Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Bugatti Veyron vs. SSC Ultimate Aero (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/88017-bugatti-veyron-vs-ssc-ultimate-aero.html)

intel23 20-08-08 16:12

Bugatti Veyron vs. SSC Ultimate Aero

2 Attachment(s)
Bugatti Veyron

Top speed 408.47 km/h (253.81 mph) (average) 0-60 mph (97 km/h) 2.46 seconds[17]
Vehicle Mid-engine, all-wheel drive 2-door coupe Base price €1,127,210 (GB£757,359/US$1,440,800)
Engine Quad-turbocharged DOHC 64-valve W16 Engine displacement 7993 cc (488.8 in³)

Ultimate Ultimate Aero

SSC Ultimate Aero - Guinness World Record Run - 256.18 mph adica 412,28 km/h.

Oke? Se poate face pool ? Cine castiga in 402 m ? E chestie si de dinamica... nu doar de putere aici...

_anaconda_ 22-08-08 03:31

Re: Bugatti Veyron v.s. SSC Ultimate Aero

haha, ce comparatie...masinile astea nu au ce cauta intr-un versus....e diferenta de la cer la pamant

carutasu 24-08-08 11:45

daca e vorba numai de top speed, datele sunt negru pe alb si polul e gata :) (asa cum se prezinta acum)... daca se compara cele 2 masini per ansamblu....nu are rost.Daca se vorbeste de performanta pe linia dreapta si se tine cont de potentialul mai mare (cred eu) al motorului de pe Veyron, atunci cred ca situatia se poate inversa destul de usor.Cred ca Veyron putin "repreparat" poate dobora recordul lui SSC.
Diferenta de pret e mare ( de fapt Bugatti costa dublu), dar eu cred ca orice milionar il va prefera oricand lui SSC.
Demarajele sunt 2.46 Veyron vs 2.78 SSC....deci pe 402m e greu sa pariezi pe vreuna.Probabil Veyron ar castiga la mica diferenta, depinde cum sunt apoi etajate treptele.
Daca mi-as permite masini de milioane, intre cele 2 nu as sta nici o secunda pe ganduri...Veyron e departe de tot.As putea alege altceva in locul lui, gen McLaren F1 sau Mercedes CLK GTR.Aici insa, nu este cazul deloc.SSC nu este nici un nume in lumea supercarurilor, nu are carisma, nici nu e o masina construita pentru circuit (sa fie aici o justificare de genul " da, e mai spartana ca cealalta, mult mai putin luxoasa, dar"....) si pare un ansamblu mult mai slab decat cealalta.

_anaconda_ 24-08-08 13:57

veyron-ului nu ii trebuie nicio preparare sa 'bata' tentativa aia de masina, singurul lucru care ii trebuie este limitarea de viteza scoasa, si e gg no re

carutasu 24-08-08 20:51

nu stiu daca are limitare de viteza sau limitarea e din caii putere care ii mai trebuiesc.Nu prea vad cu cat ii puteau limita viteza maxima ( de la 407km pe ora....cu 1km sau 2 ? ), din moment ce chiar ei spuneau (constructorii) ca de la acel nivel de viteza, pentru a ajunge la aprox 440km pe ora i-ar trebui inca 350-400cp in plus.Rezistenta aerului la viteza aia e colosala, si Veyron totusi nu are aerodinamica unei masini de formula1.Ca in tunel se obtine teoretic o viteza mai mare, aia e diferit de practica, mult diferit.Si la SSC in testul tunelului apreciau ca prinde vreo 15-17mph mai mult decat a reusit in practica.La motorul lui, Veyron cred ca poate obtine relativ usor, fara un tuning sofisticat vreo 150cp, cu care ar lua probabil inca vreo 8-10km pe ora.
Tunat puternic nu-i nici o problema, poate fi dus fara dubiu si la 2000cp.

