![]() |
Focus ST vs Seat CUPRA
2 Attachment(s)
Ce motor il considerati mai pretabil pt tuning si de ce ?
|
Re: Focus ST vs Seat CUPRA
seat ul cupra
pentru ca foarte multe firme de tuning dezvolta piese pentru 2.0 tfsi si ai de unde alege fiind multe apare concurenta intre ele si asa poti cumpara calitate la preturi bune ps - am o masina care este extraordinara ca masina stock dar fiind un model de care nu s-a atins nici un tuner nu prea am ce si nici de unde alege ... nici cu banii in mana |
deci 2.5T este si pe volvo si exista multe optiuni, parca tot 2.oTFSI e mai cunoscut, mai invatat si mai raspandit pt modificari.
din pacate ambele vor avea de suferit din cauza FWD la putere mare. |
Focusul - de ce .... faceliftul aduce imbunatatiri considerabile atat la designul exterior cat si la interior, este complet schimbat fata da cel de pe Focusul MK2 "clasic", din punct de vedere tehnic este pretabil la modificari, UNLORD stie o firma din UK care il duce lejer la 380 de cai si ii vor monta si LSD, il poti intreba pe ZETEMTE ce parere are despre masina si ce modificari are la ea (masina nu mai este stock).
|
...2.0 tfsi e mai cunoscut si exista mai multe firme care aduc modificari substantiale acestui motor,dar si pentru focus exista upgradeuri care il duc la puteri considerabile...pe de alta parte 2.5 de la focus e mult mai aerisit,are cilindree mai mare ceea ce nu creeaza senzatia de suprasaturare...cum spunea si bogdan fara awd chiar si modificate ar pierde in fata altor concurenti
|
focus st,pentru ca nu e un gti in alte haine.
|
si daca e GTI ce are? a iesit una dintre cele mai bune hatchuri.
|
Parca am auzit undeva aici pe forum ca turbina de la ST lucreaza la o presiune scazuta, in consecinta se obtine o crestere semnificativa a puterii doar prin cresterea presiunii.
Eu unul Focus St as alege si pentru interior, si pentru ca este o aparitie noua. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
un 4x4 e avantajat pe primii metrii. e mai usor de atins viteze mai mari in linii drepte cu FWD. vezi si tu ca toate masinile care au varianta 4x4 si FWD, alea FWDau viteza maxima mai mare.
o masina de X cai FWD va ramane in urma aceleiasi masini cu 4x4 de aceeasi X cai pe primii metrii. |
...da,cu toate ca awd e cu 150 poate chiar 200 de kg mai greu decat fwd
|
Quote:
|
pai normal ca unu 4x4 e avantajat...pe curbe...eu zic ca si inaintea unui RWD... de aia la WRC exista 4x4. dar deja 400 de cai e enorm de mult pt FWD. pana in 120-150 cred ca de in gol non stop. (fara slicks, sau LSD..macar).
asa ca deja ce e epeste 250 de cai, fara 4x4 sau RWD...e greu . |
| All times are GMT +2. The time now is 16:00. |
- Copyright 2026 4Tuning