![]() |
SQ si incinta Sealed sau SPL si incinta Bass Reflex ???
Din pura curiozitate am deschis acest topic sa vad lumea de pe aici cam catre ce tinde.In principal ma intereseaza voturile dar cine vrea sa si comenteze e bine venit.
P.S. Am optat in cazul SPL ului cand am facut referire la el la incinta Bass Reflex pt ca ea este cea mai raspandita. |
am votat vented... dupa gusturile mele... suna cel mai \"bine\" :lol:
|
Interesant...... si sincer chiar nu ma asteptam la asa o suprematie a incintelor Sealed pt ca peste tot unde ma uit vad Bass Reflex .Bine ce e drept am intrebat ce preferati si nu ce si aveti pe masina :P . Revin cu o INTREBARE / COMPLETARE :
Ce incinta aveti pe masina??? Vazand ca doar intr o singura zi s a votat zic eu in numar destul de mare propun sa se intervina si cu comentarii de genul :de ce ai ai ales respectiva incinta ,din ce considerente ,ce factori ai luat in calcul etc. ? :peace: |
Eu unul am avut bass reflex si am fost destul de multumit dar acum datorita faptului ca o sa am doua difuzoare iar portbagajul este tot de coupe...nu mai aveam cum sa i mi fac tot bass reflex asa ca am optat pentru sealed si acum sunt convins ca am facut bine (nu este inca gata dar ascultand pe la altii astfel de incinta am ramas foarte placut impresionat) Dupa ce o sa fie gata o sa fiu mai in masura sa ma exprim :P
|
Incinta Sealed (inchisa sau de compresie) :
Este o incinta inchisa complet,este cea mai intalnita incinta. Rolul ei este de a capta undele sonore generate de spatele difuzorului, pentru ca undele defazate pot sa se anuleaze intre ele rezultand pierderi acustice,si de a folosii aerul “prins” in incinta ca un arc. Incinta genereaza un raspuns plat(linear) in frecventa si este folosita mai ales in sonorizarile axate pe calitatea sunetului. In aceasta incinta difuzorul suporta foatre bine puterea mare data din amplificator si ofera un control bun asupra cursei difuzorului .Ea nu este la fel de eficienta ca si incinta bass reflex dar creaza un bass compact si placut urechii. Incinta Bass Reflex (sau antirezonanta cu port) : Incintele bass reflex sunt mult mai complexe decat cele inchise ,dar au si avantaje.Din pricina portului care cupleaza undele sonore generate de partea din spate a difuzorului cu cele frontale se obtin cresteri de aproximativ 3-4db fata de incinta inchisa si un raspuns mai bun in gama da frecvente 40-60hz.Ele mai genereaza si un bass mai extins ,mai profund. Insa are si dezavataje , difuzorul nu mai suporta puteri mari din pricina faptului ca nu mai are un control asupra cursei ,si faptul ca sub frecventa de acoradj 30-40hz pierde din putere .Un alt dezavantaj este dimensiunea incintei care este mult mai mare decat a celor inchise. Multumesc pt informatii www.incinte.go.ro :peace: :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P : |
Am in masina compresie si am votat pentru compresie.Avantajele sunt clare,mai putin 2 :
-Eficienta vis-a-vis de reflex in jur de 50% -Pret MULT mai mare datorita puterii necesare si a calitatii \"impuse\" componentelor. Chiar daca exista incinte reflex sau band-pass care suna FOARTE bine,compresia va ramine mereu TOP. Eu asi defini compresia o incinta pentru audiofili si pentru cei la care pretul este pe plan secundar. |
cu placere!! tocmai d asta am scris articolul ca sa mai invete si altii care nu stiu. bine ca ar mai fii multe de spus dar asa .........macar pt o idee!! :wink:
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:05. |
- Copyright 2026 4Tuning