![]() |
D16....se poate?
iar vin cu o intrebare..ptr k citesc mai mult dekat sa vb..am un motor d16a8 complet..astai d rezerva..si vreau sa iau un motor zc kare este identic cu d16a8 cu 7hp mai tare stock..si sa fac un swap aja..head d zc si blok d d16a8..se poate? a mai facut kareva asta? si am mai auzit o chestie.."Planarea chiuloasei"..cum se face asta?
|
Re: D16....se poate?
parerea mea este ca nu se merita swapul doar pt 7hp. daca vrei swap fa-l cu un b16 sau b18.
ps:scrie si tu pls normal ca sa poata citi oricine, nu cu limbaj de mirc :) |
se merita , el are motor cu o axa cu came si vtec care nu se compara cu un motor cu 2 axe cu came oricate vtec-uri ai avea tu.
|
eu nu inteleg...el nu are d16a8-ul pe masina ??
|
Quote:
|
asta e treaba lui. eu i-am zis ca are sens daca ar merge bolt on direct.
|
d16a8 nu e DOHC ????
|
Quote:
D16A8
|
salutare din nou..am vazut k ati citit ce am postat si vreau sa stiti k motorul asta zc este stock d 97 kw adik 131 hp..iar d16a8 d 91 kw..si motorul zc are compresia un pik mai buna dekat a8..de aceea am inceput reconstructia noului motor aja: head d zc cu supape noi, semeringuri la supape noi, headul planat, segmenti noi si mai urmeaza, oricum sa stiti k nu se compara un motor cu 1ax orikat d vtec ar fi el cu un dohc cu 2 axe cum zice shaw....dc fac asta? in primul rand k imi place si vreau sa vad ce iese..
|
este acelasi cu d16a1 care a fost pe crx 2
si parerea mea, NU se merita swap-ul. este un motor fara vtec... si ca motor de rezerva nu ai ce sa faci cu el ca motoarele tale nu au nici o treaba unul cu altul. |
eu spun sa nu te iei dupa toata lumea si sa continui treaba cu schimbatul motoarelor.unii de aici vad ca sustin ca SOHC e mai bun decat DOHC ... concluziile o sa le tragi tu dupa ce o sa mergi cu DOHC non-vtec...
|
oameni buni fiti atenti..zc este motorul jdm a fost montat pe crx 1..dar sa stiti k si alai d 2 tipuri..unu cu kapaku d la chiuloasa maro d 124 hp stock si unu cu kapaku negru d 131 hp..eu am un motor d16a8 dohc si fac urmatoarele..iau headul d la zc, il planez, schimb supapele cu ceva mai bune si il pun pe blocul de la d16a8..la bloc fac urmatoarele: am luat pistoane d 1595 d la un d16a7..am alezat blocu si toate astea le montez impreuna ptr k merge on bolt..fac chestia asta ptr k pe masina am o _|_ de d16a6..si chiar sunt curios d c iese..vreau sa ajung la o compresie d 10 si ceva..ce ziceti? se poate?
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:05. |
- Copyright 2026 4Tuning