Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Seat Ibiza Ecomotive - cel mai economic autoturism de la Eco Tour 2008 (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/92215-seat-ibiza-ecomotive-economic-autoturism-eco-tour-2008-a.html)

boy_wonder 26-09-08 18:05

Seat Ibiza Ecomotive - cel mai economic autoturism de la Eco Tour 2008

1 Attachment(s)
Câştigător absolut cu un consum mediu de 3,8 litri la 100 km

Modelul SEAT Ibiza ECOMOTIVE a obţinut un important triumf la cea de-a zecea ediţie a Eco Tour, un concurs de anduranţă care pune accentul pe consumul redus de combustibil. Acesta a avut loc între 13 şi 19 septembrie pe continentul european iar autovehiculul spaniol nu numai că a terminat pe primul loc la clasa “Autovehicule de dimensiuni mici echipate cu motoare Diesel”, dar a obţinut şi victoria absolută cu un consum mediu de 3,8 litri la 100 km.

La Eco Tour 2008 au participat 42 de echipe din 14 ţări, dintre care Spania, Germania, Olanda şi Italia. Scopul concursului a fost prezentarea avantajelor unui consum redus de combustibil. Acesta nu numai ca micşorează costurile, dar este benefic şi pentru mediul înconjurător.

Cele 20 de mărci participante au fost împărţite în mai multe categorii: ”Autoturisme de dimensiuni mici”, “Autoturisme compacte” şi “Maşini de familie”, echipate atât cu motoare Diesel cât şi cu motoare pe benzină. Startul s-a dat la Barcelona, iar traseul a trecut prin oraşe precum Avignon, Lyon, Geneva, Como, Stuttgart, Luxemburg, Bruxelles, linia de sosire fiind la Haga.

Modelul SEAT Ibiza ECOMOTIVE a avut un randament deosebit, obţinând o victorie bine meritată. SEAT îşi arată astfel preocuparea pentru protecţia mediului înconjurător, urmărind fabricarea unor autovehicule care să consume puţin combustibil dar care să dezvolte în acelaşi timp o putere mare.

Noul model SEAT Ibiza ECOMOTIVE va fi prezentat în mod oficial la ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Paris.

Clasament final Eco Tour 2008:

1. SEAT Ibiza 1.4 TDI ECOMOTIVE: 3,8 l/100 km
2. VW Passat 1.9 TDi BlueMotion: 3,9 l/100 km
3. Audi A3 1.9 TDIe: 4,0 l/100 km
4. Daihatsu Cuore 1.0: 4,5 l/100 km
5. Toyota Prius 1.5: 4,6 l/100 km
6. VW Passat 1.4 TSI: 5,9 l/100 km

Sursa: Seat

Marius_mym89 26-09-08 19:14

Re: Seat Ibiza Ecomotive - cel mai economic autoturism de la Eco Tour 2008

Doamneee cat a scos pasatu si cu audi-u :shock: si ce motoare in comparatie cu seat-ul cred ca ar fi trebuit sa se acorde premii pe gategorii nu la general...pt ca la cat e de mare passat-u p langa ibitza era si normal sa consume mai mult + ca motorul e 1.9 evident mai mare si mai setos decat 1.4.... la polul opus :lol::lol: Daihatsu Cuore 1.0: 4,5 l/100 km da-o dreaq motor de 1 si consum aproape cu 1 litru mai mult decat passat-u :lol: se pricep coreeni/ chinezii ce or fi ei

adrian2008 26-09-08 19:28

wow,ce consumuri:shock: marpha passatu:D:D:D

allexutzzu 26-09-08 19:45

si skoda mea scoate 4 daca merge mama cu ea :lol:

synu 26-09-08 20:12

intresante consumurile , mai ales cele de la VW ....

adrian2008 26-09-08 20:14

si eu am auzit numai de bine de motorasul de 1,4 122 cp dar asta pe un golf p kre afisa consumul 5,5 la mers normal:D:D banuiesc ca e aceeasi motorizare si aici...oricum,se stie ca passatul e mai greu dar totusi a scos un super consum:shock:

raduku 27-09-08 15:29

Quote:

Originally Posted by Marius_mym89 (Post 1778237)
Doamneee cat a scos pasatu si cu audi-u :shock: si ce motoare in comparatie cu seat-ul cred ca ar fi trebuit sa se acorde premii pe gategorii nu la general...pt ca la cat e de mare passat-u p langa ibitza era si normal sa consume mai mult + ca motorul e 1.9 evident mai mare si mai setos decat 1.4.... la polul opus :lol::lol: Daihatsu Cuore 1.0: 4,5 l/100 km da-o dreaq motor de 1 si consum aproape cu 1 litru mai mult decat passat-u :lol: se pricep coreeni/ chinezii ce or fi ei

Imi place ca te ia gura pe dinainte.
1.Motorul de pe Daihatsu Cuore este pe benzina,nu stiu ce cauta in clasamentul astaa.Mie mi se pare prostesc sa faci un clasament cu motoare pe benzina si motoare diesel la un loc.La cuplul pe care il dezvolta motorul de Passat normal ca are un consum mai mic decat Ibiza,chiar daca cilindreea e mai mare.
2.Daihatsu este o companie,JAPONEZA . http://en.wikipedia.org/wiki/Daihatsu
Alta data fii bun si informeaza-te inainte.

http://www.ecotour2008.eu/Results/Overall
Astea sunt rezultatele concursului.

SaIBoT 27-09-08 19:27

Eu zic ca e mai de apreciat consumul Passatului,la un motor de 1,9 si a scos consumul aproape identic cu Ibizza

83 kys 27-09-08 22:08

bravo celor de la seat:D

vlad_ct 29-09-08 13:54

super consumuri! e de laudat faptul ca ii preocupa pe fabicanti treaba asta cu consumul...da ma gandesc in ce conditii sa facut testul asta ? :D cred ca nu s-a mers cu mai mult de 80 la ora si sigur fara aer conditionat!

sir_sanjei 29-09-08 20:26

probabil ca sa mers cu mai mult de 80 km pe ora, dacai ai condus vreodata o masina gen passat, golf5 sau seat cu motoare 1,9 tdi ai vedea ca la 80 pe ora ai in treapta a 5 la maxim 1500rpm si daca masina are 6 viteze ai fi cu putin peste 1000rpm.
desi passatul are cutie cu 6 trepte are cel mai de apreciat consum tinand cont ca este cel mai greu si are motorul cel mai mare.
cat despre seat are un consum deosebit de bun dar am si eu o intrebare: daca se merge cu masina turata ft putin sau subturata motorul nu are de suferit?

KTA87 30-09-08 14:16

Da... Ibiza n-ar fi consumat atat de putin daca avea roti mai late. Cu 155 latime, sa ma scuze... Si eu cu Golf-ul scot aproape 4%
Passatul este o surpriza placuta. Dar ce vrea sa spuna prin "Blue motion"?

Giully4u 02-10-08 00:18

Scrie undeva ca are roti de 155 latime? Sau ai observat tu in poza asta? Ca posesor de ibiza, iti spun ca nu am auzit niciodata de dimensiunile astea de pneuri. Cea mai mica e 185 r14. Poate gresesc eu, poate tu.

All times are GMT +2. The time now is 12:08.

- Copyright 2026 4Tuning