![]() |
Daune pt lovire taxiu
Am postat aici deoarece acuma 2 luni am lovit un taxiu cu masina daunele fiind destul de minore (o usa indoita la taxiu ). Am fost la politie am rezolvat toata treaba (despagubire prin rca la taxiu ) dar acuma ma trezesc cu o frumoasa scrisoare in care sunt chemat la un birou de avocat deoarce firma de taxiuri doreste sa isi recupereze prejudiciul reprezentand venituri nerealizate in perioada cat masina a stat in service (27 de zile pt o usa :| )adica cam 3000 de ron.
As dori sa stiu daca a mai patit cineva asa si daca este legal sa ceri despagubire intr-un caz ca acesta sau este numa o smecherie. |
Re: Daune pt lovire taxiu
Quote:
ei te pot da in judecata pentru reuperarea prejudiciului deoarece considera ca au pierdut bani prin stationarea autovehiculului ( atentie ca nu e vorba de reparatia RCA ) , parerea mea este sa consulti un AVOCAT !! ;):arrow: |
Astea sunt abureli... o sa vezi ca la un moment-dat, or sa incerce sa faca o intelegere cu tine, pretinzand ca renunta la proces daca le platesti N ron.
Tu nu ai nici o obligatie sa le achiti lor veniturile nerealizate... asa ar insemna sa cerem toti cei care suntem loviti, ca in ziua X cand am dus masina la service am pierdut timp... cat a stat in service am mers cu metroul sau cu autobuzul si am fost lezat moral si psihic :lol: Nu e prima data cand aud asa ceva, dar... o firma de avocatura nu are absolut nici un drept si nici o competenta asupra ta. Ei te cheama la firma de avocatura ca sa te sperie si sa te stoarca de bani. Cel mult, pot sa te dea in judecata, dar un proces ar dura mult si nu cred ca ar merita... Parerea mea: nu le dai nici un ban. RCA-ul a acoperit daunele masinii, care oricum a stat nejustificat 27 zile in service :lol: mai mult de 2-3 zile nu avea ce sa faca la ea... Consulta si un avocat, fiindca legal, oricine are dreptul sa dea in judecata pe oricine, atata timp cat exista un temei legal. Si exista in cazul de fata: accidentul de care ei se leaga cu zilele state pe bara, bla,bla,bla. Asta nu inseamna ca o sa si castige... |
In mod normal poti fi dat in judecata!
Dar, fii atent: El cand a reparat masina pe RCA-ul tau, a semnat acolo o cerere de despagubire.Inceraca sa pui mana pe o copie de la cerere.Acolo se specifica, ca dupa primirea despagubirii nu mai are nicio pretentie de la firma de asigurari si nici de la cel vinovat.Cel putin asa e la ARDAF, unde eu sunt inspector de daune.Daca ai avut RCA la ARDAF si esti din Bucuresti voi incerca sa iti fac rost de o copie de la cererea de despagubire si le poti da peste nas celor de la firma de taxi. |
Quote:
asa este si la BT ... stiu ce zic !! ;):arrow: PS: Buna ideea cu cererea de despagubire ( uitasem de ea ) , o portita buna :idea::arrow: |
Oricum problema lor ar trebui sa fie cu service-ul.
|
Quote:
|
Quote:
|
Riscurile acoperite si excluse prin contractul de asigurare RCA
Art. 14. - (1) Asiguratorul are obligatia de a despagubi partea prejudiciata pentru prejudiciile suferite in urma accidentului provocat de asigurat, potrivit pretentiilor formulate in cererea de despagubire, dovedite prin orice mijloc de proba. Fara a se depasi limitele de despagubire prevazute in contractul de asigurare RCA, in conditiile in care evenimentul asigurat s-a produs in perioada de valabilitate a politei de asigurare RCA, se acorda despagubiri, in forma baneasca, pentru: a ) vatamari corporale sau deces; b ) pagube materiale; c ) pagube ca urmare a lipsei de folosinta a autovehiculului avariat, in cazul in care autovehiculul reprezinta mijlocul cu care persoana prejudiciata isi realizeaza obiectul de activitate, pentru care detine licenta si autorizarea in acest sens; .................. (extras din ordinul 113133/2006 , pentru punerea in aplicare a Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 977 din 06 decembrie 2006) |
Quote:
EU stiam lucru acesta !! ;):arrow: Raman la ideea sa consulte un avocat OMUL nostru in cauza !! :rolleyes2;):idea: |
Deci in primul rand ei nu cer daune morale ci doar daune materiale. Un proces ar insemna plata unei taxe de timbru din partea lor(intrucat procesul are ca si obiect "pretentii").
Pentru tine riscul este aproape 0. Cum s-a spus mai sus trebuiau despagubiti de catre societatea de asigurare dar cum nu au solicitat acest lucru... Daca te vor chema in judecata, tu te vei indrepta impotriva societatii de asigurari prin chemarea acestora "in garantie" in acelasi proces. Chiar daca prin absurd vom considera ca ar putea castiga eu zic ca nu te vor actiona in judecata intrucat e posibil sa nu recupereze mai nimic ( vor trebui sa-ti plateasca cheltuielile de judecata daca TU nu le datorezi nimic) si ce vor lua pe mere vor da pe pere...unde nu mai pui ca orice pretentie trebuie dovedita, iar aceasta este destul de greu. Concluzia...vor sa te sperie, nu le da nimic decat buna ziua...la ce avocat ai fost chemat ? PS: mai bine se judeca cu service-ul ca au sanse mai mari sa puna mana pe ceva....domnii inspectori ne pot relata timpul necesar repararii daunei :lol: |
Quote:
Raman la ideea ca firma incearca si ea sa mai ciupeasca ceva!Poate ne mai spune si noua initiatorul topicului ce s-a mai intamplar! |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:00. |
- Copyright 2026 4Tuning