Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   benzina mai calda arde mai bine? (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/82659-benzina-calda-arde.html)

zeffacec 28-06-08 13:15

benzina mai calda arde mai bine?

este adevarat, daca stie cineva, ca benzina incalzita arde(face explozie) mai bine decat cea mai rece,implicit rezultand o mica economie, sau o crestere de putere?

v-as ruga fara comentarii aiurea, e o intrebare cat se poate de serioasa, daca stiti postati , daca nu, va rog treceti mai departe.

multam fain

dexter_20 29-06-08 13:37

Re: benzina mai calda arde mai bine?

Nu am auzit nimic despre ce spui tu.Tot ce pot afirma este ca benzina in amestec cu aer cat mai rece produce in camera de ardere o detonatie mai puternica, implicit o crestere de putere (cresterea de putere este extrem de mica).

22VIN 29-06-08 17:21

nu am auzit nici eu asa ceva. cel mai apropiat lucru ar fi faptul ca atunci cand afara e frig, consumul e mai mare (pana in momentul in care se incalzeste f bine motorul), pentru a-i urca temperatura. daca e cald consumul poate scadea binisor...
si cu benzina asta incalzita... care ar fi o metoda sa o incalzeasca pe linii pana sa ajunga in amestec?

FIGHET 29-06-08 20:18

Quote:

Originally Posted by zeffacec (Post 1617885)
este adevarat, daca stie cineva, ca benzina incalzita arde(face explozie) mai bine decat cea mai rece,implicit rezultand o mica economie, sau o crestere de putere?

v-as ruga fara comentarii aiurea, e o intrebare cat se poate de serioasa, daca stiti postati , daca nu, va rog treceti mai departe.

multam fain

nui rea ideia cred ca ar fii momentu s a ne apucam s a incalzim benzina inainte d e a o pune in rezervor...................

zeffacec 01-07-08 11:59

mersi de pareri;
pt fighet: am rugat fara chestii de astea subtile ca nu toata lumea e blond(a);
cat pt amfetamina: dupa pompa de benzina, conducta(furtunashu ala de benzina) se poate lega la o coducta de aia subtire de cupru ce se spiraleaza pe un furtun de la radiator si dupa aia din nou furtunas la carb(io am carb) sau la injectoare

mai astept si alte pareri dar fara ironii va rog. multam

cosmin_cosmin_1 01-07-08 12:20

da,e adevarat. aerul rece si benzina calda.

zeffacec 01-07-08 12:58

multumesc.

lancerX 06-07-08 00:51

eu zic sa mergi linistit cu benzina la "temperatura camerei:P" ca si daca ar exista o putere mai mare sau mai mica ,acea putere este nesimnificativa.mai castigat esti cu chip tuning decat sa stai cu lampa de sudura sau cu termosu sa incalzesti fotoghinu :))

zeffacec 06-07-08 09:51

mdea. mersi si tie de parere. oricum era o intrebare 95% teoretica, si ma interesa mai mult din punctul de vedere al economiei de combustibil decat pt. cai putere
aaaa si o intrebare: cum naiba sa fac io un chip tuning la o masina pe carburator?

lancerX 06-07-08 14:40

Quote:

Originally Posted by zeffacec (Post 1631213)
mdea. mersi si tie de parere. oricum era o intrebare 95% teoretica, si ma interesa mai mult din punctul de vedere al economiei de combustibil decat pt. cai putere
aaaa si o intrebare: cum naiba sa fac io un chip tuning la o masina pe carburator?

aia chiar nu stiu...la injectie si la diesel stiu ca se poate din propria experientza...dar la benzina nu ii asa eficientz chipu..castigi putzin...la diesel castigi 30-35 cp :P

Hexer 06-07-08 16:50

pacat ca la masinile de curse se racesc benzina dupa pompa ca sa nu incalzeasca amestecul...dar ma rog, fiecare cu parerea lui...

zeffacec 06-07-08 17:23

mai mai mai...
io nush da nu mai stie lumea sa citeasca frate. ESTE O INTREBARE, NU O PARERE.
si din cate stie umila mea cunostinta aeru se raceste nu benzina. dar poate gresesete io.

Hexer 06-07-08 20:57

Quote:

Originally Posted by zeffacec (Post 1631646)
mai mai mai...
io nush da nu mai stie lumea sa citeasca frate. ESTE O INTREBARE, NU O PARERE.
si din cate stie umila mea cunostinta aeru se raceste nu benzina. dar poate gresesete io.

Evident ca se raceste si aerul, dau cel putin incerc sa incalzeasca cat mai putin...dar am crezut ca asta nu trebue fi specificat...:rolleyes2

In spatele teoriei ce spui tu este faptul ca la temperatura mare benzina se evapora mai bine...amestec mai uniform...ardere mai completa si tinuta sub control...si pot sa continu...

Dar este o problema foarte mare cu teoria, undi pica toatal, faptul ca la motoarele cu putere mare extra benzina desi afenteaza negativ puterea, dar raceste motorul prin evapoare. Deci daca introduci benzina "calda" renunti la racirea data de evapoarea acesteia, deci cu siguranta motorul o sa incalzeasca mai bine, mai ales in jurul supapelor si o sa ai probleme...gen detonatii si uzura.
amestecul devine uniform IN camera de ardere si nu inainte, unde cand pistonul incepe sa misca sus creaza compresie si valuri in amestec, asta uniformeaza si e presat in jurul bujiei pentru o ardere cat se poate mai buna.

Exemplu foarte bun, este diferanta de cai putere intre motoare cu carb si injectie mechanica, care este max 10% si la injectie pulverizarea este mult, mult mai buna decat la carb, deci diferenta e mica.

Sper ca eram destul de clar :)

criss 06-07-08 21:04

Quote:

cu o surubelnitza si o cheie de 13 ;)

lancerX 06-07-08 21:47

Quote:

poti sa mergi la omw si baji benzina de 100 nu de 95 :P a rezolvat :D

All times are GMT +2. The time now is 09:08.

- Copyright 2026 4Tuning