![]() |
Cat tine un motor pe benzina aspirat normal
Deschid acest topic , nu stiu daca s-a mai discutat dar eu sunt interesat cat tine un motor pe benzina daca e intretinut asa cum trebuie ? Am sa rog pe toti cei ce au masini pe benzina cu multi km la bord sa posteze ce masina este , cilindree cai putere si cati km arata bordul , astfel incat sa ne facem o idee despre fiabilitatea motoarelor pe benizna aspirate normal .
Se exclud de aici motoarele care deja consuma ulei sau cele la care s-a facut segmentare , poate cu ocazia asta ajutam pe cei ce vor sa isi cumpere o masina second sa afle cata viata mai are in el motorul respectiv . Am condus intr-o vreme un TICO (daewoo) 796 cmc 40 cai (un fel de ascutitoare pe roti ), ce m-a frapat este ca avea aproape 300.000 km si motorul nu consuma ulei si nu batea parea a fi in parametrii .... Proprietarul un taximetrist se jura ca nu l-a segmentat. Alt exemplu Rover 25 1396 cmc 103 cp aspirat normal 170.000 km functioneaza perfect . Astept sa aflu cati km au masinile voastre. |
Re: Cat tine un motor pe benzina aspirat normal
acum am vazut ca exista un topic similar informatia este acolo deci se poate sterge....
|
Nu consuma ulei? mai mult decat maximul acceptat de constructor? sau deloc
|
Mai important este cum s-a mers cu masina in cauza, nu nr de km.
|
Un motor pe benzina aspirat normal, sau orice alt gen de motor, tine cat vrei tu, daca-l intretii corespunzator.
|
Cel mia mult la orice fel de motor conteaza intretinerea.Uitate pe mobile ca sunt masina cu 300 - 400 mii km pe beznina iar diesel sunt si cu 800 mii iar masinile merg foarte bine.Atat timp cat intretinerea este facuta cum trebe te poate tine ( acum depinde si de producator ) dar fara probleme peste 400 mii.
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:09. |
- Copyright 2026 4Tuning