:22

Oricum ar fi bine sa fie si ceva concurenta pe piata din romania...poate va veni un investitor serios dupa 1 ianuarie si va face ceva si din fabrica aia de la Craiova.

AlexXx-4ti 18-03-06 06:20

Re: Uzina Daewoo Craiova ar putea fi preluata de Renault

3 Attachment(s)
:rolleyes2 Fratilor :idea: concernul Daewoo a fost cumpärat de Chevrolet pe plan international,iar dacä va mai avea interes vor continua si in Romania dacä nu va veni in locul lor alti ,cit va mai dura rämine de väzut
:idea: Noul Matiz cu emblema de Chevrolet :idea:
Attachment 77320:shock:

Attachment 77321:rolleyes2

Attachment 77322:shock: ;) 8)

Cosmin255 18-03-06 17:34

Am auzit ca va fi achizitionata de Renault-Nissat pt a porduce modelele mai ieftine de la Nissan

einstein1984 18-03-06 17:37

Sper sa nu aiba francezii monopol pe piata. Zvonuri sunt multe, dar FORD sau Opel de la GM ar putea interveni.

Cosmin255 18-03-06 18:36

ford ar putea produce fiesta / fusion / autoutilitara Transit aici ... opel ar putea produce corsa / agila / autoutilitarele Combo / Vivaro...

neXus 18-03-06 18:55

Orice ar face, ma rog la Dumnezeu (metaforic vorbind) sa se faca ceva bun cu uzina de la Craiova. Tara noastra nu are nevoie de mai multi someri, si nu cred ca guvernul ar vrea lucrul asta nici el.

einstein1984 18-03-06 20:08

E si pacat, uzina e destul de moderna. Prin Oltenia chiar ca nu prea au unde sa lucreze.

All times are GMT +2. The time now is 15:54.

- Copyright 2026 4Tuning