![]() |
Turbine Electrice
Are cineva instalat asa ceva?? http://www.power-tuning.fr/fr/moteur...res/index.html
Cu ceva timp in urma ma intrebam daca un ventilator electric(k cele din calculatoare,de la hote sau alte ventilatoare industriale) montat pe admisia de aer a unui motor aspirat ar creste performantele,binenteles cu un surplus de carburant(nu foarte mare).Pe pagina predomina limba franceza :? dar se lauda ca ar merita cateva sute de E jucariile alea.Daca s-a discutat pe forum despre aces subiect va rog sa stergeti :oops: |
Salut! E super bun site'u. Multumesc mult de toot. Vreau sa'mi iau si io una cand merg in Franta.
|
Re: Turbine Electrice
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
eu am 2 negrii care imping masina, consumul mi-a scazut la 0 . |
Quote:
si pana la urma n-am nici un interes sa ma credeti vreo unul, eu doar v-am spus ce am facut. zilele urmatoare o sa postez si niste poze pt cine vrea |
eu unu astept cu nerabdare pozele.
merge si pe 1,9TDI ??? |
Quote:
on: iar mah discutia asta? ventilator de calculator de admisie.. :)) |
Quote:
|
dyno a facut cineva?
|
turati masina si puneti mana in capul admisiei, sau carbului daca e cazul. vedeti cam ce aspiratie are motorul de la 3000rpm in sus. dupa aceea stati stramb si judecati drept: are coolerul ala de calc puterea sa forteze aer in plus peste ceea ce aspira motorul deja?
|
Quote:
|
la ralanti poate.. altfel, doar obtureaza traseul admisiei si ii scade randamentul. filtru sport - da, il ajuta sa respire mai bine. "ingineria" ta cu ventilator pe admisie doar il restrictioneaza. ce volum de aer crezi tu poate sa bage un ventilator? si ce volum de aer crezi ca poate sa aspire un motor la 7000rpm?
|
vad ca tot continui cu prostia.
motorul tau de 1,4L la ralanti trage 1,4L X 900 pe minut =1260 L de aer. ventilatorul tau de calculator nu impinge nici macar 100L/minut. m-am cam saturat de toti corijentii la fizica care revolutioneaza functionarea motoarelor. ma mai uit pe forumuri auto straine dar nu am vazut niciodata atata prostie, chiar suntem un popor atat de retardat? |
nu cred ca suntem un popor retard, doar unul sarac, si toti vor sa faca din caca bici si sa si pocneasca daca se poate. dar totusi, o umbra de bun-simt daca ai, iti dai seama ca o mizerie de ventilator nu poate sa bage aer mai mult decat ar trage un motor de 1.4L.
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:45. |
- Copyright 2026 4Tuning