![]() |
Alegere difuzoare spate Matiz - 10x15 cm
Deschid acest topic pentru a afla parereile voastre in legatura cu achizitionarea unor difuzoare spate pentru Matiz. Vreau sa le montez in locasurile dedicate (nu doresc sa perforez placa aceea de la portbagaj) . Din aces motiv ele trebuie sa aiba dimensiunea standard 10x15 cm (4x6"). Vreau ca sunetul sa fie clar si fara distorsiuni chiar si la volum mai mare (nu ma astept la un bass profund de la niste boxe asa de mici, dar vreau macar ca sunetul sa fie de calitate).
Eu personal m-am oprit la urmatoarele modele: 1. Ground Zero GZRF 46x - 175 RON 2. Infinity REF 6422CF - 167 RON 3. JBL GTO6427 - 115 RON 4. Crunch GP 462CX - 119 RON Astept parerile voastr in legatura cu aceste modele si sunt deschis si la alte propuneri. PS: CD-Player-ul inca nu l-am cumparat, dar sunt 90% sanse sa fie un Pioneer DEH-2000MPB. |
Re: Alegere difuzoare spate Matiz - 10x15 cm
optiunea 1 - Ground Zero. Calitatea se reflecta si in pretul mai mare, de fapt cel mai mare dintre cele 4 :)
|
10 Attachment(s)
Recomandarea mea este un mp3 player cu memorii stick, un card reader micro sd un card micro sd de 1,2,4gb... boxe serioase cu membrana pt bass... restul il vedeti in poze...
|
OK, deci pana acuma un singur post contine un raspuns la ce am intrebat eu. Am spus clar: nu doresc sa gauresc placa de la portbagaj! Ca sa fiu mai clar, masina nu e a mea, e a tatalui meu care are omul o varsta, nu il intereseaza sa ii zboare "colopul" din cap de la bass. Cand o sa vina momentul sa imi pun muzica in masina mea, nu o sa intreb despre difuri de 10x15 cm.
Deci inca o data, daca vreti sa faceti un lucru bun, raspundeti la intrbarea mea. Daca nu, o sa ma decid intre GZ sau Infinity. PS: Daca cumpar un CD-Player cu slot de card sau memory stick nu o sa fac decat sa dau bani pe o functionalitate care in masina aia nu o sa fie folosita probabil niciodata, asa ca CD-Player-ul ala e suficient pentru ce trebuie sa faca (adica sa miste 2 boxe de 10x15 cm si probabil pe viitor inca 2 de 16,5 cm care vor fi montate in usile fata cu adaptoare de la http://www.metrafo.ro). Thanks all si astept pareri strict legate de intrebarea mea. |
Vezi ca ti-am raspuns, al doilea post... GZ ;)
|
Da, am vazut raspunsul. Dar mai astept si alte pareri. Sper ca oricare as alege, GZ sau Infinity sa nu imi para rau pentru banii dati. Am tot cautat pe net ceva filmulet cu sunet cu astfel de boxe dar se pare ca nimeni nu a fost suficient de interesat de "cutiute de conserve" https://forum.4tuning.ro/images/icons/icon7.gif. Mai stiti alte masini care au locasuri asa de mici de boxe?
|
Rog un moderator (daca se poate) sa mute acest thread in sectiunea: 4TuningRO > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Difuzoare ( Coaxiale & Componente ). Cred ca acolo o sa fie mai discutata problema asta, am postat-o eu in locul gresit de la inceput. :oops: Merci!
|
Eu le-as alege in ordinea in care le-au pus tu in post..
|
O intamplare de azi m-a pus pe ganduri: un prieten care are o Dacia Logan cu CD-Playerul acela standard de 15W a cumparat un set de boxe Blaupunkt de 13 cm pentru a inlocui pe cele din usile fata. Boxele acestea au 40W RMS (ceva din seria THX de la Blaupunkt). Faza e ca se aud mai slab decat cele existente deja (alea stock de Logan)... parca nu au vlaga in ele.
Si acum ma intreb: daca eu iau un CD-Player care scoate RMS 4x25W sa zic, o sa se auda ok difuzoarele alese de mine... tinand cont ca au puteri mult mai mari. Necesita amplificare suplimentara? Daca da, atunci cred ca o sa merg pe Alpine SXE - 4625S care au 20W.... macar stiu ca o sa se descurce mp3'u cu ele. |
Daca mergi cu dif de la Alpine direct pe player nu ai nevoie de amplificare separata intrucat puterea lor e apropiata de cea a playerului.
|
Da, intentionez sa folosesc difuzoarele fara amplificare separata, legate direct la CD-Player.
Deci o sa aleg intre: Magnat Car Fit 915 - 35W RMS si Alpine SXE-4625S - 20W RMS. |
Mergi totusi pe Alpine in cazul asta...parerea mea..
|
Varianta 1 ...
|
Si eu as merge tot pe Alpine comparativ cu ce ai tu acolo.
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:06. |
- Copyright 2026 4Tuning