![]() |
Ford focus 1.6l 100cp - soft si filtru sport
ce avantaje am daca pun filtru sport?
|
re: Ford focus 1.6l 100cp - soft si filtru sport
Suna mai frumos plus ca filtru de aer este plamanul motorului, daca il pozitionezi corect va trebui sa traga aer rece si sa respire mai bine motorul, il vei simti la ture inalte ;) Daca il pozitionezi incorect va trage aer cald de la motor si nu se va simti mare lucru.
|
Quote:
|
exact acelasi motor il am si eu...nu stiu daca aici trebuie sa postez...dar...ca fapt divers...ce putere maxima se poate scoate din motorul asta?
|
Quote:
masina sa functioneze corect, e studiata incat sa intre un anumit debit de aer... cu toate ca va scoate un sunet frumos, va avea balbaieli in accelerate, pt ca filtrul sport va lasa aerul sa treaca mai bine...si deci va fi o dezechilibrare in amestec... filtrele de aer se folosesc cu remapare de computer....daca nu, si vrei mai buna prestatie pt motor...cautzi un filtru tip BMC, care se monteaza in carcasa filtrului original, mareste puterea cu pana la 2%... sper ca am fost inteles si de folos |
un chiptunining puntru un focus 1.6 injectie .As avea ceva avantaje? avand in vedere ca e pe benzina fara turbo ??
|
Quote:
|
Quote:
Uite aici o firma din cluj ce pune superchips personalizate pt. fiecare model de masina. Din cate am auzit sunt aduse din germania sau austria. Avand in vedere ca e chip-ul facut special pt.un respectiv model cred ca ar fi de calitate si se merita banii. |
debitmetrul are un rol foarte important...nu mai stau sa va explic...
da hai: daca pui filtru sport o sa traga mai mult aer,debitmetrul va simti acest lucru si va comanda mai multa benzina la injectoare! rezulta putere si consum mai mare, e clar?:?: |
Linkul de mai sus cu acel bluefin nu coincide cu realitatea, oferta este eronata !!!
|
Ahmmm ... Scuzati-ma ca ma bag si eu p-aici ... insa Superchips este din Anglia... sunt chiar nr. 1 in Anglia in materie de resoftari.
In plus, totul se face pe dyno, adica vezi cati cai ai si cati cai ai castigat. Nu esti multumit, nu platesti nimic. Mi se pare corect, nu? Quote:
|
In primul rand e IMPOSIBIL sa scoti aprox 20% din puterea de fabrica la un benzinar aspirat, in al2lea rand, "oferta" aia un UK nu exista ...
|
Quote:
In al doilea rand daca ai fi dat click pe link-ul acela care se numeste "Deschide PDF grafic putere" ai fi putut sa vezi ca pe dyno-ul Superchips din Anglia (care este un MAHA de vreo 150.000 de lire) motorul ala da 111 cai putere inainte de softare si 119 cai putere dupa softare. Deci ajungi la aproximativ 120 de cai putere. Clar e mai simplu sa critici decat sa te informezi putin... |
2 Attachment(s)
Sa stabilim despre ce Focus vorbim ... Mk1 sau Mk2 .... zetec sau duratec? Cel ce a deschis topicul nu a precizat acest aspect .... continuam:
Ford Focus 1998 - 2005 Engine type : Non-Turbo Petrol Engine size : 1596 cm3 Cylinders : 4 Original bhp : 98 Original nm : 145 BHP increase : 9 NM gain : 12 Lb/Ft gain : 9 Apoi vine MK2 cu putere de 100 si 115 (distributie variabila) Marca: Ford Combustibil: Benzina Model: Focus Mk2 1.6 100 Cp An: 2005 - Putere Originala: 100 Cp Putere Superchips: 113 Cp Cuplu original: 146 Nm Cuplu Superchips: 153 Nm In cazul acelui MK1 cu o putere masurata de 111HP, exista o scepticitate mare, sunt masini ce scot un output mai mare decat cel declarat de fabricant ..... insa in acest caz diferentele sunt foarte mari avand in vedere faptul ca e aspirat benzina. |
Indiferent cum pui problema, la Superchips pe site este grafic dyno cu before and after, deci iti poti face o idee cam cat castigi. E drept ca nici o masina nu e la fel, e drept ca Superchips testeaza pe masini mai noi, dar macar nu minte.
Poate or fi greseli sau erori, dar acuma nimeni nu e perfect si toti suntem oameni. Daca tu tii neaparat sa acuzi, baga mare. |
| All times are GMT +2. The time now is 07:35. |
- Copyright 2026 4Tuning