Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   putin ajutor pentru un 318is, din '93 (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/88203-putin-ajutor-318is-93-a.html)

Ovy_BMW 22-08-08 14:31

putin ajutor pentru un 318is, din '93

am achizitionat de curand un 318is, din '93. si nu am apucat inca sa il inmatriculez, RAR-ul il fac de-abia prin noiembrie
asa ca apelez la voi, cei cu mai multa experienta pentru niste sfaturi si informatii!

1. la faruri se poate schimba sticla separat sau trebuie cumparat tot farul impreuna cu sticla??? sticla la farul dreapta e crapata si vreau sa o schimb pana nu merg la RAR cu ea!
2. care ar fi cel mai recomandat ulei pentru motorul ei? motor de 1796 cmc, benzinar, din '93(nu e motor vanus)!
3. am vazut cu cateva zile in urma, postul unui individ care vindea piese pentru bmw, maj. noi, piese de tuning etc. printre ele avea si schimbatoare de M iluminate(parca), angel eyes etc! am cautat cateva zile si nu am mai gasit acel topic, daca cineva ma poate ajuta cu un link, orice ajutor e binevenit!
multzam'

nitro_XII 23-08-08 19:16

Re: putin ajutor

Salut. Felicitari pentru achizitie!

La prima intrebare, raspunsul este Da, se poate cumpara ansamblul din sticla dreptunghilara plus cele doua rotunde. Eu am gasit la un magazin si pretul pe care mi l-au zis a fost de 150 de ron. Cred ca era DEPO. S-ar putea sa trebuiasca sa iti iei doua, ca sa nu fie una noua si una matuita. Zic eu, plus ca s-ar putea ca modelul de striatii sa nu fie exact la fel

iar la intrebarea 2 pot sa iti zic ce am pus eu in a mea, tot 318is din 92. Aral 5w40, high tronic parca era denumirea comerciala. Ai putea sa pui si 10w40. Uleiul pe mine m-a costat 119 ron 4 litri.
PS: banuiesc ca stii ca trebuie sa schimbi si filtrele de ulei/benzina/aer.
PS2: Nuhs cum e la Timisoara dar in Bucuresti iti da revenire la RAR pentru orice, mai ales la noxe

thehuhu 24-08-08 03:28

geam far cu rama e cum a zis nitro in jur de 150 lei si fara rama e 45 lei

nitro_XII 24-08-08 13:14

Quote:

Originally Posted by thehuhu (Post 1712156)
geam far cu rama e cum a zis nitro in jur de 150 lei si fara rama e 45 lei

fara rama? adica doar "geamul de pe far"? faza e ca eu am incercat sa il scot pe ala de acolo si nu se poate fiindca e lipit intr-un mare fel. de asta te te intreb cum il inlocuiesti. Traiam cu impresia ca e ca urs, cred, lipit acolo de nu se poate scoate

thehuhu 24-08-08 13:26

Nu stiu exact, mam uitat in program la faruri pt 318 '93 si asa dadea...

Ovy_BMW 02-09-08 23:12

o alta intrebare ... si aici chiar am dubii mari ...
la orificiile din praguri destinate cricului, exista niste capace care sunt blocate cu un fel de cheie sau ceva de genu ... cel care mi-a vandut masina a spus ca nu avea masina asa ceva cand a cumparat-o el ...
dilema mea este ... cum pot face rost de acea "cheie" sau ce mama naibii o fi ... sau cum fac sa deschid alea in cazul unei "avarii" la roti???

ca parca nu as arunca banii si pe un cric hidraulic care se pune la punte, in loc de praguri(mi se par si foarte nesigure)

nitro_XII 02-09-08 23:40

:) alea eu le desfac cu o surubelnita... imi pare rau ca nu am o poza de aproape dar are o fanta acolo... bagi surubelnita si desfiletezi capacul ala :)

asa e la mine... si cred ca asa e si la tine

Ovy_BMW 03-09-08 07:56

e bine ca merg cu surubelnita, nu stiam asta!
mersi

later edit:

am verificat ... damn! IT WORKS!!!
tinand cont ca sunt putin mai beginner ... spuneti-mi va rog si cum sa resetez computerul de bord, sa nu imi mai arate oil service pe bord cand ii dau cheie, am schimbat uleiul ... filtre ... etc ...
am incercat sa caut pe net ... dar tot ce am gasit e ceva cu un scurt intre pinul 7 si masa ... la nu stiu ce conector.
daca e si alta varianta, va rog ajutati-ma ... daca nu ... macar spuneti-mi unde e acel conector(o poza cu localizarea lui ar fi ideala) si cum exact ar trebui facut procesul asta!
de asemenea ... nu pot modifica ora pe comp. de bord!!!!! si mooorr!!!!!!!!

wolverine 03-12-08 21:23

Quote:

Originally Posted by Ovy_BMW (Post 1729815)
e bine ca merg cu surubelnita, nu stiam asta!
mersi

later edit:

am verificat ... damn! IT WORKS!!!
tinand cont ca sunt putin mai beginner ... spuneti-mi va rog si cum sa resetez computerul de bord, sa nu imi mai arate oil service pe bord cand ii dau cheie, am schimbat uleiul ... filtre ... etc ...
am incercat sa caut pe net ... dar tot ce am gasit e ceva cu un scurt intre pinul 7 si masa ... la nu stiu ce conector.
daca e si alta varianta, va rog ajutati-ma ... daca nu ... macar spuneti-mi unde e acel conector(o poza cu localizarea lui ar fi ideala) si cum exact ar trebui facut procesul asta!
de asemenea ... nu pot modifica ora pe comp. de bord!!!!! si mooorr!!!!!!!!

ca sa`ti resetezi comp sa nu`ti mai arate chestia cu uleiu du`te la un service sa ti`o reseteze din calc nu cu ...sarma,masa,pini (am auzit multe cazuri cum ca si`ar fi ars calc), si cu ora de pe comp de bord intradevar e o magarie mai grea...si yo patesc mai greu cand o reglez dar reusesc :D (nush ce`i fac :))))

All times are GMT +2. The time now is 18:31.

- Copyright 2026 4Tuning