Andrei1994 28-08-08 23:12

Mie mi se par hidoase amandoua. La performante Veyron-ul mi se pare mult mai bun fiindca este facut de o marca foarte cunoscuta si cu experienta si prestigiu. SSC Ultimate Aero cred ca e doar o masina facuta sa bata acel record si asta e tot. Numele lui Bugatti Veyron va rezista in timp pe cand SSC Ultimate Aero in un an doi e dat uitarii. :D

cosminbianca25 29-08-08 20:43

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 1708956)
haha, ce comparatie...masinile astea nu au ce cauta intr-un versus....e diferenta de la cer la pamant

masinile astea au ce cauta intr-un versus la care Aero cistiga fara drept de apel in fata lu Veyron la toate capitolele in performanta! 0,3 sec in fata lu veyron pe 1/4 mile inseamna la o viteza de peste 220 km/h ca Aero are c-am 20-25 metri avans .

Veyron technical data
Performance
Max speed 252.34 miles/h (407 km/h)
0-100 km/h 2.5 seconds
0-160 km/h 5.4 seconds
0-200 km/h 7.3 seconds
0-300 km/h 16.8 seconds
Quarter mile 10.2 seconds

Ultimate Aero TT technical data
Performance
Max speed 254.82 miles/h (411 km/h)
0-100 km/h 2.78 seconds
0-160 km/h -
0-200 km/h -
0-300 km/h -
Quarter mile 9.90 seconds

carutasu 30-08-08 11:36

Quote:

Originally Posted by Andrei1994 (Post 1720806)
La performante Veyron-ul mi se pare mult mai bun fiindca este facut de o marca foarte cunoscuta si cu experienta si prestigiu.

Asa...din oficiu, chiar daca datele spun altceva? (cel putin in momentul de fata).Si Rolls-Royce e o firma de prestigiu si nu e automat dovada extremei performante.Repet, putin ajustat, Bugatti cred ca il poate bate, dar in situatia de fata nu.Per ansamlblu iarasi e o masina superioara.

_anaconda_ 30-08-08 14:01

ce aberatii....de cand veyron a fost facut pentru liniute?dupa spusele celui cu 2 posturi mai sus cam asa ar fi...lolz0r

boy_wonder 30-08-08 14:07

Daca se ia in considerare ca un intreg tot ce ofera Veyron, nici o masina nu este peste el. Daca se ia doar cate o particica din ce ofera Veyron, atunci exista cel putin o masina mai buna ca el. Amin :D

ionut_cluj 02-09-08 20:11

Veyron este cea mai inutila masina creata vreodata. Cu adevarat o masina de fitze. Nu spun ca e un lucru rau, e o demonstratie de forta a inginerilor italieni, un produs ce marcheaza legenda Bugatti, totul cu suportul financiar generos al VAG.

nigger 04-09-08 16:04

in mare parte as alege veyron,ca design ma refer

12gaby12 06-09-08 14:27

Veyron este o masina puternica care nu uimeste doar prin motor ci si prin designul ei.Masina are o structura moderna prin care arata ca este o masina de strada si nu una care a incurcat pista de la hockenheim cu autostrada...Pe cand SSC pare a fi o masina de curse,care respira un aer de tipul RACE (cursa) cand o vezi pe sosea.

Veyron este o masina buna din toate punctele de vedere:!:

GTR 06-09-08 17:05

Vezi ca Veyron la puterea de care dispune e cam praf pe pista, ceea ce arata ca are o inclinatie mai mare catre mersul in afara pistei decat SSC. SSC este mai rigida, clar nu ofera luxul si comfortul Veyronului dar ofera probabil performante superioare pe pista.

Parerea mea este ca desi sunt 2 masini apropiate ca performante "de drag" nu au deloc acelasi target.

12gaby12 06-09-08 17:25

Veyron este masina facuta pentru sosea,nicidecum sa faci curse cu ea.In schimb SSC e facuta pentru a fi regele soselelor :twisted:

All times are GMT +2. The time now is 08:46.

- Copyright 2026 4Tuning