Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Opel tuning (https://forum.4tuning.ro/136-opel-tuning.html)
-   -   ! EDS motor-sport intrebare ! (https://forum.4tuning.ro/136-opel-tuning/90414-eds-motor-sport-intrebare.html)

aprilie 12-09-08 15:34

! EDS motor-sport intrebare !

salut, ma gandesc la un upgrade pentru un c20let si anume upgrade de la eds acela PHASE 3 sau chiar 3.5.
nu prea pricep germana asa ca am o intrebare: la phase 3 , in pret intra si o turbina ? sau turbina o iei separat ? cam cat m-ar duce operatiunea completa in afara de drum pana acolo si cazare ? ma refer strict tuning , dupa montarea upgrade-ului trebuie sa mai vina si alte elemente gen *cutie viteze *intercooler mai mare etc ?

----http://www.eds-motorsport.de/_eds_/index.htm

iar la phase 3.5 scrie ceva gen "Der Betrieb der PHASE 3.5 ist ausschließlich mit einem
KKK-K26-TURBOUMBAU ODER KKK-K29-TURBOUMBAU möglich
!"

Esperache 12-09-08 19:56

Re: ! EDS motor-sport intrebare !

Daca achizitionezi produsul Phase 3 sau 3.5, in pretul care il vezi afisat pe site, doar softul (pt. 3 sau 3.5) cu instalatia electrica de rigoare, regulator de presiune de pana la 4,5 bar, bujii sport, intercooler marit cu tevaraie de 50mm parca, si racordurile aferente ... ATAT.
Ca sa obtii ceea ce zice ca face phase-ul ala trebuie sa schimbi turbina (alti bani) cu KKK 16 sau KKK26, sau altceva similar dar daca e altceva decat KKK trebuie schimbat iar softul trimis de ei, alta pompa de benzina, respectiv una cu debit marit (Pierburg, etc.) sau montezi doua pompe standard, si, recomandarea mea, un set de injectoare de 550 + pistoane forjate + biele usurate + arcuri supape tzapene + garnitura metalica si alte prezoane pentru chiulasa si poate chiar un alt intercooler si mai mare ... e treaba migaloasa si costisitoare in acelasi timp prietene. (eu am luat in timp toate astea si crede-ma ca m-au falimentat ... si inca n-am terminat :???:)
Dar ... de ce vrei musai sa le cumperi direct de la EDS si nu comanzi prin posta ?

aprilie 13-09-08 18:03

Quote:

Originally Posted by Esperache (Post 1749578)
Daca achizitionezi produsul Phase 3 sau 3.5, in pretul care il vezi afisat pe site, doar softul (pt. 3 sau 3.5) cu instalatia electrica de rigoare, regulator de presiune de pana la 4,5 bar, bujii sport, intercooler marit cu tevaraie de 50mm parca, si racordurile aferente ... ATAT.
Ca sa obtii ceea ce zice ca face phase-ul ala trebuie sa schimbi turbina (alti bani) cu KKK 16 sau KKK26, sau altceva similar dar daca e altceva decat KKK trebuie schimbat iar softul trimis de ei, alta pompa de benzina, respectiv una cu debit marit (Pierburg, etc.) sau montezi doua pompe standard, si, recomandarea mea, un set de injectoare de 550 + pistoane forjate + biele usurate + arcuri supape tzapene + garnitura metalica si alte prezoane pentru chiulasa si poate chiar un alt intercooler si mai mare ... e treaba migaloasa si costisitoare in acelasi timp prietene. (eu am luat in timp toate astea si crede-ma ca m-au falimentat ... si inca n-am terminat :???:)
Dar ... de ce vrei musai sa le cumperi direct de la EDS si nu comanzi prin posta ?

m-am gandit ca e mai simplu sa iau tot de la eds ... cand ai zis posta te referi sa dau comanda de pe ebay ? am gasit multe elemente pe c20let acolo . nu stiu , la ce suma sa ma astept ?

aprilie 13-09-08 18:05

Quote:

Originally Posted by Esperache (Post 1749578)

de exemplu dupa ce as pune intercooler , turbina , biele , axe , injectoare ... softul cine mi-l face ? ar veni scump ?

Esperache 14-09-08 02:06

Quote:

Originally Posted by aprilie (Post 1751049)
m-am gandit ca e mai simplu sa iau tot de la eds ... cand ai zis posta te referi sa dau comanda de pe ebay ? am gasit multe elemente pe c20let acolo . nu stiu , la ce suma sa ma astept ?

Nu ... m-am referit la simplul fapt de a comanda direct la ei pe site (prin e-mail) se plateste integral in avans iar produsele le vei primi ulterior prin posta.

Esperache 14-09-08 02:07

Quote:

Originally Posted by aprilie (Post 1751051)
de exemplu dupa ce as pune intercooler , turbina , biele , axe , injectoare ... softul cine mi-l face ? ar veni scump ?

Fie il iei de-a gata (EDS, V-Max, etc.) dar sunt soft-isti pe la noi (de ex.: RBN).

aprilie 14-09-08 15:57

Quote:

Originally Posted by Esperache (Post 1751849)
Fie il iei de-a gata (EDS, V-Max, etc.) dar sunt soft-isti pe la noi (de ex.: RBN).

iti multumesc pentru ajutor esperache , dar mai am o intrebare daca vrei sa imi raspunzi as fi recunoscator : piese gen biele usurate , injectoare etc de unde ar fi cel mai bine sa le procur ma refer raport calitate/pret ? (avand in vedere ca in germania am multe contacte si drumul de acolo aici nu ar fi o problema )

salut si iti multumesc

aprilie 14-09-08 16:12

Vad ca tu ai deja pe espero cam ce vreau eu sa fac pe vectra , asa ca daca ai putea sa imi dai un PM cu o "reteta" in care sa imi explici ,daca ai timp, cum sa "prepar" motorasul asta :
ce injectoare sa iau -ce firma anume
ce axe cu came - ce frima anume
ce turbina sa ii pun -kkk sau garrett sau ....
ce intercooler -dimensiune -firma producatoare
ce pompa de benzina
-si ce mai trebuie ca sa iasa o "prajiturica" adevarata ...

multumesc pentru timpul pe care mi-l raspunzandu-mi .
cu stima Edi

Esperache 14-09-08 18:47

Daca ai facut rost de mai mult de 1500 EUR, (atunci cand te gandeai la V6 Turbo), poti sa-ti pui pe hartie in prima faza ce up-grade-uri iti trebuie, si aici ma refer la un 5-6000 lejer de bagat doar in motor (numai piese).
Sunt multe de spus si mai ales de facut despre/la un LET, depinde cat de hotarat esti.

All times are GMT +2. The time now is 14:56.

- Copyright 2026 4Tuning