Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   piuit nenorocit (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/9112-piuit-nenorocit.html)

nev 24-10-05 10:41

piuit nenorocit

Salutare.
In weekend mi-am instalat un sistem audio pe un renault 5, dar se pare ca la un anumit moment dat au inceput problemele.
Sistemul e cuprins din:
- hu pioneer deh 3700 mp
- boxe mnc voodooset de 16,5 cm cu tweetere si crossoveruri
- amplificator optiums xl-50
- cablu de alimentare rosu de 8 mm cu siguranta, cablu RCA dietz, papuci parca tot dietz, cablurile cu care au venit boxele.

Problema e ca in momentul in care dau drumul la motor sistemul piuie urat si tare. In momentul in care merg cu masina (turatie constanta) piuitul e aproape insesizabil, oricum semnificativ redus.
Singura componenta care nu e noua e ampliful.
Intrebarea mea: e posibil ca piuitul sa vina de la altceva in afara de amplificator ( care acum e suspectul nr. 1)

multumesc

pesteimputit 24-10-05 11:08

da...
e foarte posibil sa fie de cablurile rca

Swat-Cat 24-10-05 11:21

ia zii ai pus cablul RCA in prag impreuna cu cablul de alimentare??

nev 24-10-05 11:29

nu, cablul RCA vine prin pragul din dreapta masinii si cablul de alimentare prin pragul din stanga al masinii.

pesteimputit 24-10-05 11:35

incearca sa schimbi cablul rca sau sa ii modifici pozitia..
vezi daca mai face...
ceea ce auzi tu acum este aprinderea si se aude de regula din cauza cablurilor prost ecranate

saxo 24-10-05 11:44

Primul lucru pe care EU l-asi face e sa pun de proba un ALT hu.Daca si atunci face la fel,mergi mai departe cu cablurile si amplificatorul.

pesteimputit 24-10-05 11:56

daca saxo ar schimba HU te sfatuiesc sa il asculti pe el...

nev 24-10-05 16:17

pai am pus deja un HU de la un prieten ( un jvc nu era cine stie ce de capul lui) si la fel facea.
maine pun si alta statie...si daca face la fel sa vad ce mai fac cu firele.

S-ar putea sa aiba de-a face si cu configuratia mai speciala a masinii. La renault 5 cutia de viteze este in fata si motorul este mai in spate (aproape intra intre cei 2 pasageri din fata). HU este montat oarecum \"lipit\" de motor....iar cablul RCA (am aflat acum ca este dietz dublu ecranat) vine de la HU pe langa picioarele pasagerului din dreapta (deci are un oarecare traseu pe langa motor) pentru a intra in prag.

Inca ceva: tweeterele le-am fixat de bord si cablurile care duc la ele sint cele standard care-au venit cu boxele, nu stiu cat de ecranate sint si ele...

Am sa fac deseara poze si am sa va arat configuratia.

ReLLaXX 24-10-05 19:38

Daca amplificatorul e pus pe difuzoare, incearca sa pui un separator de masa intre player si amplificator. Eu sunt 90% sigur ca asta o sa rezolve problema. La Stinger (Wizards) ar trebui sa gasesti asa ceva.

Stinger SGLI:Ground loop isolator features 24K Gold plated twist- ed pair RCAs on both input and output.The SGLI utilizes audio transformer technology to filter out noise while retaining exceptionally good audio quality.

nev 25-10-05 13:33

4 Attachment(s)
da, intr-adevar ampliful e pus langa difuzorul din dreapta. :writers_b

ReLLaXX 25-10-05 14:37

Poti sa-l pui langa difuzoare, nu are nimic. Eu presupun ca brum-ul acela vine pe traseul de masa de la iesire de linie a player-ului la intrarea difuzorului. De aceea ti-am dat recomandarea de mai sus.

nev 26-10-05 10:14

te referi la ceva de genul
http://www.olmarshop.ro/index.php?cPath=46_48
?

saxo 26-10-05 10:46

Asta-mi aduce aminte de un montaj pe un Vito cu un amplificator \"ieftin\"...Nu zic ca si la tine e valabil,dar pina nu am schimbat ampliful ne-a scos peri albi....

nev 26-10-05 11:00

pai simbata asta am de gand sa-i dau de cap intr-un fel sau altul. imi scot ampliful de pe cealalta masina si-l probez sa vad daca face la fel, daca da ma duc si-mi iau un separator din ala de masa, nu ma las pana nu-i dau de cap (sau in cap :twisted: ). Deh, ampliful ala nu e cine stie ce da e de capatat si am sperat ca merge...

xxdadixx 26-10-05 14:05

Si eu am avut problema asta. Cu prima mea statie, un JBL mai vechi. A schimbat ala un pumn de piese, condesatori umflati bla bla. Pe urma nu a mai bagat distorsiuni.

All times are GMT +2. The time now is 16:56.

- Copyright 2026 4Tuning