![]() |
probleme protectie amplificator
Salut...am luat de la cineva un amplificator Signat si mi l-am instalat la sub.
Toate bune si frumoase pt 5 min,dupa care imi intra in continuu protectia de la statie,mai lasa sa amplifice 2 basi,iar intra...si tot asa. Inainte aveam un MPX 2000 de la macaudio si nu imi facea problema asta,da se auzea slab de tot. Aveti careva idee care ar fi problema ??? Cineva mi-a spus ca ar fi diferite impedantele de la sub si amplificator si asta ar fi cauza. Am lasat si gain-ul de la amp mai jos,dar plec de unde am ajuns...adica se aude la fel ca MPX-ul. |
Re: probleme protectie amplificator
E posibil ca impendanta subului sa fie mai mica decat cea suportata de amplificator si acesta sa intre automat in protectie..
|
azi nu am mai fortat-o asa mult cu volumu si nu mi-a facut probleme...deci daca nu ascult tare,nu se opreste.oare de la diferenta de impedanta sa fie ??
|
sau de la cabluri sub-dimensionate.
ce sigurante are ampliful si tu ce cablu de + ai ? |
Quote:
cablul e din ala siliconat cam de 1 cm zic eu iar la amplificator am 2 sigurante: una de 20 de A si cealalta de 25 A. |
am mers in seara asta cu muzica mai tare si am obsevat o chestie...cand imi intra bass-ul imi palpaie farurile.
am aprins si lumina inauntru si ea face tot asa. dupa necunostinta mea am zis ca s-ar putea sa am nevoie de condensator...asta sa fie problema ?? |
Probabil ca e vorba de probleme combinate.
Difuzorul forteaza putin amplificatorul, acesta incearca sa lucreze cerand ceva mai mult curent pe care nu are de unde sa-l ia... Moment in care intra in protectie. 1) Ce subwoofer ai? 2) Ai nevoie de o baterie buna (deep cycle), nu de un condensator. |
Quote:
E o firma de care nu prea am auzit...Phasse...sau asa ceva si e 2 X 250 RMS. Am vazut ca bateriile deep-cycle is undeva peste 8 mil si chiar nu se merita pt sistemul de amator care il am acu fiindca in vara probabil imi iau alta masina si implicit vreau sa pun pe ea "Ground Zero" cap coada. |
Grand Zero........
|
probleme protectie amplificator
si eu am aceeasi problema...2 sapt mio mers bine statia si subu,si akuma tot imi intra in protectie...statia ii pioneer gm-x802 class a,si difuzoru ii west de 10",care ma ajuta si pe mine,pls pls
|
Quote:
Daca spui ca a mers bine, si acuma face figuri mai mult ca sigur s-a slabit ceva ori de la gropi, ori nu a fost bine strans cablul de masa si acuma s-a oxidat. Verifica-le pe amandoua. |
| All times are GMT +2. The time now is 17:31. |
- Copyright 2026 4Tuning