![]() |
intrebare : transplant difuzor de la tub de bass la incinta
salut...sunt si eu incepator....am un subwoofer magnat streetracer 3000xxl si vreau sa mut difuzorul din tub intr-o incinta "home made" pentru ca tubul ocupa foarte mult spatiu
intrebarea este...voi avea aceleasi performante daca fac o incinta pentru difuzorul respectiv? de unde ma documentez si eu pentru forma si litrajul incintei? masina este un fiat punto cam astea ar fi specificatiile luate de pe un site Incinta bandpass cu difuzor bass 30 cm Putere maxima 1000W Putere reala RMS 300W Impedanta 3 ohm Raspuns in frecventa 19-200 Hz SPL 95 dB Dimensiuni 730 mm lungime help :D |
Re: intrebare : transplant difuzor de la tub de bass la incinta
nimeni?:???: :rolleyes2 chiar as vrea sa am si eu loc in portbagaj si de un sac de cartofi :lol:
|
Cauta specificatia si manualul difuzorului, si acolo vei gasi parametrii incintelor recomandate de fabricant. Respectind volumele si porturile recomandate, poti sa-ti faci o incinta dpdv forma cum iti place tie.
|
nu gasesc alte specificatii decat astea :((((
diametru difuzor: 30cm / 12 inch putere RMS: 300 W putere max: 1000 W impedanta: 4 ohmi raspuns in frecventa: 19Hz - 200 Hz sensibilitate: 95 dB exista vreun programel ceva cu care as putea calcula volumul in functie de datele de mai sus? am vazut discutii cum ca incinta ar trebui acordata la xx hz .... :rolleyes2 ... |
Astea nu spun nimic. Cauta specificatiile complete sa poti calcula incinta. Altfel n-ai cum.
|
aha...deci trebuie sa desfac tubul de bass intai..poate gasesc ceva date pe difuzor..si apoi sa caut pe google....ca asa nu gasesc decat tuburi :D
|
Daca tubul e original, masoara-i volumul si faci o cutie de acelasi volum in care bagi portul de la tub. Daca pstrezi volumul tubului, forma nu conteaza.
|
Foarte slabe sanse sa gasesti datele de care ai nevoie scrise pe difuzor. Un lucru ce-l poti face e sa calculezi volumul tubului si sa faci o incinta de forma ce o vrei tu si volumul tubului.
Pastrezi parametrii incintei de acum, dar schimbi forma. Simplu si la obiect. EDIT: 1 minut diferenta :lol: |
aa.pai e usor asa...calculez volumul unui cilindru cu diametru de 30 si lungimea de 730 mm :D..asta e partea usoara...
cu calculatul volumului la incinta o sa fie ceva mai greu....ca vreau sa se muleze dupa bancheta din spate...sa aibe o latura oblica oricum....daca nu imi ies calculele o fac ''ochiometric'':D...si daca nu imi place cum se aude mai fac pana imi iese :P.... |
Quote:
Aria trapezului x latimea incintei. |
Hai ma ca e geometrie de cursul primar !
|
1 Attachment(s)
si mai sunt si student la poli :oops: :P ...scuzati...ma gandeam la altceva...
in fine...calculez eu volumele...asta s-a rezolvat 1. in interiorul incintei...trebuie sa mai fac ceva trasee?...despartituri? 2. ''gaura de bass'' ....conteaza forma? marimea conteaza din cate stiu p.s. scuzati daca va stresez :D...da cum ziceam..chiar vreau sa am si eu loc de un sac de cartofi ...si sa le pun si muzica :D p.s. 2 mic portbagaju, mic |
Quote:
|
Quote:
|
Si o sa ramana spatiu in portbagaj la fel ca inainte.....Acelasi volum dislocat dar cu alta forma.....:twisted:
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:29. |
- Copyright 2026 4Tuning