![]() |
Ulei BMW e36
Vroiam si eu sa stiu ce ulei folositi ( in special pt motorizarea 325i ) si cum il alegeti - si cati litri de ulei sunt necesari ? as vrea sa stiu pt un 325i din 92 cu ~ 200.000 ce ulei ati recomanda ?
|
Re: Ulei BMW e36
10w40 cred ca ar trebui sa fie ok.. eu am bagat 5w40 da' am inteles ca mai bine as merge pe un 10w.. tot ~200.000km. intra vreo 6L si ceva, parca..
|
presupun ca ulei CASTROL 10w40 ar fi bun sau alta marca ?
|
eu castrol am luat. da' poti sa mergi si pe ala original, BMW.
|
BMW recomanda Castrol
Exista si Castrol Edge Sport ( Fostul RS adica) - 10 w - 60 E un pic mai scump decat Magnatec 10 w - 40 ,dar daca motorul tau vede talpa ,e perfect. |
Quote:
uleiul de la bmw am impresia ca este facut de castrol.de ex uleiul de M5,este un castrol edge sport 10w60 aditivat un pic. 10w60 protejeaza mai bine la temperaturi mari = ture mari = cox. tot odata este si mai subtire,si sa nu te sperii daca o sa ti-l pape.trebuie verificat periodic. oricum orice ulei se "papa" la cox :lol: |
inca o intrebare... presupun ca odata ce ii schimb uleiul ar fi recomandat sa ii schimb si filtrul de ulei corect ?
daca cineva a schimbat recent filtrul de : ulei , benzina , aer - ar putea sa imi spuna niste preturi aproximative :D Multumesc |
cam 100 ron toate trei.. si da, tre sa schimbi si filtru de ulei daca schimbi uleiu'.
|
4litri Castrol 10w40 magnatec 120RON .FILTRU undeva pana in 40RON
|
ala de benzina e cam 90 RON
|
4 litri in 316/318 poate.. in nici un caz in 325. snt ~6.5l in motorul asta. si filtru de benzina, nu stiu ce filtru ai luat tu, da' e cam 30-40 ron fitru metalic de benzina. doar ce l-am schimbat.
|
....eu am un 318i si nu e zi sa nu schimb treptele cand da spre plafonare....deci ce ulei imi recomandati?:D
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:30. |
- Copyright 2026 4Tuning